Şimdi Ara

ŞİMŞEK OTOGAZ -Ankara Destek ve Cevaplıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
8
Favori
27.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ferrariye lpg takılacaksa prins takılır
    Ferrari 456 GTA V12 LPG TAKILIRSA ! Prins VSI-2.0 system.




  • #Mercedes C180 Prins VsI-DI Şimşek Otogaz
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Tüm markalar için geçerli mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    anlayamadık sorunuzu biraz açarmısınız
  • Merhaba ustam. Aracımda aldesa marka sıralı sistem bulunmaktadır. İki gündür seyir halindeyken benzine geçip daha sonra tekrar lpg de çalışmaya devam ediyor. Bugün giderken gazdan ayağımı çektiğimde gösterge ışıklarının söndüğünü gaza bastığımda ise tekrar devreye girdiğini gördüm. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dalmas

    Merhaba ustam. Aracımda aldesa marka sıralı sistem bulunmaktadır. İki gündür seyir halindeyken benzine geçip daha sonra tekrar lpg de çalışmaya devam ediyor. Bugün giderken gazdan ayağımı çektiğimde gösterge ışıklarının söndüğünü gaza bastığımda ise tekrar devreye girdiğini gördüm. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
    bunun çeşitli nedeni olabilir
    1 - sigortalık tam geçirim yapmıyor olabilir
    2-rpm devir ucu okumayı net yapamıyordur.
    3-kontak cereyanında problem vardır


    gibi bunların kontrolü şart
  • Direkt enjeksiyon motor tipinin günümüzde kullanılan diğer motor tiplerinden farkını,
    yakıtın manifold yerine yüksek basınç altında silindir içine direkt olarak
    enjekte edilerek yakıt hava karışımının burada oluşması olarak
    özetleyebiliriz.
    Bu sayede yakıt/hava karışımı yanma odasında bütünüyle homojen bir
    şekilde dağılır. Bu da, bu tip motorları diğer motorlardan ayıran ve bütün
    motor devirlerinde yüksek performans göstermesini sağlayan en önemli
    özelliğidir.
    İlk kez 1996 yılında Mitsubishi’nin piyasaya sunduğu direk enjeksiyon
    teknolojisini daha sonrasında Renault ve Toyota ardından diğer birçok
    otomobil üreticisi de kullanmaya başlamıştır.
  • MErhabalar ustam. Benim aracım 2000 model 2.0 16v 136 bg aracımda 1.8 mm nozul ucu kullanmışlar bu araçlar için kaç mm. nozul kullanılmalıdır.
  • Merhaba. Aracım 2013 Polo 1.4 85 Hp Chrome Edition modelidir.
    Aracım için Lpg düşünüyorum. Önerinizi duymak isterim.
  • mehmetozturk154 kullanıcısına yanıt
    Sayın mehmetozturk154

    2013 Polo 1.4 85 Hp Chrome Edition modeli için tavsiyemiz sıralı otogaz dönüşüm sistemi Technomax Plus, Prins Otogaz Dönüşüm Sistemleri'nin en seçkin LPG kitlerinden biridir. Yüksek teknolojiye sahip Technomax'da OBD bağlantısı mevcuttur ve yeni nesil 4 silindir çok noktalı enjeksiyon araçlara uyum sağlar. Technomax kit parçaları R67-01 belgesine ve kolay montaj sağlayan tasarıma sahiptir.

    Technomax kiti, uzun ömürlü kullanımı ve yüksek performansı bir araya getirir. Technomax kitinin içerisinde; LPG regülatörü, enjektörü, enjektör raili, filtre ünitesi, yakıt seçici anahtar, elektronik kontrol ünitesi, elektrik tesisatı ve basıç-sıcaklık sensörü bulunmaktadır. Technomax kitinde kullanılan bilgisayar programı, diğer Prins kitlerinde olduğu gibi yüksek teknolojiye sahip Prins Diagnostic Programı'dır.

    Technomax LPG Sistemi'nin özellikleri

    OBD bağlantısı bulanan elektronik kontrol ünitesine sahiptir. Prins yazılım ile geliştirilmiş diagnostik ve arıza tespit programı ile donatılmıştır. ECU, tüm komponentler ile hızlı iletişim kurarak sinyal gecikmesi oluşturmaz ve hafif-kompakt olarak üretilmiştir.
    Yüksek kalitede filtre ünitesine sahiptir.Filtreye entegre edilmiş Bosch marka bir gaz sıcaklık ve basınç sensörü mevcuttur. Bu sensör sayesinde LPG'nin basınç ve sıcaklık değerleri anlık net olarak takip edilebilir.
    Tek kademeli, yüksek ısı transferi yapabilen, kesici valf-filtre entegreli, ayarlanabilir basınç aralığı ile yaz-kış basınç ayarlaması gerektirmeyen, sabit LPG debisine sahip regülatörü mevcuttur. Regülatör üzerinden motor soğutma suyu sıcaklığı takip edilebilir.
    Motor gücüne göre özel olarak nozul seçimi yapılan,yüksek kapasiteli ve yüksek performanslı enjektörlere sahiptir. Her koşulda benzine eş değerde LPG püskürtülmesini sağlar. Uzun ömürlü kullanımı ve performansı bir araya getirir.
    Seviye gösterge düğmesi; ayarlanabilir seviye sinyalleri sayesinde, gösterge optimum hassasiyette çalışır. Tank içerisindeki LPG seviyesini LED ışıklar ile gösteren ve tank içerisindeki LPG bittiğinde, sesli ikaz ile sürücüyü uyaran yakıt göstergesine sahiptir.




