Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (389. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.584
Cevap
275
Favori
584.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 387388389390391
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, fanatec dd pro yu yurtdışından getirmek kaça maloluyor, kullanan bilen var mıdır ?

kendi sitesinden başka amazında vs göremedim. Amazon keşke bu seti de t300 gibi getirebilse tr ye.

https://www.eforsimracing.com/eforsim-sigma-kokpit-yaris-simulatoru-kokpiti

Bu ürün veya firma hakkında bilgisi olan var mı ? Tavsiye eder misiniz ürün gayet hoşuma gitti çünkü

15k dan aşa gelmez hocam kargo+vergi dahil.

||AMD Ryzen 5 7600 @ Corsair H100i Elite Capellix XT Liquid CPU Cooler ||Asus Dual GeForce RTX 4070 OC Edition 12GB GDDR6X||Corsair Vengeance RGB 32gb (2x16) 6000Mhz DDR5 CL30||Msi B650 Tomahawk||Corsair icue 4000X Rgb Mid-Tower ATX Smart Case||LG C3 Oled Evo 48inc||Samsung 980 Pro 2tb Nvme M.2 ssd||Corsair Rm750x 750 Watt 80 Plus Gold Psu|| Corsair K70 Rgb MK2 Cherry MX Gaming Mechanical Keyboard||Corsair M55 Rgb Pro Gaming Mouse||Corsair Void Elite Rgb Gaming Headset with 7.1 Surround Sound|| Fanatec CSL DD 8nm Clubsport Steering Wheel Bmw M3 GT2 V2||Sony Playstation 5 Slim||Samsung Q600C Soundbar||Windows 11 Pro
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

Tanıdıkla getirirseniz 12.500 lira civarına gelir. 60 euro ekstra uçak bagaj lazım olursa onu da koydum içine.

Gümrüklü gelecekse 15.000 en az. Ben tanıdıkla getiriyorum kendim için fırsat bulursanız bu şekilde yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Mart 2022; 11:19:51 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Sanırım yüzde 40 civarı vergi oluyor. Açıkçası t300rs gt nin 2 misli maliyetine dd pro almaya değer mi hala kararsızım.

Bir de bu tür direct drive sistemiyle masaya montaj olmaz heralde değil mi, sağlam profil yapılı bir simülatör lazım. Masayı yerinden oynatabilir özellikle 8nm boost yaparsak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

game stand pro var bende çok rahat bir stand tavsiye ederim bu forumda konusu var zaten

Geldi, monte ettim çok kemikli ve sert oldu geçişler tam istediğim gibi :) Bir de standda kullandığım için yandaki masa kıskaçlarını söktüm ve vites geçişlerinde hoş tok bir ses alıyorum. Burak beyi tavsiye ediyorum hem ilgili hem de hızlı gönderim sağlıyor.

Benim t300rs ile ilgili bir sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

aldığım günden bu yana en ufak bir sıkıntı olmadan kullanıyordum,

bu hafta direksiyon setinden bir ses gelmeye başladı.

Tam olarak ne olduğunu çözemedim açıkçası.

Biraz araştırdım internette ama çözemedim.

Kısaca sesi anlatmam gerekirse;

Genelde kullanmaya başladıktan yarım saat ile bir saat sonrasında bir ses gelmeye başlıyor servo içerisinden.

Vızıltı şeklinde bir ses yüksekten başlayıp gittikçe azalıyor ve yaklaşık 10 saniye falan sürüyor, sonra bitiyor bir daha çıkmıyor o gün.

Ancak her farklı gün açtığımda yarım saat ile 1 saat sonrası aralığında bunu tekrarlıyor, günde bir kere yapıyor bunu.

bu konu ile bilgi sahibi olan, tecrübesi olan var ise ve yardımcı olabilirse sevinirim.

Not: Bu arada yeni bir setup kurdum kokpit. Buna bağladıktan sonra yaşamaya başladım. İlgilisi var mı bilemiyorum, varsa nasıl var hiç bilemiyorum.

• Hiroyikojima H kullanıcısına yanıt

Şayet fan sesi ise bahsettiğiniz ses bende de oluyor artıyor azalıyor bir standardı yok. Yabancı forumlarda t300 leri olanlar noctua fanlarla yenilediler hep ama biz Türk olduğumuz için Noctua fanın yanından geçemiyoruz tabi ses mes idare ediyoruz :)

• Arkadaşlar 2.el T150pro ile aranıza katıldım. Direksiyon tecrübem hiç yok. PS3 te gt6, pc de asetto corsa da biraz deneme yaptım. FFB yi fazla kurcalamadım ama pek gerçekçi olduğunu söyleyemem. Bu direksiyonla fazla bir beklenti içine girmemeli miyim yoksa ince ayarlarla gerçekçi seviyelere gelir mi dersiniz ?

