Şimdi Ara

Sinan Meydan Kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinan Meydan'ın tarihi araştırma kitaplarını okuyanlar var mı varsa hangi kitapları okudu ve kitaplar hakkında görüşleri neler acaba?

• Ben "Mustafa Kemal in Gizli Kurtuluş Planları" kitabını okumuştum, çok beğendiğim bir kitaptı; Gazi'nin nasıl ta gençlikte kafasında planların oluştuğu, ne zaman ve ne şekilde işe başladığı, kurtuluşu adım adım bir orkestra şefi gibi planlayıp ince ince planlar ve en ufak nokta üzerinde çalışarak nasıl sağladığını bütün ayrıntılarıyla (benim en çok ilgimi çeken bu oldu kitapta, zira bu yönüyle hem EMPERYALİZMİN KISKACINDAN NASIL KURTURULUNUR UN YAZILMIŞ EN İYİ DERSLERİNDEN BİR TANESİ hemde kurtuluşu Mustafa Kemal gerçekleştirmedi diyenlere yada kurtuluşu basit bir olaya indirmek isteyenlere çok iyi bir cevap olmuş.). Bir kaç kitabı var onlar daha meşhur: örneğin "Cumhuriyet Tarihi Yalanları" kitabını okumadım ancak kitapta olan bazı bölümleri bir kaç makalede okumuştum çok çok iyi bir kitap olduğu belli ve aynı zamanda Atatürk için söylenen bütün yalanlara kesinlikle bilimsel olarak cevap veriyor. Birde merak ettiğim "Atatürk ve Türklerin Saklı Tarihi" kitabı var bunda da, genelde tarihçilerin hep "bilimsel değil, uydurma" dedikleri Türk Tarih Tezinin doğru olduğunu savunuyormuş yazar. Eleştiri olarak da şunu söyleyebilirim; şimdi Sinan Meydan kitapları tam olarak tarihçilik ilkesine bağlı kalarak yazar, yani öyle alternatif tarihmiş, "oradan öyle olmuştur, buradan böyle olmuştur" lafları eksik olmayan tarihmiş bunların amansız savaşçısıdır Sinan Meydan. Bu yüzden, yazarın temel tarih ilkelerine bağlılığından, bazı konularda belge olmadan bazı kişilerin "o şöyledir kesin" yada "kesin böyle olmuştur" dediği şeyler biraz havada kalmış gibi olmuş; ama buna karşılık yazar Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşının tarihteki yerini o kadar iyi anlatmış ki zaten onlara ihtimal vermiyorsun, bir de haliyle bu durum yazarın tarihçiliğinden kaynaklanıyor. Lafı çok uzattım son söz kesinlikle tavsiyemdir, mutlaka okunmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldakiadam -- 8 Haziran 2012; 21:42:27 >

• Sinan Meydan'ın herhangi bir kitabını okumadım henüz ancak uzun zamandır biliyorum kendisini. Genellikle yakın tarih üzerine yazıyor. Ne zaman okurum bilmiyorum ancak kesinlikle önerdiğim bir yazar.

Not: Kitabını okumamış olsam da facebooktan ve birkaç siteden bazı yazılarını okudum.
  • Atatürk ve Türkler'in Saklı Tarihi isimli kitabını okudum.Bu büyük insanın tarihimizi tanımamız ve tanıtmamız adına ne kadar emek sarfettiğine tanık oldum.Ayrıca tarihimizi ört bas etmek isteyen şahısların varlığını da öğrendim.En önemlisi de Anadolu Türk Tarihinin 1071 Malazgirt Savaşı ile değil milattan önce 3000 yıllarında başladığını öğrendim.En önemlisi de Türk Dili'nin tüm medeniyetleri etkilediklerine şahit oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Atatürk ve Türkler'in Saklı Tarihi isimli kitabını okudum.Bu büyük insanın tarihimizi tanımamız ve tanıtmamız adına ne kadar emek sarfettiğine tanık oldum.Ayrıca tarihimizi ört bas etmek isteyen şahısların varlığını da öğrendim.En önemlisi de Anadolu Türk Tarihinin 1071 Malazgirt Savaşı ile değil milattan önce 3000 yıllarında başladığını öğrendim.En önemlisi de Türk Dili'nin tüm medeniyetleri etkilediklerine şahit oldum.