  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel bilgiler sunmuşsunuz.
    Maliyet konusunda bilgi veriyor musunuz?
    Ve tasarruf olarak tahmini bir rakam var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonerkyl kullanıcısına yanıt
    sayın soner bey
    bu sorunun cevabını vermek için yazlım ve enjektör markalarını bilmek gerekir .
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. aracımda ecotech regülatör ve lpg ecu var. enjektör olarak atiker kullanmışlar sanırım orjinal bozulduğu için değiştirmişler.
  • "Obd" ile "obd II" arasında fark varmıdır? Lovato için ve atiker gold için obd 2 li diyorlar ama prins için obd li deniyor. Bu 2 ne demek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 2014 model Kuga trend x. 2015 Trafiğe çıkışı sıvı sistem Prins LPG takılı. Sorunum 1 yıldır yaz ya da kış fark etmiyor. Sabah soğuğu ya da öğlen fark etmiyor. Araba mesela bu sabah soğukta 1 saniyede çalıştı ama yarın sabah ya da 1 saat stop edin 8-10 saniyede çalışıyor. Enjektör değil pompa değil ama nedir. Bulunamıyor. Ankara'da M** ustaya götürdüm başka yerlere götürdüm. Sizi defalarca aradım çözüm yok. Akü 1 yıllık ama kışa girdik diye yeni taktım. Araba otomatik vites ve eşim kullanıyor. Belkide çok basit bir arızadır. Bir de sanırım aracım azda olsa benzin yakıyor, ibreden belli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prins Geç Çalışma Sorunu Aracım 2014 model Kuga trend x. 2015 Trafiğe çıkışı sıvı sistem Prins LPG takılı. Sorunum 1 yıldır yaz ya da kış fark etmiyor. Sabah soğuğu ya da öğlen fark etmiyor. Araba mesela bu sabah soğukta 1 saniyede çalıştı ama yarın sabah ya da 1 saat stop edin 8-10 saniyede çalışıyor. Enjektör değil pompa değil ama nedir. Bulunamıyor. Ankara'da M** ustaya götürdüm başka yerlere götürdüm. Sizi defalarca aradım çözüm yok. Akü 1 yıllık ama kışa girdik diye yeni taktım. Araba otomatik vites ve eşim kullanıyor. Belkide çok basit bir arızadır. Bir de sanırım aracım azda olsa benzin yakıyor, ibreden belli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sayın ytknm

    bunun çeşitli sebebleri olabilir.

    1.depo içersinde benzin birikmesi zamanla gözlene bilen durum
    2-benzin enejktör gas sızdırması

    konu ile ilgili özelden destek alabileceğiniz personel arkadaş yönlendireceğiz.

    esenlikler
  • Teşekkür ederim sağolun. Arkadaşımız benimi arayacak benmi arayayım Sağolun
  • Hocam öncelikle kolay gelsin.2015 Corolla 1.33 life Landirenzo Omegas LPG kiti mevcut.Lpg araç bayiden çıkmadan montaj yapilmis.servis bakımlı garanti devam ediyor.araçta yaklasik 3 ay önce 1-2 binli devirlerde tekleme problemi vardı.benzine alınca hiçbir problem yoktu.sonradan da araç arıza ışığı yaktı.lpg ciye gittim.isigi söndürüp gaz ayarı verdi.tekrar yaparsa enjektörleri degiştirmen gerekli dedi.10 km sonra araç tekrar arıza ışığı yaktı.enjektorleri sökerek balata spreyi ile tertemiz yaptım.tekleme problemi gitti.ariza ışığını söndürmek için tekrardan LPG ciye gittim bilgisayardan ayar yaptı. ışığı söndürdü.bir problem görünmüyor dedi.belli bir süre sonra tekrar arıza ışığı yandı.arastirmalarim sonucu balata spreyi ile önce maf sensörünu,daha sonra da boğaz kelebeğini,en sonda da katalizör üzerindeki oksijen sensörünu temizledim.aracta tekleme,stop etme,geç çalışma,vs.hicbir problem yok ama arıza ışığını yakıyor sürekli.elm cihazında P0172 hata kodunu veriyor. Bank1 zengin karışım diye.lpg ciye tekrardan gittim bilgisayardan gaz ayarı yaptı fakat arac yine arıza ışığını yakar dedi.OBD li değilmiş ondan.64300 km de iken aldim.arac ile 4000 km yol yaptım.son 500 km dir de sürekli arıza ışığını yakıyor.boyle kullanırsam bir problem olur mu.isigi yakmaması için ne yapabilirim.cevap için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.