Şimdi Ara

silinsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tabiki kapitalizme cikacak nereye cikacakti baska? Sen nasil bir dunyada yasadigini saniyorsun? Firmalarin insanligin iyiligi icin calistigi, tibbin hastaliklari bitirmek icin savas verdigi, herkesin dogayi korudugu filan bir yerde mi yasadigini saniyorsun?

Sana sistemi anlatiyorum, sistem bu. Sen begenmiyorsun diye degisecek de degil. Ac gozunu gor etrafini diye yaziyorum bu yaziyi guzel kardesim. Gor ki esas seni mutsuz edenin INTEL degil de sistemin kendisi oldugunu anla diye.

Sen kalkip bana sanki bunlar benim yorumum gibi davraniyorsun. Benim yorumum yok burada, bunlar gerceklerin kendisi.

Bunlarin essegi boyayip at diye satmakla ne ilgisi var guzel kardesim? Agzindan cikani kulagin duyuyur mu acaba? Adamin rakibi olmazsa damlalikla verir yeni modeli, bu sistemin calisma sekli bu. Bunun essegi boyamakla filan ilgisi yok. Bak rakip cikti nasil bir anda hizaya geliverdiler, hop 6/12 islemciler cikti 370 dolara.

INTEL'in yillardir damlalikla performans vermesinin sucu INTEL'in degil, rakibinin olmamasindandir bunu hic unutmayin. Eger ki yarin oburgun AMD yine geride kalirsa, INTEL yine damlalikla vermeye baslar o performansi. Ha eger AMD INTEL'i sollarda gecerse ileride, bu sefer de AMD damlilikla vermeye baslar performansi ki bundan da emin olabilirsiniz. Bu sistemin dogasidir, isimler degisebilir, sistem degismez. Ama siz o zaman da AMD'ye laf edersiniz islemciler pahali, performans damlalikla diye. Ama su an INTEL'e edilen laflar kadar anlamsiz olur o laflarda. Bos bos konusmayin diye yaziyoruz bu kadar yaziyi, birazi belki kafaniza girer de onunuzu gorursunuz diye, ama yazmamak lazim belki de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 16 Temmuz 2019; 16:13:1 >

• Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    INTEL'in yaptigi damlalikla performans vermekten bahsediyoruz yanliz biz burada sadece, ayni olurdu derken bundan bahsediyorum yani sadece, INTEL'in yaptigi turlu perde arkasi anlasmalarin kanunsuzlugundan degil.

Yeri gelmisken bakin anlatayim size arkada donenleri.

Konu bir sekilde tekellesmis bir firma ve uretim modeli. Rekabet kanunua gore "Tekel olmak" yasak ancak "piyasa sartlari sebebiyle tekellesmek" yasak degil mesela. INTEL'de piyasada bu sartlarin saglanmasi icin perde arkalarinda, turlu usulsuz anlasmalar yapti bircok uretici ile. Ureticileri kendi islemcilerini kullanmalari icin sadece kendine calismaya mecbur etti. Bunlar hep usulsuzce yapilan seyler. Ki zaten bu sebepten oturu de suclu bulundu ve yanlis hatirlamiyorsam 1.25 milyar dolar gibi bir odeme yapti AMD'ye. Tabi bu odemeyi goze almislardi, yillarca AMD'yi piyasa disinda tutmak icin 1.25 milyar dolar ufak bir meblaydi INTEL icin.

AB ile ilgili kisimda da INTEL 1.4 milyar dolar cezaya carptirildi, 2012 de INTEL karara itiraz etti, 2014 yilinda INTEL'in cezasi ust mahkemece onaylandi, bunun uzerine INTEL en ust mahkemeye itiraz etti, bu yil da eylul ayinda en ust mahkemeden tekrar incelenmesi icin karar cikti, su an durum belirsizligini koruyor.

