Şimdi Ara

Sin City (2005) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Frank Miller'ın Günah Şehri'ni beyazperdeye taşıyarak, doğrusu Rodriguez yine acayip bir işin altına girdi! Aslında olmaz ya, biz sizin için bu aykırı sinema adamını 10 maddeye indirgeyelim dedik...

Kimdir, neyin nesi, kimin fesidir?

1968 doğumlu Robert Rodriguez, 10 çocuklu bir ailenin ortanca oğlu olarak Teksas’ta yetişti. Annesi büyük bir sinema hayranıydı ve çocuklarını her hafta millerce yol katedip San Antonio’daki ünlü Olmos Sineması’na götürürdü. Henüz ufak yaştan babası Robert’taki kabiliyeti sezip ona bir Süper8 kamera aldığında artık onun geleceği belliydi. Mahallede filmci çocuk olarak anılan Rodriguez, ileride neler yapacağının emarelerini göstermeye başlamıştı.

Sinema yapmaya nasıl ve ne zaman karar verdi?

Hepimiz John Carpenter’ın ünlü New York’tan Kaçış filmini biliriz. Filmi genç yaşında izleyen Robert Rodriguez, sinema meraklısı bir çok arkadaşı gibi sadece filme hayran kalmakla yetinmedi, sinemaya daha da meraklı olan bazı arkadaşları gibi “bunu ben de yaparım ne var yani” de demedi. O her zaman “İşte bunun gibi bir film yapacağım” dedi.

İlk filmlerini nasıl yaptı, ne tür hinlikler icat etti?

İlk filmlerinden kastımız kuşkusuz Desperado ya da hepinizin bildiği El Mariachi değil. Profesyonel olmayan filmcilik yaşamından bahsediyoruz. Babasının aldığı Süper8 kamera ile kısa yollu korku, gerilim ve aksiyon filmleri, stop,motion animasyon filmleri çeken Robert, bu filmlerde oyuncu açısından da sıkıntı çekmiyordu. Zaten 12 kişilik bir aileye sahip olan bu genç yönetmen adayı, filmlerinde kardeşlerine akrabalarına rol veriyordu. Ailesinin ona son sürprizi ise 80li yıllarda gelmişti. Kendisine bir Video Recorder ve bir de Video Kamera hediye edildiğinde artık Robert, kendi filmlerini, çekip kurgulayabilmekteydi...

Nerede okudu, nasıl bir öğrenciydi?

Austin’de konuşlanmış Teksas Üniversitesi’ne kabul edilen Robert Rodriguez, burada okurken dönem ödevleri yerine dönem devi niyetine filmler yapıyordu. Bu konu hakkında kendi kelamı ise şu yönde: “Öğretmenler bir filme, bir ödeve harcayacağımdan daha çok efor harcayacağımı biliyorlardı”. Evet en nihayetinde tüm zamanı film işinde geçince diğer derslerden oldukça düşük notlar aldı ve bu notlar, değil okulun Film Departmanı’na girebilmek, okulda barınabilmek için bile yetmez hale geldi. Bundan kurtulmasının tek yolunun ise iyi bir film yapmak olduğunu biliyordu. Bunun için 1991 yapımı Bedhead’i yaptı ve okulda kalmaya hak kazandı. Filmi aynı zamanda çeşitli festivallerden de ödülle döndü.

Çıkış filmi neydi, bunu nasıl başardı?

Okul sonrasında şimdilerde filminin prodüktörlüğünü de üstlenen Elizabeth Avellan ile evlendi. Ve bir gün eşine çılgın bir fikirle geldi. Yapılacak bir ilaç deneyi için insan denek aranıyordu ve bu deneyde kobay olmak karşılığında 7000 dolar öneriliyordu. Rodriguez bunu kabul edip, uzun zamandır aklında yatan Meksika usulü aksiyon filmi El Mariachi’yi çekebileceğini iddia ediyordu. Netekim bu deliliği yaptı, o deneye katıldı ve parayı alıp filmini çekti. El Mariachi, Sundance Film Festivali’nde büyük başarı kazandı. Herkesin ilgisine mazhar oldu, Columbia Pictures filmi almayı kabul etti..

