Şimdi Ara

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
38
Favori
8.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

(En Son Oy Tarihi: 12.4.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

quote:

Orijinalden alıntı: Noel Babanın Oğlu

quote:

quote:

Kaşarlı ve sucuklu simit var mı :)

Var da 1,5 sene önce kahvaltı niyetine bunu yemek gibi bir hata yapmıştım tadı hala öyledir onun çalıştığım süredir hiç yemedim çok ağır bir koku bırakıyor. :D Favorim çıtırlı hotdog ve salamlı sandviç. Bir tane var sabah yiyeceğim.

Sizinki orjinal simit sarayı değil dimi ?

Franchise dedikleri şey bir nevi bayilik. Patronu sen ben gibi ama parası olan bir insan işte.

Yani orjinal :)

Bu arada konuda pek bahsetmemişsiniz öğlen yemeğini orda mı yiyorsunuz akşam yemeği falan ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kaşarlı ve sucuklu simit var mı :)

Var da 1,5 sene önce kahvaltı niyetine bunu yemek gibi bir hata yapmıştım tadı hala öyledir onun çalıştığım süredir hiç yemedim çok ağır bir koku bırakıyor. :D Favorim çıtırlı hotdog ve salamlı sandviç. Bir tane var sabah yiyeceğim.

Sizinki orjinal simit sarayı değil dimi ?

Franchise dedikleri şey bir nevi bayilik. Patronu sen ben gibi ama parası olan bir insan işte.

Yani orjinal :)

Bu arada konuda pek bahsetmemişsiniz öğlen yemeğini orda mı yiyorsunuz akşam yemeği falan ?

Full time iken 35+15 molalarım vardı 35'te canım isterse yemek yiyordum 15lerde de simit çay. Partta da 25 dakikalık molam var onu da saat 8 gibi alıyorum orada açma vb yiyorum. Kısacası oradan.

Edit: vardiyalarım 3-1 idi 5-1 oldu, öğle yemeği yok yani 2 durumda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfer Rosa -- 19 Şubat 2015; 4:23:13 >

• Konunun ilk günlerine baktım da vay be zaman geçmiş. Başlıyorum. :)
  • Dostum bütün ürünler, buzlanmış halde gelip, onu pişirip satıyorsunuz değil mi?

Birde mecidiyeköy simit sarayında mısın? Orda 4-5 tane yan yana şubeleri var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19.02.2015 Perşembe [Forum?]

Başlık ilginçtir, alakalı olay en başta.

Bugün işe geldim, ama vardiyası geç başlayanlar başlamış, bittiğini sandığım insanlar falan burada ne bileyim bi garip hissettim geç mi kaldım falan diye, millet erken başlamış geç bitirmiş. Girdim bir kaç kolay gelsin ile, çayhanede 18 yaşındaki kız vardı hiç de selam vermez falan yaptı, güldüm sadece indim aşağıya.

Üzerimi değiştirdim çıkıyorum, alt kata istemsiz baktım öyle kim var boş var mı diye direk yukarı çıkıyordum bir çift vardı masada kız kapalıydı. Öyle normal oturuyorlardı sarılmalar oyunlar koklaşmalar falan gayet normal yani. Bir amca demez mi bak bak kapalı olacak tüh yazık vb dedi başladı gömmeye. Bi şaşırdım ben abi ben bireysel özgürlük yanlısıyım dedim istediklerini yapabilirler dedim gülerek hem ne olacak ki dedim. Dedi ki kapalı ya hani dindarlar ya falan dedi, ben de biliyorum davranışları din yönünde olmalı ama insanlara karışamayız, valla amca dedim istediklerini yapsınlar. Söylendi söylendi öyle gitti. Bir an kendimi "forumda sandım. :D

Bir adam mescitte namaz kılabiliyor muyuz dedi, tabii dedim. Ayakkabıları çalarlar mı falan dedi. Cuma çıkışı sanki. :D Yok dedim bişey olmaz, olursa benimkileri veririm dedim. Nabayım onları dedi bana. Arkadaşı da baksana (arkadaşının) onun ayakkabıları amele çamurluğu dedi. Ben de namaz kılan adama scooter bunlar marka falan dedim. Arkadaşı da seninkilerin bi şekli var falan dedi. Gerçekten de çamurluğun biraz düzgün haliydi adamınkiler. :D

