Şimdi Ara

Silverstone Strider vs Aerocool Strike X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba uzun bir süredir forumda PSU arayışı içerisindeyim fakat kendi ihtiyacıma uygun bir psu satan arkadaş bulamadım ve bu yüzden bende sıfır almaya yöneldim maximum limitim 450TL olduğundan Silverstone Strider 1000w 80+Silver ve Aerocool Strike X 1100w 80+Gold psuları arasında kaldım Aerocool daha yeni çıktı piyasaya fakat gündeme bomba gibi düştü desek yeri var çünkü bir çok kişi satın aldı ve kullanıyor onlardan ürüne yorum bekliyorum sizin tercihiniz hangisi olurdu ? Şimdiden herkese teşekkürler.

• Aerocool un Strike-X serisi Psu ları Andyson üretimiymiş.

Anladığım kadarı ile bir sıkıntıdan bahsediliyor üretim yada voltaj korumaları vs. ile ilgili ama Almancası şunu tam anlayacak kadar olanlardan yardım alalım

quote:

Soweit die Theorie…

Doch es sieht anders aus, wenn man sich die Platine des Netzteils genauer ansieht. Hier wurde vom Hersteller des Netzteils, und der eigentliche Hersteller ist nicht Aerocool, sondern Andyson, einfach Änderungen im Bereich der Schutzschaltungen gemacht.

War im sogenannten Golden Sample das für die Zertifizierung verwendet wurde noch alles o.k., wurde für die Serienproduktion einfach ein billigerer Schaltkreis für die Schutzmechanismen verwendet. Und das geht ja mal gar nicht.

Außer UVP und OVP besteht nun bei diesem Netzteil keinerlei Schutzmechanismus mehr gegen Überlastung oder Kurzschluss.

Und das ist ein absolutes K.O. Kriterium. Hier wurde sowohl die Firma Aerocool, die dieses Netzteil und ihrem Label vertreibt und bewirbt, also auch die Zertifizierungsstellen getäuscht. Das sollten aber die Rechtsabteilungen klären.

Auswertung und Fazit

Insgesamt kann man das Netzteil in der vorliegenden Form natürlich nicht empfehlen. Hier ist Nachbesserung seitens des Herstellers nötig, bevor dieses Netzteil in den Handel kommt. Aber laut Informationen von Aerocool sind entsprechende Schritte bereits unternommen wurden.

Dieser Vorfall lehrt uns in jedem Fall zukünftig bei unseren Test noch deutlich genauer hinzusehen…

Das Problem an der Sache ist das ich mich z.b. was die Bestückung der Platinen ein Stück weit auf die Hersteller verlassen muss, da ich ja nicht jeden eingesetzten Schaltkreis kennen kann. Das Netzteil an sich führt seine Funktion einwandfrei aus und würde das wahrscheinlich auch Jahre machen. Auch die Messwerte der Spannungen bewegen sich im Toleranzbereich.

Problematisch wird es erst wenn der Fehlerfall eintritt. Ein Kurzschluss oder eine Überlast würden bei diesem Netzteil nicht zur Abschaltung führen, die Folgen kann man leicht erahnen.

Bu arada birde şöyle bir inceleme buldum yazılardan birşey anlamadım doğal olarak ama resimlerden gördüğüm kadarı ile Psu hiçte fena durmuyor. Eger Psuda belirlenen herhangi bir sorun yoksa , andyson iyi iş çıkarmış olabilir Gold sertifikasıda olan ve verimliliği%88 in altına hiç düşmemiş gibi görünüyor. Fiyatları artabilir diye düşünüyorum

http://www.3dnews.ru/power/616465/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 29 Kasım 2011; 18:06:50 >

• Neden az sayıda çıkış var acaba?

Silverstone Strider vs Aerocool Strike X
  • Çünkü Psu tam modüler değil , yarı modüler denebilir. Kırmızı olanlara ekstradan 8 pinlik güç girişi takabiliyorsun ekstra ekran kartı için.
  • http://www.pctuner.net/articoli/alimentatori/1710/AeroCool-STRIKE-X-1100W-design-accattivante-e-prestazioni-al-top/1.html

İtalyanca inceleme buldum. Bilen varmı ?

Adamlar 100A çekmişler Psu dan banamısın dememiş ,

Googleden çevirerek de bakabilirsin oldukça beğemişler Psu yu , verimliliğide hep %90 civarı diyorlar.

• Chris hocam size çok teşekkür ederim baya bi uğraştınız bu psu için :) ilk bakışta tam modüler olmaması bir handikap gibi gözüksede aslında fiyatına göre normal 100A çekip psunun tık dememeside ayrı bir güzel olmuş gerçekten şu Almanca olan sıkıntı kafama takıldı neydi acaba ?
  • Herkes tarafından merak konusu bu Psu , bu yüzden bulabildiğim açıklama/yorum/örnek ne varsa paylaşıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi hocam birde kullanan bulsan çok makbule geçicek be birazda ona sorarız nedir ne değildir :)
  • Normal bir kullanıcıdan sadece Ses konusunda yorum alabilirsin , görmek istnilen testleri kimse evinde yapamaz , beklemek lazım yani profesyonel inceleme için
  • 500w modelini alan bir forum üyesi vardı, ses konusunda hiç sıkıntı olmadığından bahsetti, onun dışında yukarda testler gayet açık, power supply akıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Normal bir kullanıcıdan sadece Ses konusunda yorum alabilirsin , görmek istnilen testleri kimse evinde yapamaz , beklemek lazım yani profesyonel inceleme için