Quentin Tarantino ile nasıl tanıştı?

Sundance Film Festivali’nden birbirine aşina olan iki genç yönetmen olarak Tarantino ve Rodriguez, 1994’te başlayan tanışıklıklarından sonra ilk olarak 1995 yılında Dört Oda adlı filmde gerçek anlamda birlikte çalıştılar. Bu film sonrasında aynı yıl içersinde Rodriguez Desperado’yu yönetti ve bu filmde Tarantino’ya verdiği ufak rol, uzun süreli bir dostluğun da başlangıcı oldu. Sonrasında Quentin onun Günbatımından Şafağa (1996) filmine senaryo yazdı. Bir de başrolerden birini oynadı. Rodriguez ise Çoğu Tarantino filminin müziklerini yaptı, üstelik yeni filmi Günah Şehri’nin ufak bir sahnesini de Tarantino’ya çektirdi...

Desperado olayı ve sonrasında Rodriguez nasıl büyüdü?

Benzeri filmler yüzlerce milyon dolara mal olurken, Robert Rodriguez Desperado’yu memleketlisi iki Latin yıldızla (Antonio Banderas ve Salma Hayek) 7 milyon dolara tamamladı. Film özellikle Rodriguez ve Hayek’e yaradı.Gişeden ise 30 milyon dolara yakın para kaldırdı. Elbette bu bire beş veren aksiyon meraklısı dahiye kimseler karşı duramadı. Peşi sıra çektiği Gün Batımından Şafağa (az önce andığımız), The Fakülte, George Lucas ile olan dostluğu sağolsun, dijital aleme, tekenolojiye olan merakını sınadığı Çılgın Çocuklar serisi ve El Mariachi serisini tamamladığı Bir Zamanlar Meksika'da ile “en cool” genç yönetmenler arasındaki yerini aldı.

Ailevi durumu, medeni hali nedir? Nicedir?

Elizabeth Avellan ile 1990 yılından bu yana evli olan ünlü yönetmenimiz, aynı zamanda dört evlat babası. Şu sıralar eşi beşinci çocuklarına hamile üstelik. Desperado’da ve From Dusk Till Down filminde yer verdiği Danny Trejo ise kendisinin kuzeni oluyor. Salma Hayek'e gelince, beş çocuğunun da vaftiz annesi...

Film çekecek hevesli gençlere faideli öğütleri, kişisel takıntıları nelerdir?

Henüz Desperado’yu çekmediği dönemde Ekipsiz Asi adlı bir kitap yayınlayan Rodriguez, bu cep kitabında “Nasıl ucuza film çekilir?” dersleri verdi. Kendi kişisel deneyimlerini anlattı. Aynı zamanda aralarında bir kaç yıl aralık bulunan yaklaşık beş adet “10 Dakikada Film Dersleri” adlı videosu bulunmakta. Bu filmlerde her yıl edindiği deneyimleri, gençlere anlatmayı kendine görev bilmiş Rodriguez. Ayrıca Hollywood çatısı altında en ucuza büyük film çeken yönetmenlerden biri hala o. En yüksek bütçeli filmi 35 milyon dolara mal olmuş.

Hakkında bilmedikleriniz, etmedikleriniz neler?

