Şimdi Ara

silinsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Genelde BIOS ayarlarının sıfırlandığı çalıştırmada zorluk. Ryzen varsa elinizde pc fişini çekin bir çay kahve koyduktan sonra pcyi çalıştırın veya uzun süreli fişte kapalı kaldığı durumlarda gözlemleyin. Açılışta BIOS'u açmada zorlanır ve kendini restlerse cold boot sorununuz vardır. Benim ramlerim son BIOS ile bu sorunu aşmış gibiydi uzun süredir denemiyorum.
    R5 5600~~ASUS ROG Crosshair VI Hero~~TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 Ti OC Edition~~Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600MHz~~Samsung 250GB 970 EVO Plus~~Samsung 850 Evo 500GB~~Seagate BarraCuda 1TB/SkyHawk 4TB~~Phanteks Enthoo Pro M~~Corsair H100i v2~~EVGA SuperNOVA 750 G3~~Steelseries Rival 600 RGB~~Corsair K70 Rgb Cherry MX Red~~Alienware Dark Side of the Moon AW510H~~Corsair Gaming MM300~~Aoc Agon Porsche Design PD27S
  • Piyasada pek bulunmuyor, en büyük sıkıntısı bu aslında;

Küçük kardeşleri işlemciler için de bütçeye uygun anakart bulunmuyor.

Mindfactory satışları durumu açıklıyor sanırsam.

https://www.youtube.com/watch?v=wBHk7D8BVV8
    Şöyle birşey olmuştu. Sanırım bahsettiğiniz sorun. Kullandığım gskill 3000 mhz bellekleri biostan hızını 3066 yapıp ayarları kaydedip çıktığımda sorun yaşamadan kullanmıştım. Ama sistemi kapatıp açtığımda pc açılma sorunu yaşadı. Açılamayınca kendiliğinden kapanıp bir süre sonra tekrar deniyor. Birkaç defa açılamazsa da bellekleri 2133 e ayarlayıp öyle başlatıyor.

2933 yerine 3066 da çalıştırmak pek birşey değiştirmeyecekti o yüzden 2933 de sorun yaşamayınca böyle ayarladım. Ryzen çıkmadan birkaç ay önce ucuz diye aldığım bir bellek. Uyumlu 3200mhz ramlerde bu sorunun olacağını sanmıyorum. 3000 yerine 2933 de çalışması kafaya takacak bir sorun değil bence.

Orijinalden alıntı: erkansu

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

valla delid işlemi için kit falan almadım sadece işlemciyi mengene arasına kıstırdım TIM 'e tahta takozu yasaladım çekiçle 2 tıkladım metali açıldı bukadar. tek eksisi garantisi bitiyor ama uzun vadeli kullanacaksan ki genelde öyle oluyor sıkıntı yok garantisi bitene kadar serin serin kullanıyorsun yıllarca

İntel bizi öyle bir hale getirmiş ki 1500-2000 lira verdiğimiz işlemci için mengene-tahta takoz-garanti gitti gibi kelimeler içeren cümleleri kolayca söyleyebiliyoruz ve neredeyse normal karşılanıyor. Normalde insanların gözü gibi baktıkları işlemcileri ile mengene tahta takoz gibi kelimelerin asla yan yana bile gelmemesi gerekiyor. Bir şeyler çok yanlış bilgisayar dünyasında. Hemen ekleyeyim ki yanlış anlaşılmasın: lafım size değil kesinlikle

Yanlış tabiki!
    İntel, yıllardır milletin kanını nasıl emeceğini öyle şaşırmış ki, yıllardır kahve gölü, çay gölü, yeşil çay gölü, Kaby Lake'nin laciverdi olan ''HOrT Lake'' (Hortlak) 8700K vs yok DeliD, mengene,tahta, takoz, metal macun, vs bir gram mimariyi geliştirmeye çabalamadı!
    Aksine milleti sömürmeye çalıştı. Anakart firmalarıyla da bir güzel anlaştı ki, mimari aynı mimari, soket her seferinde değişiyor! Bir de burada İntel'i savunanlar yok mu? Sokakta karşıma çıksa döverim o derece kızıyorum!

