Arkadaşım kolay kolay diye cırlayanları anlamıyorum. 100 120 soru işaretleyerek sınavın kolay olduğunu söyleyebilirsiniz. ama bazı branşlardan (Türkçe ve Fen) 35 üzerine çıkmak gerçekten dikkat istiyordu. Hele son 5 yılın en kolay sınavıydı olayı tam bir tatava.
Bu sınavın evet matematik fen kısmının diğerlerine göre kolay olduğunu söyleyebiliriz. Ancak fende çeldirici 3 4 soru vardı ve fende 35 net üzerine çıkmak biraz zorlayıcıydı. Çünkü çok saçma bir fen sınavıydı. Kalitesizdi. Matematik kısmı ise gerçekten kolaydı. Ama önceki senelerde de fen kısmı kolay olmakla birlikte bu saçmalık düzeyinde olmuyordu. Bu şekilde dengelenmiş oluyor.
2015 Ygs ayarında bir türkçe olmayabilir ama bu türkçe kısmının Denge deneme, Zaman, Y denemesı, Sozun ozu vs. yayınlarla KARŞILAŞTIRILMAYACAK DERECEDE olduğunu, 2013 ün türkçesinden de zor olduğunu söyleyebilirim.
Sosyal kısmının mf için zor olduğu su götürmez bir gerçek. 2013 Te sosyal kısmından 32 33 net yaparken bu sınavda 25 netim var. Bu yüzden "çok kolaydı, şöyleydi, böyleydi" diyenlere aldırış etmemenizi ve moralinizi bozmamanızı umuyorum.
bak şimdi matematik kolaydı(2 y 1boş yaptım) (rahatlıkla fullinebilirdi) türkçe bilmem ygs 2014 2015 çözdün mü çözerken boğuluyordun tek seferde çözdüm türkçeyi sosyal bilmem anlamam hep 15 yanlış yaparım fende (sızan cevap anahtarında fizikte 2 soru hatalı gibi) fizik ve kimya kolay biyoloji ise bilgi isteyen türdendi yani genel olarak sınav kolaydı bi 125 net çakarım ilk 15k ya girerim hadi herkes kendi yoluna