Bugün alt orta başladım işe. The facebook(yenilerden biri) da çaycıya yardım ediyordu. Bir bardak kırdı bizim patronun babası da buradayken, kısaca dayı. tüm herkes pür dikkat dayıya bakıyor. Dedi ki senin adın ne yavrum. Bu da dedi the facebook. Kırılan 1 bardak. Gitti buna dedi bir daha dikkat et falan. Demez mi 5 bardak yazın diye. Aklım hayalim şaştı, gerçekten de abarttıkları gibiymiş gözümle görmeden fazla gömmeyeyim diyordum dayıya ama resmen 5 bardak yazdırdı. Bu ne cimrilik bu ne hak yemedir. Allahtan bu adamı ciddiye almıyorlar da yazar gibi yapıp kağıdı çöpe atıyorlar. Adam resmen hak yiyici, bir de sakallı müslüman takılır. Hay senin imanına dedirtti bana. Fikir düzeyinde de olsa sinir bozucu.

Bugün bir tane mega holding sunumcusunu kovdum. Sunum yapmak yasak dedim, kesin talimat falan. Dedi sunum değil bu. Powerpoint açık ne demek değil dedim. Eğitim bu dedi.Sunumdan kasıt bu dedim. Teşekkür ettim, kalktılar gittiler. İyi akşamlar dediler çıkarken de.

Bugün muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü ben bir ara orta kattayken direk surfer rosa alt üst dedi. Baktım arkamı dönüp sinirli sinirli indim alt üst yaptım sonra. Bir emir verir tarz falan ondan kıl oldum ben.

Molaya çıkarken de erkek vardiya müdürü, bu muhabbetim olmayan kız vardiya müdürüne şey dedi, hani herkes çıkmıştı surfer rosa bey çıkmamış dedi, ben de alıştık abi dedim. Çıktım. Molada 1998 GS maçı izledik coğnım beğnim diyen imalatçı arkadaşla. Arif erdem, hagi, hakan şükür falan. :D The imam da oradaydı.

Molada canımı sıkan şey muhabbetim olmayan kız vardiya müdürünün molaya 2şerli 2şerli çıkarmasıydı. Bana iş yükleyip 2 kişiyi mola yaptırıyor. Bahçeye bir kişi yeter, ama 2 kişi bırakıyor. Olmaz. Nasıl derdi psikopat abi. Olmaz, bu ülke faizle yönetilmez. Sene 1980 necmettin erbakan. :D :D Sabahçı gelmişti bugün kendisi, pek sessizdi iş yeri.

Kırgızlar geldi. Önce biri geldi. Direk poker face bir tarzda çay dedi. 2 TL dedim. parayı aldım çayı getirdim. (simple business :P) Sonra bunlar 4 kişi oldular. Hayrına sordum gene bi isteğiniz var mı diye. Cık yaptılar ya da hayır dediler. Bir ara bunların olduğu alandaydım gel dedi bir tanesi. Gittim. Elime bi krem verdi oku dedi. Dedim anlayabiliyor musun türkçe veya ingilizce değil dedim büyük ihtimalle el kremi dedim elimi gösterdim falan. Akıllı telefonunuz var mı dedim yok dediler. Bilgisayardan internetten aratın anlarsınız dedim. Yan masadan da ispanyolca falan dediler. Neyse bunlar gitti ben baya ayar oldum gel nedir. Bir ara elimde 2 kahve vardı o yan masadaki çocuklara bağırdım şunlar ölse su vermem falan diye gel nedir falan baya sinir kustum. Ne anlayabiliyorlar paso poker face'ler dedim. 2-3 masa sakin ol falan dedi bana. :D Kahvelerin sahibi de sonradan çay istedi, kahve suyunun biri doluydu alayım mı dedim, final suyu yapıcam dedi çaydan sonra. (çay götürmüştüm) karşıdaki de final suyu istedi, götürdüm. :D

Alt katı kapattım. Çöp değiştirdim, masa sildim süpürdüm hafiften. Bahçeye geçtim. Çok soğuktu. The facebook ile takıldım. The imam yukardaydı bu sefer.

Bir ara 18 yaşındaki kıza şey dedim. Paso iletişim halindeydik bununla çay ocağında durdu hep. Bir kafe açacağım (emre aydın çalıyordu) adını melankoli koyacağım paso melankolik müzikler çalışanların yüzü asık olacak falan dedim. Bu da dedi ben kendimi deli sanırdım sen benden de deli çıktın dedi. :D Ara ara çok kibar çocuk falan dedi. Evet kibarım ona karşı. Aynı zamanda da herkese olmaya çalışırım. İçimi bilseniz... herkes benden nefret eder. ben dengesizim falan dedi. Ben de kızsın ondan dedim. :D Giyinmiş bir ara bu, 2-3 kere geçtim müşteri sandım dikkatli bakmayınca. Bir insan bu kadar değişir. Dedim buna müşteri sandım diye. Müşteri gibi mi duruyorum dedi, çalışan gibi de durmuyorsun dedim. :D Güldü, göremezsem şimdiden iyi akşamlar dedim. baya gördüm ama tek kelime etmedik.