AMD, tamam beceremiyor belki, ama Ryzen'lerle yeni bir mimari ortaya koydu. Ama onda da stabilite sorunları hala devam ediyor. Bu AMD'nin uyuşukluğundan ziyade, anakart üretici firmaların AMD'nin sabit soket olayının işlerine gelmemesiyle de alakalı bir durum! Öyle ya, Zen+, Zen2, Zen3 işlemcileri AM4 sokete gelirse, bunlar nereden milleti düdüklü tencereye koyacak!

Az daha İntel 8700K alacaktım. Elim gitmedi şerefsizim! Gittim Ryzen anakart aldım. Sorunlu vs ama hiç değil enayi gibi hissetmiyorum kendimi!

• Render için ugraşanlar i7 alsın

Oyun ve PC kullanımı için alanlar i5 tercih etsin.

Çünkü i7 ve i5 8. nesil oyun performansı kafa kafaya sadece i7 fazla çekirdeğinden dolayı render gibi şeylerde önde. Eğer render gibi şeylerle işiniz yoksa i5 yönelin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. 17.01.1931 | M.Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Zaten o konuda ısrarla tartışan ve bu durumu anlatan bendim. 8700k denilen işlemci 6850k nın 2 kanal bellekli halidir. İyileştirmeler minimal düzeydedir. Birisine 6850K 140 watt TDP ile gelirken 8700K modeline 95 watt yazıp intel kendini komik bir duruma düşürmüştür. Muhtemelen yatırımcılara kötü bir iş yapmadık imajı vermke için bu değeri düşük tuttular ama o işlemci 4 ghz üzerinde 95 watta tutunamaz . Tutunsaydı zaten 6850K tutunurdu. Bütün prof incelemelerde de cayır cayır elektrik çekiyor. Bunu zaten artık bütün forum ahalisi farkında. Birkaç kişi sanırım 8700k almış forumdan. Onların incelemesinede bakarız ama dediğim gibi yük altında 4.0 ghz üstü 95 watt değerine tutunması imkansız gibi birşey. Oyunlar çok enerji tüketmediğinden yanıltıcı olur. Prime 95 ve 3d renderları herşeyi ortaya çıkartır.

Söylediklerinize kanit olur mu bilmem fakat -0.045v offset ayarinda olmasina ragmen(yük altinda 1.136v) 65w gösterilen i5-8400 bile 99-100 watt degerlerini buluyor.

Hwinfo ne kadar gercekci sonuclar verir bilemem fakat önceki testlerime dayanarak güveniyorum bu sonuclara.

• snip5r S kullanıcısına yanıt
    Paylastiginiz guc tuketim tablosu herseyi acikliyor zaten. 65watt yazdiklari islemci 95watt degerinde, 95watt dedikleri islemcide 140 watt tdp degerinde geliyor.

İ7 8700k ın aşırı övüldüğünü görmedim ama oyunlarda mevcut en uzun ömürlü işlemci.Fiyatı beklenen de pahalı doğru ama ucuz anakart ve düz i7 8700 ile ileride en üst seviyede iyi bir alternatif olacak.

• quote:

quote:

valla delid işlemi için kit falan almadım sadece işlemciyi mengene arasına kıstırdım TIM 'e tahta takozu yasaladım çekiçle 2 tıkladım metali açıldı bukadar. tek eksisi garantisi bitiyor ama uzun vadeli kullanacaksan ki genelde öyle oluyor sıkıntı yok garantisi bitene kadar serin serin kullanıyorsun yıllarca