Ucuz Roman’da Quentin Tarantino’nun bir oyuncu olarak karşımıza geldiği sahneyi hatırlayın. İşte Tarantino’nun göründüğü tüm o sahneleri Robert Rodriguez çekmiş bulunuyor. Ancak kurallar gereği ismi jeneriğe yazılmamış. El Mariachi’yi kurguladığı kurgu salonu, yalnızca geceleri onun çalıştığı odanın ışığıyla aydınlanmış. Zira geceleri çalışmak ucuz olduğundan Rodriguez hep geceleri çalışmaya başlayıp gün ışıyana kadar kurgu masasında oturmuş. Şirketinin adı Troublemaker Studios... Ucuzculuğu sevdiğini söylemiştik. Çılgın Çocuklar 2’nin müzikleri için bir senfoni orkestrası gerektiğinde, bir stüdyoda çalışmak yerine orkestrayı evinin garajına doldurmuş ve kaydı orada yaptırmış...

beyazperde.com'dan

• Film 1 nisanda amerikada gosterime girmişti bende mayis ayinda izleme firsati bulmuştum ve son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi diyebilirim, uyarlamalarinda en iyisi. turkiyede yaz sezonunda gosterime girmiş olmasi biraz kotu oldu bence kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri
  • şuan itibari ile sincity'i tekrar izlemeye karar verdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLIPKNOT

şuan itibari ile sincity'i tekrar izlemeye karar verdim

çok iyi karar hocam
    bir yerden bulsam da bende izlesem
  • Şimdiye kadar İzlediğim en iyi filmlerden
  • Netten download edebilirmiyiz divx felan?

Torrent http adresi bilen varsa özelime atarsa sevinirim.sevgiler
  • arkadaşlar film yakın bir zamanda türkmen tv de yayınlanacak.orada izleyebilirsiniz.türksat üzerinden yayın yapıyor.pazar günleri vizyon filmlerini veriyor.pazar günleri saat 21:00 gibi başlıyor.
  • ben divx ini izledim film hakkında hiç bilgim yoktu
    ama hayran kaldım desem yeridir
    özellikle o iri yarı elektrikli sandalyede bile ölmeyen adam kimse o müthişdi
    onun başka filmi varmı?
    filmdeki hikayelerin ortak noktası azdı sanırım
    yada ben kaçırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

ben divx ini izledim film hakkında hiç bilgim yoktu
    ama hayran kaldım desem yeridir
    özellikle o iri yarı elektrikli sandalyede bile ölmeyen adam kimse o müthişdi
    onun başka filmi varmı?
    filmdeki hikayelerin ortak noktası azdı sanırım
    yada ben kaçırdım

ortak noktaları şehir yani Sin City
  • Bugün izleme fırsatı buldum film oldukça garip ve güzeldi
  • 2si geliyor diye duymustum dogru mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magical Zero

2si geliyor diye duymustum dogru mu?

2010 yılında gelecekmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: IlDestilI

quote:

2010 yılında gelecekmiş

O kadar geçmi ben 2009 da çıkçak sanıyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DevoN

quote:

Orjinalden alıntı: IlDestilI

quote:

2010 yılında gelecekmiş

O kadar geçmi ben 2009 da çıkçak sanıyordum.

Evet,IMDb de 2010 diyor.Oooo daha çok var yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 5 Eylül 2008; 14:13:44 >
  • dile kolay 3 senelik hort
  • quote:

Orjinalden alıntı: Görkem !

dile kolay 3 senelik hort

konu 2005 de açılmış.
  • evet beyler sin city 2 geliyor 2010 galiba ama frank millerin spirit filminide öneririm çünkü bu uwe boll değil frank miller
  • jessica varsa sorun yok

10 numara film olur

Sin City (2005)
  • Ezberden hatim indirir gibi Sin City repliklerini söylüyordum bir ara ki çizgi romandan hani. Bütün seriyi ezberledim, sayfasına kadar söylerdim repliğin. 3-4 aydır bakamadığımdan performans düşüşü söz konusu tabii.

1080P olarak bugün ilk defa izledim filmi, Marv Goldie ile işi pişirirken az mı ah be orada olmak vardı dedim.

Yalnız sene 2010 oldu, 2. film için ne resmi bir tarih ne de resmi oyuncu kadrosu var.

• Yeni izledim muhteşem bir film mutlaka izlenmeli.
    9,5/10
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.