Üste geçtim bir ara ben. İmam 2 kişinin arkasından elinde çaylarla geliyordu. Kafasıyla bunları gösterip uzattı bana. Götür dedim ayağın yok mu, bir de uzatıyo falan dedim yanımda bir çalışan daha vardı. Sinir olmuştum önceden de bir kere. Aslında iyi de, tam sinir bir yüzü var. Götürdü bu, yanlış anladın dedi. Bak dedim ölmedin dimi götürünce falan. :D

Bu arada TS maçı üst, BJK maçı alt oldu. Tam tersi. Zabıtalar haklıymış. Zaten gelmediler... :D

Gece yine bahçedeydim işte, 11 gibi çaycı dayı çıkınca ben çayhaneye geçtim. Bulaşık falan uğraştım biraz. Bahçe buz gibiydi. Salep yaptım içtim falan. 12 olunca üstü kapattım temizliğini yapıp çöpü değiştirdim. Tuvalete girdim 15 dakika çıkmadım :P Biraz daha zaman geçti çayhanede devam ederken, the facebook'a tuvaletleri temizlemeyi öğrettim. 15 dakika erken çıktım yurda döndüm.

Hayırlı geceler.

• Hayır.

Sandviç satıyoruz mesela, onları fırında pişirip arasına salatalık kaşar peynir salam vb koyup streçleyip satıyorlar.

İmalathanede bir çok kez hamur halinde üzeri susamlı vb ürün gördüm. Simitleri biz yapıyoruz en basitinden.

Donmuş olarak gelen sadece tutku gibi çikolatalı bir kurabiye var. Onu sormuştum donuk geliyor dedi.

Yer vermek istemiyorum, konunun adetidir. Belki ilerde.
  • Hocam ürünlerin fiyatları nedir acaba, bizim burda simit Sarayı yokta merak ettim . Aklına gelenleri söyle işte hocam çay, simit vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük çay 2
    büyük çay 3
    simit, su, karper peynir 1,25
    simit arası kaşar 4
    dopdolu sucuklu kaşarlı simit 3,90
    pizzalar 5,75 ve 6 tl (samsung note 4 büyüklüğünde belki biraz daha fazladır)
    salep 5
    neskafeler 5,5 tl
    bitki çayları 3,25
    küçük kurabiye tanesi 1,25
    mini ekler 1,5

aklıma gelenler bunlar. :D Arkadaşım pahalı dedi, bense ayda 3-4 kere gelinebilecek ve bir oturuşta 20 tl vererek rahat rahat 3-4 saat geçirebileceğin bir yer olarak değerlendirdiğimden ne ucuz ne pahalı diyorum kendimce. Yorumlar sizin. :D

Çaylar zabıtalara %50 indirimli.
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    ne iş yaptığını okumadım hiç okumaya da niyetim yk ama bence o işi bırak roman yaz sen
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Farklı bir öneri... Roman o kadar basit bir olay değil bana kalırsa. Ve anneme sormuştum küçükken nasıl yazar olurum falan diye, önce günlük yazmaya başla demişti aklıma geldi şimdi.
  • 20.02.2015 Cuma [İzin]

Day off.
  • Yere düşen küncüleri ne yapıyorsunuz?
    Yazıktır israftır atıyorsanız çöpe..

• Ahmeteyup kullanıcısına yanıt
    Neler atmıyorum ki çöpe.
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Bu tür bir iş yerinde börekçide çalışan bir arkadaşım var. Fazlalıkları hemen atmıyor. Mesela kırıntıları biriktirip hayvanları olan birilerine veriyor. Tavuk olur inek olur vs. Biz de merkezdeyiz ama illa ki istedikten sonra yerine ulaşıyor, isteyen oluyor. Günümüzdeki bu denli israf canımı sıkıyor da o yüzden yazayım dedim. Yani istersen elbette birşeyler yapabilirsin.