Iste bunlari belki yapmayabilir firma farkli olunca, keza bunlar hep illegal hareketler, ama legal olarak damlalikla performans vermeyi AMD olsa da yapardi, onun degismeyecegine emin olabiliriz.

• İntel perfomansı katlayarak gitseydi amd zor yetişirdi boşverin.

İnceleme sırası ile şu şekilde;

Ara vermeden 1 saat boyunca Gta V oynama,
    Ara vermeden 1 saat boyunca 7z programı ile veri arşivleme,
    Ara vermeden 1 saat boyunca 3ds Max 2017 programında işlemci yüküne yönelik sahne oluşturma.

silinsin

Oyunlarda maksimum dereceyi görüyoruz değil mi?

Bu da default olan 3.7Ghz değerindeki sıcaklık değerleri;

silinsin

İnceleme adresi;http://greentechreviews.ru/2017/10/17/obzor-processornogo-kulera-be-quiet-pure-rock/3/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rusya inceleme adresi oldukça soğuk bir coğrafya.
    Yazları bu işlemciler sıcak iklimlerde kaynama sıcaklığına erişir.
    Çok büyük ısıl sorunları olduğu aşikar.
    Miami,Florida,İzmir,Mersin,Antalya,Antep buralarda yaşayanlar için yazları ispirto ocağı gibi kullanılabilir.
    Hatta türk kahvesi rahatlıkla yapılabilir zaten adı da Coffee Lake.

Orijinalden alıntı: woundedknee

Rusya inceleme adresi oldukça soğuk bir coğrafya.
    Miami,Florida,İzmir,Mersin,Antalya,Antep buralarda yaşayanlar için yazları ispirto ocağı gibi kullanılabilir.

İşte aranılan yorum, işte aranılan mizah.

Coffea Lake çekirdeklerinin her birinden PC fanlarından dolayı yayılan eşsiz kahve kokusu.
    Bu arada amazon'da bile hala i7 8700K yok. Neden?

• quote:

Stand-up yapsana sen buralarda harcanıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Stand-up yapsana sen buralarda harcanıyorsun

Stand - up'ın kralını bu video altına en son yorumda yaptım.
    Teknobiyotik kalp bıraktı dün gece sonra geri kaldırdı.
    Adamlar beğendi sonra ula biz ne yapıyoruz işlemciyi satacaz,kalp bıraktık diye uçurmuşlar ifadeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedknee -- 21 Ekim 2017; 3:53:2 >

• 8700k render amaçlı çıkmış bir işlemci değil, oyun odaklıdır ve övülmesi gayet normal. İntel daha sorunsuz dur. Ve oyun performansı amdye göre daha iyidir.Ryzen halen optimize sorunları olan bir seri. Sıcaklık değerleri ryzena gör e fazla olabilir, kullanıma bir engel değil.7700k için benzer şeyler söylenirdi ama 6 saat oyun oynayıp da işlemcisi yanan patlayan daha duymadık . Ama ryzen daha Windows da bile kasılma şikayetlerini duyorduk. Burda bazı yorumcular konuya duygusal yaklaşıyorlar. Bunda tabi marka sempatizanlığının etkisi de oluyor. Bir de kişi kullandığı işlemciyi kötülemek istemez. benim kullandığım marka kötü olamaz mantığıyla karşı markaya saldırı psikolojisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sıcaklık; İncelemelerde sadece grafik içeren birçok tablo gerçeği yansıtmıyor, işlemci h115i extreme ile, 7700k dan daha serin çalışıyor %10 - %15 arası daha serin. Şehir efsanelerine pek aldırmayın derim. (KAlorifer olarak kullanın vs çocukça yorumlar, gülemedim bile doğrusu o kadar soğuk)

Övülecek o kadar çok yanı var ki, hem böyle gaming performansı alıp hem de iyi bir rendering performansı almak istiyordu oyun ağırlıklı kullanıcılar. Tam bizim arzu ettiğimiz biçimde ilerleyen bir girişim olmuş. Kullanıcılardan gerçek yorum ve sayılar geldikçe daha iyi anlayacağınızı umuyorum. Bu şekilde Single + multi performansını artırırsa intel, AMD de rakip çıkartırsa hepimiz için fiyat performans odakli seçenekler artacaktır.

