Liseliler rahat olsun Üniversiteye giriş sınavına ilişkin bugün bazı gazetelerde yer alan haberlere değinen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mili Eğitim Bakanlığından kaynaklanmayan, buradan herhangi bir resmi görevliden alınmayan bazı bilgiler üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın kafalarını karıştırıyor. Bazı gazetelerde, ‘üniversite sınavı değişti, devrim niteliğinde kararlar alındı’ gibi haberler yer aldı. Daha önce hükümetin aldığı bir karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, YÖK ve ÖSYM ortak bir biçimde, Türkiye’de ortaöğretim kurumlarından üniversiteye yerleştirmeyle alakalı düzenleme için, yenilikler için çalışıyor. Bu çalışmalar devam ediyor. Bu konuda alacağımız kararlar, halihazırda liselerde öğrenci olarak bulunan çocukları hiçbir biçimde etkilemeyecek. Eğer böyle bir karar alırsak böyle bir değişiklik gündeme gelirse sektörden temsilcilerle akademisyenlerle tartıştıktan sonra uygulayacağımız eğitim öğretim yılında 9’uncu sınıfa başlayarak hayata geçirilecek. Şu anda liselerde öğrenci olan çocuklarımızın rahat olmasını arzu ediyoruz. Onlar mevcut sistemle mevcut düzenle üniversitelere yerleşecekler. Tedirgin olmalarını gerektiren hiçbir durum yok.”