İntel bizi öyle bir hale getirmiş ki 1500-2000 lira verdiğimiz işlemci için mengene-tahta takoz-garanti gitti gibi kelimeler içeren cümleleri kolayca söyleyebiliyoruz ve neredeyse normal karşılanıyor. Normalde insanların gözü gibi baktıkları işlemcileri ile mengene tahta takoz gibi kelimelerin asla yan yana bile gelmemesi gerekiyor. Bir şeyler çok yanlış bilgisayar dünyasında. Hemen ekleyeyim ki yanlış anlaşılmasın: lafım size değil kesinlikle

yok bende zaten konuda geçen işlemciye uygulamamıştım senelerce kullanıp garantisi bittikten sonra 3570K ya yapmıştım. Sıfırına yaparmıyım anca dediğim gibi kesinkes 3-4 sene satmadan kullanacaksam belki yaparım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• snip5r S kullanıcısına yanıt
    Verilen tdp değerleri işlemci temel saat hızında çalışırken alınan değerler olabilir. Bir de 8 serisinin doğal bellek hızı 2666mhz. Bunun üstüne çıkınca bellek kontrolcüsü işlemcide olduğundan tdp yine artıyor.

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Render için ugraşanlar i7 alsın

Çünkü i7 ve i5 8. nesil oyun performansı kafa kafaya sadece i7 fazla çekirdeğinden dolayı render gibi şeylerde önde. Eğer render gibi şeylerle işiniz yoksa i5 yönelin.

Ryzen varken intel şöyle kenarda dursun bir renderda. 8600k dışında hiç bir işlemci işe yaramaz bu seride, kimse kusura bakmasın.

Orijinalden alıntı: k2fg9

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Render için ugraşanlar i7 alsın

Ryzen varken intel şöyle kenarda dursun bir renderda. 8600k dışında hiç bir işlemci işe yaramaz bu seride, kimse kusura bakmasın.

Aynen öyle. Arkadaşlar zannediyorki 3 dakikalık cinebench testlerinde alınan değerlerin 3 saat boyunca alınan renderlarda da bu şekilde olacak gibi bir umut taşıyorlar. 4.7 ghz de 80-90 derece civarında 3 saat kasanın içinde çalışan bir donanım ciddi bir sıkıntı yaratır. Ayrıca işlemci içinde uygun çalışma derecesi değildir. Örnek veriyorum bendeki ryzen 1700x 1 saat render alsanızda 62 dereceyi hava soğutmayla geçmiyor. Havalar soğuduğu için şu aralar 59-60 derece. Oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor. 8700k 1 saat rendera kaç derecelere gidecek bunun hesabı yapılmıyor ve kaç watt çekecek ryzen 1700x olmak için? İnsanlar bunlarla uğraşmaz. Gider 1950x alır 8700k kadar güç çeker 8700k dan iki kat hızlı iş yapar. Dediğiniz doğru. Renderla işi olan i7 8700k almaz. Uzun vadede faydadan çok zarar getirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

quote:

quote:

Yanlış tabiki!
    İntel, yıllardır milletin kanını nasıl emeceğini öyle şaşırmış ki, yıllardır kahve gölü, çay gölü, yeşil çay gölü, Kaby Lake'nin laciverdi olan ''HOrT Lake'' (Hortlak) 8700K vs yok DeliD, mengene,tahta, takoz, metal macun, vs bir gram mimariyi geliştirmeye çabalamadı!
    Aksine milleti sömürmeye çalıştı. Anakart firmalarıyla da bir güzel anlaştı ki, mimari aynı mimari, soket her seferinde değişiyor! Bir de burada İntel'i savunanlar yok mu? Sokakta karşıma çıksa döverim o derece kızıyorum!

AMD, tamam beceremiyor belki, ama Ryzen'lerle yeni bir mimari ortaya koydu. Ama onda da stabilite sorunları hala devam ediyor. Bu AMD'nin uyuşukluğundan ziyade, anakart üretici firmaların AMD'nin sabit soket olayının işlerine gelmemesiyle de alakalı bir durum! Öyle ya, Zen+, Zen2, Zen3 işlemcileri AM4 sokete gelirse, bunlar nereden milleti düdüklü tencereye koyacak!

Az daha İntel 8700K alacaktım. Elim gitmedi şerefsizim! Gittim Ryzen anakart aldım. Sorunlu vs ama hiç değil enayi gibi hissetmiyorum kendimi!

