Şimdi Ara

SINAV SENESİ DEREALİZASYON BOZUKLUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar deneme sınavlarında yaşadığım problem yüzünden doktora gittim. Kendisi bana derealizasyon bozukluğum olduğunu söyledi. Yani şöyle anlatayım bazen zaman mekan kavramını kaybedebiliyorum. Etrafa bakıyorum ama hiçbir şeyi algılayamıyorum. Deneme sınavlarındaki stresle bu giderek artıyor. Bunu zaman zaman herkes yaşamıştır eminim. Hatta mezunlar sınava ilk girdiğiniz anda ilk 5 dakika noluyo lan falan olmuşsunuzdur ya. Bunun panik atak tarzı bir durumla tüm sınava yayıldığını düşünün. Böyle bir durumu yaşayanlar var mı, varsa nasıl başa çıktınız? Sınav anında böyle bir şeyle karşılaşmaktan çok korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Ne kadar korkarsan başına gelme olasılığı artar takmamaya calis

• Hocam depolarizasyon diye okudum herkes kafayı yedi merak etmeyin

• cvtmrt C kullanıcısına yanıt
    Tek değilmişim neyse ki aşsşfğaüzğdwş

• cvtmrt C kullanıcısına yanıt
    Ben derece tayfa olarak okudum 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de genel olarak var ama hiç düşünmediğim için sınavda da bu problemle ilgili bi sorun yaşamıyorum aklıma bile gelmiyor. Ne kadar düşünmesen o kadar sağlıklı oluyorsun tek tedavisi bu. Hiç öyle bir hastalığın yokmuş gibi devam et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sınav senesi uyku düzeni
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öyle bir bozukluğum yok ama strese maruz kalınca kusuyorum iyi geliyor tavsiye ederim

• suicidalMert kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavda kusayım mı

• Sınavdan önce ?

• suicidalMert kullanıcısına yanıt
    Başka sağlık problemleri yaşarsınız hocam sonra dikkat edin bence

• Bu işler biraz karışık açıkçası ben çok güvenmiyorum . Psikiyatriye mi gittiniz bilmiyorum ama oraya giden herkesde illaki bir bilmemne bozukluğu çıkıyor . Bende uyku sorunum için gitmiştim kaygı bozukluğu vs dedi ilaç yazdı çok az kullandım ama o ilaçlar insanın dengesini bozuyor ve bağımlısı yapıyor . Her insan kaygı korku endişe duyar bu doğal fazlası abarti bunuda siz cozeceksiniz . Benim tavsiyem bir hobi kitap okumak bir işle meşgul olmak spor yapmak dengeli beslenmek . Vs vs

• Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim evet öyle doktorlar direkt ilaç yazıp geçiştirebiliyor bazen

• 3 yıldır yaşadığım durum. Bir anda durum neredeyim ne yapıyorum kimim ve hayatın anlamı gibi sorular ile karşıya kalınılıyor. Zaman algısı komple yok. Gecenin yarısında kalkıp etrafa bakmalar vs gibi durumları var. Genellikle anksiyete bozukluğu ile ortaya çıktığı ve hatta bu durumun ileri anksiyete bozukluğu olduğu söyleniyor. Sınav senesinde aşırı stresin getirdiği sorunlardan bir tanesi .eğer çok ilerlediyse çalışmakta ve odaklanmakta zorluk çıkarıyor.

Arkadaşın yaptığı depolarizasyon şakası da buna dahil ve iki türlüsü var bunun tam tersi de depolarizasyon.

• Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Sonunda bu durumu gerçekten yaşayan biriyle karşılaşabildim çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Bilmeyen insanlar için atlatması kolay gibi gözükse de gerçekten öyle değil. Doktor bana disosiyatif bozukluğuna girdiğini söyledi yaşadığım şeyin. Siz bu durumu atlatmak için ne yapıyorsunuz sınav esnasında?

• Krdeşim bende 24 saat full böyle hissediyorum seninki de öylemi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.