Benimde duymak istediğim konu ses hocam :) ses konusunda aşırı hassas birisiyim o yüzden soruyorum ilk düşüncem Strider'dı fakat onun içinde forumda bir konu açıldı çıt çıt ses yapıyor vs diyorlar bekliyorum daha Aero'nun prof. incelemeleri için bekleme gibi bir seçeneğim yok 1 hafta sonra almak durumundayım çünkü elimdeki Xigmatek'i veriyorum ve pcsiz kalacağım kardeşim başımın etini yer Assasins Creed manyağı :D
  • ses birazda kişiye gore değişiR ...arkadaşın pc si bi çalışıyo sanki helikopter kalkıcak adam hıc mı rahatsız olmaz ..beni ise bi işlemcı fan sesı bıle rahatsız edeR ...ses tabıkı cok onemlı sorun ama alıcak kısıyıde ne derece etkıler o da aynı konu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

500w modelini alan bir forum üyesi vardı, ses konusunda hiç sıkıntı olmadığından bahsetti, onun dışında yukarda testler gayet açık, power supply akıyor.

damn2u hocam sizde bu psu ile yakından ilgileniyorsunuz diğer konulardan vs gördüğüm kadarıyla psu akıyor gerçekten dediğiniz gibi hemde cep yakmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

500w modelini alan bir forum üyesi vardı, ses konusunda hiç sıkıntı olmadığından bahsetti, onun dışında yukarda testler gayet açık, power supply akıyor.

damn2u hocam sizde bu psu ile yakından ilgileniyorsunuz diğer konulardan vs gördüğüm kadarıyla psu akıyor gerçekten dediğiniz gibi hemde cep yakmıyor

damn2u hocam psu konusunda forumda olması gereken bi arkadaştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 30 Kasım 2011; 11:14:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Hocam PSU nun sessiz bir PSU olduğu söylenebilir. Ayrıca 80+ GOLD Sertifikası olması çok büyük avantaj verimlilik açısında.. Aerocool un strike-x serisi kasasını kullanıyorum. Birbirine çok uyum sağladıklarını düşünüyorum. Aerocool strike-x serisine oldukça önem veriyor. Kasayı çıkarttı. yanında mouse mousepad psu fan. bunlar takım içinde olduğu için çok uyumlu oluyorlar.. Ayrıca siteleri araştırın hiçbir olumsuz yorum yok. Aslında psu da diğer arkadaşlarında dediği gibi oturupta test yapamaz. sadece sesini anlayabilir. Ve bence gayet sessiz bir power üretmişler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop
    Aerocool'a marka olarak kıl olan adamlardan biriydim, şu yolladığını okuyunca tüylerim ürperdi. Piyasaya verilen ürünlerindeki devreler sertifikasyon alımında gönderilen örnekte (golden sample derler, haliyle adamlar en iyisini yolluyor) kullanılan devreler farklıymış. Piyasaya verilen versiyondakiler daha kalitesizmiş. Normal kullanımda ve tam yükte degilken yıllarca kullanabilirsiniz belki ama en ufak bir kısa devre, problemde veya aşırı yükte güç kaynağı kendini kapatmaz neler olabileceğini siz hayal edin demiş incelemeyi yapan arkadaş. Aeroocool'da konuyla ilgileniyormuş güya. Baya bildiğiniz nitelikli dolandırıcılık bu mevzu

Bu incelemenin tam linkini atabilir misin merak ettim?

Şu yorumu dikkate alın arkadaşlar, işin aslını araştırmadan bu psu ya balıklama dalmamak lazım.

• Ya bence bunlar karalama.. Piyasada onlarca PSU var. Hangisine güvenebilirsinki. Aerocool kaliteli bir marka diye düşünüyorumi. Öteki markalara isimlerinden dolayı gereksiz para vermeyi pek de doğru bulmuyorum açıkcası..
  • seasenic ve silverstone u yabana atmamak lazım veya thermaltake tough power serisini ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

seasenic ve silverstone u yabana atmamak lazım veya thermaltake tough power serisini ...

Özellikle toughpower XT güzel seri ama renkten kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Kasım 2011; 13:02:14 >
  • Bakın bunlar markalaşmış. ve psu ya baktığınızda hiç bir alımlı yanı yok. Aerocool aynı zamanda görünüşe de önem veren bir firma. bazı kullanıcılar aerocool un da büyük bir psu üreticisi olmasını engelliyor olabilir. yani iki üç kişi bu kötü derse insanımız otomatik olarak daha eski markalara dediğiniz gibi Seasonic, Silverstone, Thermaltake, gibi firmalara kayacaktır. Yani bir üretime şans vermezseniz o üretim geliştirilemez. Zamanında birileri seasonic, thermaltake veya silverstone gibi firmalara güvenmeselerdi o firmalar bugün dev olamazdı. Hiçbirinin ilk üretimlerini kusursuz yaptıklarına inanmıyorum. Ve ticaret yapıyorlar ufak tefek hileler hepsinin içinde dönüyordur. Bunu da bizler anlayacak kadar profesyonel değiliz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.