Şimdi Ara

Sınav Senesi Eğlencesine CS Temeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,Mezun senemdeyim ve Hedefim ODTÜ Ceng.Cok boş vaktim oluyor ve zamanımı çöp ediyorum genelde.
    Kafama şöyle bir şey esti,zorluğunun farkındayım ancak dil öğrenmekten ziyade Google/Facebook gibi şirketlerin interviewlerinde sordukları algoritma/matematik soruları ile ilgilenmek istiyorum zihin açsın,düşüncemi geliştirsin vesayre.İngilizcem iyi ancak matematik terimlerini çok bilmiyorum.

Sınav senesi çok sıkıntı çektirir mi ? Nereden başlamalıyım ? Site/kaynak önerileriniz var mıdır öğrenebileceğim ? Dil farketmez.

• ODTÜ Ceng hedefleyen birinin nasıl çok boş vakti olabiliyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temeline göre değişir sınav senesi sorun olup olmayacağı. Eğer yürütebilirsen CS50 bitir ve Codewars gibi sitelerden problem çöz. İkisinden birini önce yap demeyeceğim, mantıken cs50 önce yapılmalı ama ben tam tersi gitmiştim mesela.

Benim bu sene mezun senemdi, Nisan ayında kitap açmadım onun yerine codewars'a bağımlı oldum sabah akşam algoritma problemi çözüyordum. Mayıs'a girer girmez bu riskli hareketten kurtulup derse döndüm, sorun olmadı.
    Profilim: "Member Since: Apr 2020"

Eğer İngilizce çok iyi seviyede değilse önce onun üzerine düşmeyi de tavsiye edebilirim, ama zaten bence İngilizce kaynak kurcalayarak gelişmeli dil de.

• letmeinnow L kullanıcısına yanıt
    gün 24 saat,hadi diyelim 7 saat uyku 2 saat ihtiyaç yemek vesayre olsun.Dershane de 5 saat alsın kalır 10 saat.10 saat boyunca çalışıyor mu ODTÜ kazananlar hocam genel olarak ? Dershanedeki çalışmayı saymıyorum bile
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Tam aradığım nitelikte bir cevap,çok sağolun
  • GTU olmayı düşünüyorum
  • Heyrugod kullanıcısına yanıt
    10 saat çalışmanız gerekmiyor bence de. Ama özellikle "çok" diye belirtmişsiniz. Ben bundan günlük 5-6 saat boşluğunuz olduğunu anlıyorum. Öyle değilse sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kanka orasi oyle de 6 saat calissan

o 4 saatte cs ile ugrasman cok verimli olmaz bence

temel vardir cok iyi siralamadan birakmissindir durum degisebilir tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 1 Ekim 2020; 15:32:47 >
  • Akıllara düşürmeyin hocam.

• mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    Yani hocam en sıkıntılı olduğum ders TYT Matematik olabilir,o da işlem hızından falan değil soyut düşünme becerisinden kaynaklı.Olasılıktır düşündürücü sorulardır bunlardan kaçıyor hep.Zaten maksimum 8 saat falan çalışıyorum bari boş vakit öldüreceğime soyut düşündürücü ve ne için hazırlandığımı bana hatırlatan bir şeyle uğraşmak istedim
    Bu codewars soruları uzun, zor ve şıksız tyt mat soruları gibi geliyor bana o yüzden çözmen tyt matını da geliştirebilir zaten çok fazla programlama bilgisine gerek yok bir dili orta seviye bilsen soruları çözmek için yeter

• Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bunları çözerken 8 kyu dan geriye doğru sırayla mı çözdünüz ben direk 4 kyuluklara geçtim de baya zorluyor beni, sırayla çözünce alışıyor mu insan

• Ec jok E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş tecrübe olmadan direkt 4 kyuluklar zorlar bence. Ben henüz site nasıl işliyor öğrenmeye çalışırken 5-7 kyu arası çözüyordum, sonra baktım zorlanmıyorum o zaman 4-2 kyu arasını çözmeye başladım.

Belli bir rota var bence. 7-5 kyu arasında çok basit algoritmalar yazılıyor fakat aslında o algoritmaları yazarken yaptığınız şeyleri birleştirerek ve bir üst seviyeye taşıyarak 4-2 kyu arası problemleri çözüyorsunuz zaten. Başkalarının çözümlerini de (code golf işini abartmadan) gözlemleyip anlamaya çalışmak faydalı.

Genel olarak gerekli kodu yazmak kolay. Gerekli algoritmayı bulmak zor, özellikle bazı teorik problemlerde.
    çalışıyorlar hocam. o 10 saatin 1-2 saati boş zaman oluyor tabi. ama sen onu da çalışarak geçirmeyi düşünüyorsun. yani senin yaptığın 10 saat çalışmak oluyor. türkiye 1.si bile öyle çalışmıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.