İntel gerçekten çok iyi iş başarmış, ne kadar, altında kalan ürünler ve marka takıntılı kitleler öyle olmadığı hakkında hiyeroglif çalışmalar yapsa da, ürün şu an bilgisayarımda, test ediyorum ve performans fazlasıyla mutlu etti beni. Anakartı değiştirmeseydik daha iyi olurdu ancak upgrade yapanlar için 1-2 sene aralıkla bunların pek sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anotherx -- 25 Ekim 2017; 21:46:54 >

• Öven kitlenin daha kalabalık kısmı gamerlardan oluşmakta. Oyun performansında kendisinden önceki en iyi oyun performansı veren 7700K ile %15-20 performans farkı verebiliyor. Haliyle bunun övülmesi normal.

Kaldı ki eleştirilen çok çekirdek performansı da yine gümbür gümbür durumda. Kısacası render odaklı olmamasına rağmen bu denli çok çekirdek performansı vermesi yüzlerini güldürdü kullanıcıların.

Sıkıntı denebilirse tek sıkıntısı güç gelişimi. 150 Watt güç çektiği testler var. Bu biraz fazla.

Yine ısınmasından dem vuranlar da var. Ama cevap aynı. Bu derece yüksek performans veren, güç tüketen bir işlemcinin yükte 50 derecede gezmesi beklenmez. Ama efendim 100 derece gördü, soba diyenler de dürüst davranmıyorlar.

Ben de 7700K kullanıcısıyım. Daha en yüksek sistem isteyen oyunlarda 72 dereceyi geçmedi işlemcim. Kaldı ki 8700K daha serin testlere bakarsak. Yani çoğu şehir efsanesi bu ısınma olayının. Sorsanız Intel'in sitesinde işte 50 sayfa şikayet var falan derler. Ama AMD'nin sayfasında daha Windows kasıyor diye yüzlerce şikayet olduğunu söylemezler. Elektronik sektörü bu. Tabii ki şikayet de olacak sorun da.

Umarım yakın zamanda güzel atak yapan Ryzen serisi için de bunları söyleriz de rekabetten ötürü şu fiyatlar aşağı düşer. Biz kullanıcılar da biraz mutlu oluruz.

• Övülücek bir tarafı yok aslında

1. Nesil x58 platformunda ki İ7 970 DEN Beri yapabildiği birşeyi yapıp yeni birşeymiş gibi itelemek güzel ve övülecek birşey yani 6/12 işlemci üretip satmak..

Yerilicek şeyler çok

S1151 olduğu halde yeni anakart istemesi..

Skylake-Kabylake çekirdeğinin üstüne birşey katmaması ipc olarak.

Ekran kartının hala aynı olması oysa 5. nesil de düzgün ekran kartı vardı.

14NM ile sanırım 4. üretim olması..

Zor bulunması..

Mecburiyetten çıkarılmış olması(amd ye cevap olarak)

Bir sonraki 9. NESİLE GEÇERKEN YENİ ANAKART ALINACAK OLMASI(MUHTEMELEN)

gibi gibi yerilecek çok yeri var ama işlemci iyi işlemci günümüz için o başka birşey.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • Hyperthreadingi olan en ucuz yeni nesil işlemci olduğu için kıymetli. Delid yaparsanız tek çekirdekte 9600K performansı verir üstelik 12 threadli olduğu için darboğaz riski yoktur.

Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • Brightmist B kullanıcısına yanıt
    Benim 2600x stock halinde stutter yapıyor windowsta. Turbo kapatıp düz overclock yapılınca düzeliyor.

Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • Kral işlemciydi 9900k ile aldattım

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.