Şimdi Ara

Silinsin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üzülerek söylemeliyim ki artık yapacak çok bir şey kalmadı. Bizlere miras bırakılan zihniyet çürük ve dogmatik bir zihniyet. Bunun tek bir jenerasyonda değişmesi oldukça meşakkatli bir süreç olacaktır.

    Öncelikle öncellerimizin bu kültür, felsefe ve medeniyet kokan coğrafyadan neler elde ettiklerini sorgulayalım. Buraya binlerce kilometre uzaklarda olan batı bile ortaçağ ve devamında Osmanlı'nın vakti zamanında başkentlik ettiği antik Yunan felsefesinden çok şey çıkarttı ve kendini adeta derisini yenileyen yılan misali yeniledi. Çürümüş zihniyeti attı, yerine yeni, açık zihinli, dogmatizme karşı ve bilimi benimsemiş bir nesil yetiştirmeyi başardı. Osmanlı ne yaptı peki? Kültüre, medeniyete ve bilime başkentlik etmiş bir coğrafyadan en ufak bir bilgi bile damıtamadı. Sütun başlıklarından tahıl dövme kapları, stellerden bahçe duvarları, lahitlerden hayvan yalağı yaptı Osmanlı.

    Maalesef her şey dediğim gibi bahşedilen zihniyet ile alakalı. Zihniyet mirası konusunda pek şanslı bir millet değiliz. Her ne kadar Atatürk tek başına her şeyi değiştirmeye çalıştıysa da tek başına bir milletin zihniyetini değiştirmek çok zor bir iş. Milletin hep beraber el ele tutup bu sürece girmesi gerekli. Eğitim, sağlam bir zihniyet ile gelir. Onun dışında sen istediğin kadar iyi eğitim sun, çocuklara ailesi evde evreni sorgulamaması gerektiğini her şeyin Allah tarafından yaratıldığını söyleyip her şeyin içine edecektir. Bu konuda şüpheniz olmasın. Bizlerin şu anki durumuna gelecek olursak: II.Ortaçağa büyük bir ivme ile giriş yapıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 8 Nisan 2017; 12:14:8 >




  • Şu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar:

    https://forum.donanimhaber.com/turkiyedeki-egitim-sistemi-hakkinda--87857062-3#125419115



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 9 Nisan 2017; 21:28:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.