• Hocam o tarz yerlerde garsona seslenirken beni duymuyorlar ya Bir masaya bakarken mi seslenmem lazım? İşi bir masada bitince siparisi getirmeye gidiyorlar bir sekilde duyulmuyorum. Doğru zaman ne zaman.
  • @Ahmeteyup

Hocam mesela üst katta 2 tane çöp var. Onun yanına bir çöp poşeti poşet vb koysam bu ne falan diyip engel olurlar birincisi bu. İkincisi ise kime vereceğm? İsraf kötü fakat ben vicdanımı onları alıp yemeyenlere bırakıyorum. Kırıntılar için bişey demiyorum, onlar zaten çöpe gitmeli bence ama yarım bırakanlar falan aldıkları için onları yemeliydiler.

@Sypex

Ben katta sık sık yürürüm, pardon bakar mısınız sözlerine direk dönerim. Veya yürürken el kaldıranlara gidiyorum direk. Küçük bir dikkat çekici hamle beni çağırmalarına yetiyor. Ama bazısı var pardon hop bilader diyip harlem shake yapsan yine duymaz/görmez haklısın.

• Sözde erken yatacaktım puf. Başlıyorum.
  • başla panpi
  • 21.02.2015 Cumartesi [Mesai]

Bugün işe geç kaldım. Dün kütüphanede sabahlayınca koltuk yatak gibi değilmiş onu anladım. Ve işe geç de kalınabileceğini. Aslında tek suçlu trafik. :P

Gider gitmez muhabbetim olmayan kız vardiya müdürüyle konuştum niye geç kaldın falan dedi, özür diledim. Nereye geçeyim dedim takıl kafana göre dedi. Gerçekten herkes oradaydı saat 5:30'da. Eleman kaynıyordu. Tabii zaman geçti azaldık. Ortada takıldım bahçeye geçtim molaya kadar.

Bir ara normal müdürlerden birisi bana şans topu oynattırdı. :D Besmele çekme çarpılırsın dedi. Kafaya bak...

3. elemanla biraz ters başladık düz gittik biraz daha ters başlayıp düzlettik arayı. Bir ara tepsi varsa getir dedi. Fincan azalmış varsa getir dedi. Sanki akıl edemediğim şeyler... Molada yer verdi, en son biraz konuştuk oralarda ısındım çocuğa. Bahçedeyken üstte o vardı.

Facebook ile bahçede çalıştık. Adam bu hafta izinsiz çalışmış. İzin almalıydı. Bir gün boşa diyorum, anlamıyor. Gidip sormadı da vardiya müdürlerine. Sormazsan hakkın yenir dedim, artık gerisi onda.

Bir adam vardı bahçede, arkadaşım gelecek dedi sipariş sorduğumda. Telefonunun şarjı dolduğunda kalktı gitti. Yalancı insanlar. Birisi de kuzenimi bekliyorum dedi yukarda. Belki de gerçekten bekliyordur ama kimse gelmedi yine gittiler. Otomatikman böyle düşünüyor insan.

Moladan sonra üste geçtim.

Üstte bir kadının tepsisini alabilir miyim diye sordum, kadın alamazsın demiş, çektim, alma dedim dedi. Ov pardon dedim. Beynim direk alabilirsin'e odaklanmış. :D

Bugün imam çayla dolaştı elinde katlarda. Satamaz dedim, sattı la hepsini. Bir de diyor ben bu işi sevdim. Dedim fazla emin olma. :D

Kırgız dediklerime bugün canım tak etti sordum siz nerelisiniz diye. Moğollarmış. Biraz sempati duymaya başladım. Yine soğuklar, buz gibiler ama yanlarında farklı birisi vardı o cevap verdi bu sefer. Düşman gibiler ya diğerleri. Gel, git, turk kahve istiyor ben. Kaç para falan. Türk kahvesi istedi bu ilk defa, sonra gitti fal baktırttı. Çocuk gibiydi kadın. :D

Gülen kıza çok benzer biri geldi bugün iş yerine. Arkadaşı da gözlerime baktı baya garipsedim. Güleryüzlüydüler ama, yeter.

Bir masa vardı ben altı kapattığımda çıktım yukarı. İmamın saati dolmuştu küllükleri toplattırdım gitti o. 2 kız 2 oğlan. Ama kızlar nasıl açık giyinmiş görmeniz lazım. Küçüklerdi benden, yarım yamalak makyajlar falan. Çay döktüler. Yere döküldü mü dedim, telefonlar mı yer mi daha önemli dedi, yerler daha önemli dedim. Gittim masalarını sildim ıslak mendil + peçete falan verdim bunlara. Telefon için de pirinç önerdim, yaptık dediler yaptıkları da 3 saat koyup bırakmışlar. Nereden bulcaz falan diyorlardı bide. Dedim telefonunu kullanmak istiyorsan yaparsın.

