Şimdi Ara

Şimdi Format Atacam [Teknik Bilgi İstiyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1-merhaba arkadaşlar format atacam Win Xp attıktan sonra driverleri yükleyeceğim yeni ekran kartı aldım 1 gb 128 bit ati onun cdsi war ama bn eski nvidia olduğu için enternet kartı felan nVidianın driverinden mi yükleyeceğim atinin cdsinde yok şuan öyle yüklü bi sorun yok sanırım ama oyun felan açmadım ilk soru bu

2-format attık sonra driverleri yüledik virus programını mı yükleyeceğiz önce yoksa Java Flash player felan mı

3-demo olmayan ücretsi yazılımların ve pc de mutlaka olması gerekenler nelerdir .[DirectX gibi]

4-1 gb 128bit ekran kartı için directX hangisini yüklemeliyim ve zahmet olmazsa linki :)

5-sorun olmadan yıllarca rahatlıkla kullanabileceğim bi sistem olmasını istiyorum ve bunu ilk hali gibi çalışmasını sağlayan ücretli program

6-win xp nin basit temasından sıkılıyorum önerebileceğiniz birkaç tema (sade birşey olsun vin vista gibi şeffaflık efekti istemiyorum)

daha sorum olursa yazacam yardım edeceklere şimdiden teşekkürler --- iyi forumlar :D

• _____________________________
  • tmm da bn ilk formatımıda bu paylaşım sayesine atıım zaten yazıcıdan çıkartmıştım ama bn formatla alakalı bi sorunum yok formattan sonraki kurulum hakkında bi sorunum war bn bide üzcetsiz programlar olarak kasttetiğim flash player gibi demo değil tamamen ücretsiz programlar

Sorularınıza gelince;

1-ethernet kartının driverını ANAKART CD'sini takarak kuracaksınız.
    Ati ekran kartının driverını da ATI EKRAN KARTI CD'sinden kurmanız gerekiyor.Nvidia falan kafanızı karıştırmasın.

2-Programlar için çok da sıra önemli değil.Gerekli programlarını yükleyebilirsiniz..Virüs programı,java,flash player vs gibi programları kendi kafanıza göre bir sırayla kurun.
    Ben kendi bilgisayarımdan örnek vereyim;
    Virüs prog. olarak FREE AVIRA antivirüs;
    java,flash player,ccleaner,office 2007,mozilla firefox,google chrome kuruyorum ben.

3- directx yazılımı ekran kartının sürücüsünü kurunca zaten bilgisayarınıza kurulacaktır.sonradan kurduğunuz herhangi
    bir oyun üst sürüm isterse ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz.bunun yanında net framework gerekebilir bazı programlar için.İhtiyaç halinde bunu da kurabilirsiniz.
    Ayrıca işletim sisteminiz orjinalse updatelerini yapmanızı da öneririm.

4-directx i ekran kartı driverini kurarken yükleyeceksiniz zaten..(bazı kurulumlarda kurulum esnasında directx kurulumunu isteyip istemediğinizi sorabilir,eğer sorarsa kur dersiniz.

5-sorun olmadan yıllarca rahatlıkla kullanabileceğim bi sistem
    Bu sadece yazılımla alakalı birşey değil.Sisteminiz gün geçtikte eskiyecek ve yeni oluşumlara cevap vermekte DONANIMSAL olarak yetersiz kalacaktır.Ama işletim sisteminizin sağlığı için ACRONIS TRUE IMAGE gibi bir programla kurduğunuz işletim sisteminin yedeğini alıp, ileride bir tarihte format atmanız gerektiğinde hiç buna gerek kalmadan 10dklık bir işlemle (format+driverlar+programlar) ilk formattan sonraki YEDEĞİ geri yükleyerek sistemi sıfırdan kurmuş gibi kullanabilirsiniz.

6- temalar için google da Windows xp tema yazarsanız herhalde günlerce inceleyebileceğiniz tema örneklerini görebilirsiniz.