T150 4 yıl kullandım (2 pedalı olanı) yarı dişli yarı kayış sistemi var gayet yeterli ki bence g29 dan daha gerçekçi ve sessiz. şimdi T300 RS GET ye geçtim full kayışlı ve daha da gerçekçi ve sessiz Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Daywalkerr kullanıcısına yanıt

Boss bilişim güvenilir değil diye biliyorum, son durum nedir

Bu fiyat seviyelerinde gerçekçilik beklemek doğru degil. Ben haftasonlarını t300 ile oynuyorum sadece onu deneyimledim. Bu fiyat seviyesinde beklentiniz virajlarda aracın yol tutuş durumunu hissedebilmek, curb asfalt toprak zemin ayrımını yapabilmek, lastiklerin tutuş limitini algılayarak ona göre gaz fren ve Yon verebilmek sadece. Bu da zaten online yarışlar icin fazlasıyla yeterli. Daha fazlası biraz keyif ve lükse giriyor. G29 ile bile ne tur zamanları yapıyor insanlar şaşırırsınız. T150 de aynı sistem zaten g29 ile fazla fark olduğunu sanmıyorum.

Gerçekçilik için alt limit nedir ?

Pedallarında loadcell olan direksiyon Torku enazindan 8-10nm gücü olan kasnak veya directdrive motorlu sistemler denilebilir. G29 t300 gibi modellerin Avrupa fiyatı 250-350 EUR bandında. Bu bahsettiklerim de 800-900 Euro bandından başlar ve üst limit tabiki yoktur

Bu işi düşük bütçe ile hobi olarak yapmak isteyenler için g29 ve t150 gayet iyidir. İdare eder, iyi sayılabilecek ffb deneyimleyebileceğin en ucuz direksiyonlar bu ikisi. Daha iyisini istersen her zaman daha iyisi olacaktır. İşe çok ciddi girişmek isteniyorsa Fanatec podium (ya da csl dd) ve loadcell pedal alınabilir ama özellikle Türkiye için aşırı pahalı olur.

Ben şahsen haftada en fazla 2-3 gün direksiyonla oyun oynuyorum ve g29 veya t150 bana fazlasıyla yeterli geliyor. Zaten haftada en fazla 2-3 gün kullanacağım bir ürüne çok fazla para vermek istemezdim.

Öncelikle ne kadar oynamak istiyorsun, ne kadar paran var ve ne kadar kaliteli ürün istiyorsun dengesini kurmak lazım. En iyisi en ucuza olmuyor maalesef. Her gün saatlerce oynayacağım diyorsan tabii ki daha kaliteli bir şeye değer ama sadece hobi ve heves sonucu almak istiyorsan(benim gibi) g29 ve t150 sınıfı gayet yeterlidir.

• Psyduck17 kullanıcısına yanıt

Peki benim gibi acemiler t150 ile t300 farkını anlayabilir mi,

Bir diğer sorum ; bir uzmanın demesine göre 6-8nm torktan fazlasına pek gerek yokmuş önemli olan hassaslık, doğrulukmuş. Bu durumda kuvveti düşük kullanacaksak DD sistemlere gerek var mı? Yoksa DD güç beraberinde hassasiyeti de mi getiriyor ?

| XFX AMD RX 6900 XT SWFT | AMD Ryzen 5 5600 | XPG Spectrix D41 RGB 16x2 32 GB DDR4 3600 Mhz RAM |Cooler Master Mwe Gold-V2 850 W PSU | Kingston A2000 1 TB m2 nvme SSD | MSI B450 Tomahawk Max | PHANTEKS P400A RGB KASA | Playstation4/steam id: Bilgennyk |
  • yigit8084 Y kullanıcısına yanıt

Arasındaki farkı tabii ki hissedersin. Ancak o farka değer mi orası tartışılır. Bunu da senin bütçen belirler. Benim kullanımım için daha fazla para vermeye değer bulmadım. O yüzden g29 aldım. Gayet memnunum. Biraz sesli çalışıyor ama zaten haftada en fazla 2-3 kere açıyorum.

DD(direct drive) direksiyonlarda herhangi bir dişli veya kayış sistemi olmadığı için o hassaslık ve doğruluk daha fazla. Yani sadece güç değil, yapı olarak da daha hassaslar.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.