Altı kapatırken imam aşağıya 2 insan göndermiş. Dedim kim gönderdi, kasiyer dedi. Kasiyer erkek vardiya müdürydü bugün bana altı kapat diyen kişi. İmam'a baktım sen mi gönderdin dedim, kapalı mıydı dedi evet dedim off bilmiyordum falan dedi. İndim aşağıdakilere arkadaş 3 günlük de dedim yanlış anlamış. o da geldi özür diledi.

Üstü de kapattım.

Bugün mesaiye kaldım 1:40 gibi çıktım işten. İlk defa kaldım. :D

Tuvaletleri temizlemeden bir gün geçti. :P

Hayırlı geceler, bu da çok hızlı ve az oldu onu farkettim.

• 22.02.2015 Pazar [Sıkılmaya başlamak]

Arkadaşlar bugün işe erken gittim biraz, gider gitmez başladım. Bana dediler ki çay ocağındaki arkadaşı molaya çıkart. Pazar günü en yoğun saatte çay ocağını aldım elime...

Arkadaş bir başladım çay ver onu ver bunu ver falan ben bir patladım çay ocağında görmeniz lazım elemanlar bir yandan giriyor o var bu var bir yandan bulaşık bir yandan çay ver yok latte ver yok bardak ayarla çıkanları üste koy çıkmamışları yıka falan.

2-3 tane failim oldu çay ocağında.

Birisi 2 tane sütlü kahve istedi onu verirken 18 yaşındaki kız geldi, facebook da latte istemiş kız da latte koyup basmış ben de onu neskafe isteyen adama verdim. :D Adam ver hadi ver yaptı gitti. Biri de çay demliyordum suyu açık unuttum su taştı resmen. Ama hep insanların aceleye getirmesinden var ya. Ne sıraya giriyorlar ne bişey yapıyorlar...

3. yeni gelen deli etti zaten hep. Bir ara çay bekliyordum ileri zamanlarda. Ha çay ocağından da bir müdür tarafından çık sen çık bana bırak dedi ben de tamam abi al senin olsun dedim çıktım. Ne tepsi var ne bişey yok arkadaş çekilmez orası.

Üste geçtim üst gene hayvan gibi patlıyor kar da yok artık +5 masa daha kullanılıyor üst katta. Kül tabağı niyetine paso çay tabağı verdim.

Bir ara 3. yeni gelen bana para verdi al şunu bir de çay götür yukarda birine dedi tepsiye koydu parayı. Aldım vurdum yukarda bir sürü insan var dedim çıktım yanından. :D

Bizim imalatçı arkadaş var o sordu 1 lira var mı diye, verdim 2 lira. Sonra dedi ki 1 lira daha lazım kanka diye, adam sıfırdan kupon yaptı ya. :D Yattı zaten de, bir daha para vereni ne yapsınlar dedim buna bağırarak. (Küfür.)

Molada bizim okuldaki kızla konuştum. Sonra o gitti. 18 yaşındaki kız geldi canım, yaa senden bişey istiycem falan dedi bi samimi bi samimi. Şaşırdım, tahmin ettim izin muhabbeti olduğunu. Salı izin yapacağım o da perşembe yapacak.

Moladan sonra tekrar üste geçtim yerime imam bakmıştı, onun dağınıklığını toparladım biraz.

Bir çift vardı baya baya öpüştüler. Bir masa vardı bir kadın " ne yapalım nazım bir tek sana geçiyor" dedi. Bir tanıdık daha. :D Siparişler falan baya aldım verdim çok yoruldum artık işten de sıkılmaya başladım...

Altı kapattım, paspastır çöp değiştirmedir. çöpleri attım. Aşırı çöp vardı. ccdd de geldi fazla yüz vermedim yardım etti biraz sağolsun. Çok fazla çöp vardı ayrıca sıvı dökülen çöpler falan da vardı baya sövdüm çöpe su falan dökenlere.

Üstü ccdd kapattı, ben sadece çöpü değiştirdim üstteki. Sonradan tezgaha geçtim. Fiyatları falan öğrendim biraz, işler nasıl dönüyor falan. Facebook geldi dedi ki tezgah hayatı nasıl yow. (Konuşması çok komik, ağrılı kendisi. Bana diyor ki ben de sizin konuşmaları çok garipsiyorum çok düzgün diyor. :D) Baya kahkaha attım, dedim işte karılar kızlar falan gece hayatı. :D

Tezgahta bitirip toz oldum sonra.

Hayırlı geceler.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.