• ben bide adodenim flash player dışında AIR gibi programlar var ''plug'' bunun gibi adlarını tam bilmiyorum ama ha mesela microsoft silverligt var yanı onlar gibi ve güncelleştirme yapılmasını faydaları nedir orjinal deil bn cd

İşletim sisteminiz orjinal değil ise updateleri yapamazsınız..silverlight problem değil,o da microsoft'un çıkardığı bir flash player tadında bir platform..Yüklersiniz onu istediğiniz zaman(bir ekleme yapayım,silverlight için lisans denetimi yapılıyor mu bilmiyorum)
  • şimdi bn bide birşey sormak istiyorum internet cafelerde bazılıarda yani sistem düşük fakat pes 11 rahat çalıştırıyor bn de bunu deneme için hard diski 2tb götüdüm attım oyunlaı bn eski sistemde call 6 çalıştırmıyor ama net cafede attığım kasmadan çalıştı vade 256 ekran kartı için mükemmel bişi deil mi ??
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomox1

şimdi bn bide birşey sormak istiyorum internet cafelerde bazılıarda yani sistem düşük fakat pes 11 rahat çalıştırıyor bn de bunu deneme için hard diski 2tb götüdüm attım oyunlaı bn eski sistemde call 6 çalıştırmıyor ama net cafede attığım kasmadan çalıştı vade 256 ekran kartı için mükemmel bişi deil mi ??

Ekran kartının yanında bilgisayardaki işlemci ve Ram de önemlidir. 256 ekran kartının bit i yüksekse ve güncellemeleri yapılmışsa İşlemci ve Ram de sağlamsa oyunu çalıştırır.

AMA pes 2011 i çalıştırıyor directX 9 yükledim yinede CRYSİS 2 çalışmadı...

CRYSİS 2 açılırken CRYTEK ve EA Games reklamları bile zorla açıyor ama eski ekran kartı 256 lıktı açıyordu ama oyunu açarken sorun yaşıyordum şimdiki 1 GB olmasına rağmen reklamları açarken bile zorlanıyor...

Win XP den vazgeçip Win 7 yi kurayım mı???...
  • 10 veye 11 i mi yüklemem lazım eğer öyle ise sorunsuz olan bi site werir misin ??
  • windows xp'ye directx 10 veya 11 yükleyemezsin. 10 vista 11'de win7 için. xp'ye en fazla directx 9c'nin en son çıkan sürümü haziran2010'u yükleyebilirsin. takılma için öncellikle ekran kartı olmak üzere donanımların driverlarını güncelleştir, cd'deki driverlar genelde çok eski oluyor (hangi sene çıkmışsa artık) ve netframework kur. bazı dosyalar çalışmak için ihtiyaç duyabiliyor.
    • CPU: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz / AMD Athlon 64 X2 3800+ or higher
    • RAM: 2.0 GB
    • Hard Drive: 8 GB or more of free space
    • Video: NVIDIA 8800 GT 512 MB / ATI 2900GT or HD3850 or higher
    • Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

yukarıdaki bilgilere göre oynanıyor.

Orijinalden alıntı: nomox1

arkadaşlar formatı attım ama CRYSİS 2 çalışmıyor. Normal de sistem yeterli...

AMA pes 2011 i çalıştırıyor directX 9 yükledim yinede CRYSİS 2 çalışmadı...

CRYSİS 2 açılırken CRYTEK ve EA Games reklamları bile zorla açıyor ama eski ekran kartı 256 lıktı açıyordu ama oyunu açarken sorun yaşıyordum şimdiki 1 GB olmasına rağmen reklamları açarken bile zorlanıyor...

Win XP den vazgeçip Win 7 yi kurayım mı???...

Microsoft .net framework 2.0
    Visual programlarını yükleyin sorununuz düzelecektir

Intel(R) Core(TM)i5-2410M CPU @ 2.30Ghz 2.30Ghz-4,00GB DDR3 1333 mHZ RAM
    nVidia Geforce 520mx 1700 Mb Ekran kartı-Win7 Home Basic
    500 GB hDD
  • _____________________________
  • need for speed hot pursuit kurdum oda kasiyor directx haziran 2010 deneyecem de nokia 6300 tel pcye baglayip da indirecemde yeni donanim olarak goruyor otomatik kurmuyo
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.