bende o kitabı okuyacağım ancak orjinali 30 kağıt, ankarada 2. elini bulamaya çalışıyorum. Çok pahalı abi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetSelcuk

quote:

Atatürk ve Türkler'in Saklı Tarihi isimli kitabını okudum.Bu büyük insanın tarihimizi tanımamız ve tanıtmamız adına ne kadar emek sarfettiğine tanık oldum.Ayrıca tarihimizi ört bas etmek isteyen şahısların varlığını da öğrendim.En önemlisi de Anadolu Türk Tarihinin 1071 Malazgirt Savaşı ile değil milattan önce 3000 yıllarında başladığını öğrendim.En önemlisi de Türk Dili'nin tüm medeniyetleri etkilediklerine şahit oldum.

bende o kitabı okuyacağım ancak orjinali 30 kağıt, ankarada 2. elini bulamaya çalışıyorum. Çok pahalı abi ya

Kitapyurdu.com'da 24,80 tl fiyatı var.

• quote:

quote:

quote:

Daha yeni öyle zor bulunan bir kitabı orada buldum ve sipariş ettim, evet başlangıçta fiyat için uygun gözüküyor ama bunun kargo parası var havale parası var, anlayacağın katlanıyor ücret. Havaleye adi bankalar 5-6 lira komisyon alıyor; hadi bankalardan birinin internet bankacılığını kullanan bir tanıdık bulup havaleyi düşürdük diyelim, kargo 5 kağıt yine oldu sana 30 kağıt. Kitapçı zaten dibimde de işte para...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Daha yeni öyle zor bulunan bir kitabı orada buldum ve sipariş ettim, evet başlangıçta fiyat için uygun gözüküyor ama bunun kargo parası var havale parası var, anlayacağın katlanıyor ücret. Havaleye adi bankalar 5-6 lira komisyon alıyor; hadi bankalardan birinin internet bankacılığını kullanan bir tanıdık bulup havaleyi düşürdük diyelim, kargo 5 kağıt yine oldu sana 30 kağıt. Kitapçı zaten dibimde de işte para...

Eğer birden fazla kitap alacaksan kargo fiyatı pek etkilemez.Kitapçılarda kitaplar pahalı oluyor.Çoğuda pazarlık bile yapmıyor.ödemelerini internet bankacılığından yaparsan herhangi bir ücret ödemezsin.Bankaya gidip ödersen hem zaman kaybı yaşarsın hemde işlem ücreti ödersin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer birden fazla kitap alacaksan kargo fiyatı pek etkilemez.Kitapçılarda kitaplar pahalı oluyor.Çoğuda pazarlık bile yapmıyor.ödemelerini internet bankacılığından yaparsan herhangi bir ücret ödemezsin.Bankaya gidip ödersen hem zaman kaybı yaşarsın hemde işlem ücreti ödersin.

İşte anca toplu kitap alırsan gerçekten tasarruf edersin internetten kitap aldığında yoksa kitapçıdakiyle aynı fiyata gelir. Zaten nette kitabın fiyatı mecburen düşük olmak zorunda yoksa normal fiyattan satsalar üstüne kargo eklenince alıcının hiçbir karı olmaz. Ama esas mesele Türkçe önemli araştırmalar yazan yazarların kitapları hep bu söylediğimiz fiyatlarda geziniyor. Cengiz Özakıncı, Metin Aydoğan, Mustafa Yıldırım, Sinan Meydan vb. leri hepsinin kitapları çok yüksek fiyatlardan; bu kitapları orjinal almayınca da insanın içine dert oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.