Hicbir firma rakibi yoksa elindeki tum AR-GE'yi insanligin kalkinmasi icin kullanmaz. Zaten boyle bir misyonlari da yok sirketlerin, dolayisiyla ortada yapilmasi gereken ama yapilmamis bir sey de yok haliyle.

Sektor farki olmaksizin, marketin buyuk bir kismini kontrolune alan tum firmalar mumkun oldugunca agirdan alir. Bunun firmanin adinin INTEL ya da X olmasi ile ilgisi yok yani. APPLE zamaninda sadece video cekme ozelligi ekleyerek yeni model iphone cikartiyordu. Insanlar da aliyordu cunku rakibi yoktu, ne zaman android adam olmaya basladi isin rengi degisti, artik damlalikla ozellik kazandirarak yeni model satma imkani ortadan kalkti.

Islemci sektorunde tek isim haline gelen INTEL degil de AMD olsaydi, bugun bu bahsettiginiz "somurme" politikasini AMD de yapardi. Sistemin kendisi bunun uzerine kurulu, sizin derdiniz INTEL'le degil sistemle aslinda. O yuzden INTEL'e gomup durmanin da buyuk resimde bir anlami yok.

Bunun INTEL'i savunmakla filan da bir ilgisi yok yanlis anlasilmasin, bu sistemin nasil isledigini anlamaniz icin yazdigim bir yazi. Derdinizin INTEL olmadigini anlamaniz icin yazilmis bir yazi kisaca.

Simdi gelelim 8. jenerasyona. Zen'in 4Ghz'yi gecemiyor iken coffelake'in 5Ghz ve belki bir tik daha fazla calisabiliyor olmasi buyuk avantaj. Isiniyor diyerek bu gercegi gormezden gelmeye calismak kafayi kuma gommektir. Isiniyor evet, bugunun teknolojisi ile 5GHz 6/12 islemci istiyosak sogutup kullanmayi, delid yapmayi filan goze almamiz gerekiyor maalesef. Ben kimseye ryzen alinmaz filan demiyorum ama intel alinmaz da demiyorum. Sacma cunku boyle bir soylem. 144Hz monitoru olup, onu tahminen 4 yil kadar hakkiyla kullanmak isteyen adamin ihtiyaci olan islemci 8600k - 8700k. Min FPS'de zen'den %10 ile %40 arasi daha iyi sonuc veriyor cunku. Bahsettigim testlerde zen 3.9Ghz, intel 5Ghz olarak calistiriliyor ki bunlar bahsedilen islemcileri alanlar icin gercekci gunluk kullanilacak rakamlar.

"Intel platformu, AMD'ye gore $100 civari daha pahaliya geliyor"
    Evet geliyor, geliyor cunku zen ile ayni sonucu vermiyor. O fiyat farkini aradaki performans farkini isteyen adam verecek bir zahmet. Hem param gitmesin hem top of the line performans alayim diye bir denklem yok yani. Ne kadar ekmek o kadar kofte. Deger degmez orasi subjektif olur ki benim yazdiklarimi baglamaz subjektif yorumlar.

• 8700k yı bilmem ama 8350k, 7. jenerasyon i5 alanlara hakarettir resmen. Önceki nesil i7 tercih edenlerin durumu bu kadar kötü değil en azından.
    Bu yazdıklarınızı bu forumda pek anlayan çıkacağını sanmam. Şurada laf anlatmaya çalıştığınız kişiler Ryzen işlemci sahipleri. Tabii ki de kendilerini tatmin etmek amaçlı sonuna kadar savunuyorlar. Ama farkında değiller ki madem ilk seri Ryzen kral o zaman Amd'nin ne diye Temmuz ayında %23.6 olan payı şu an %21.1'e düştü? Çünkü dış ülkelerde durumun farkına varıldı. Bana göre ilk seri yerinde sayacak. İleride oyun performansı falan da yükselmeyecek. Öyle bir şey olsa Amd sonraki çıkaracağı işlemcilerde frekansları yükseltmeye yönelik çalışmazdı. Mecbur frekansları yükseltip rekabete girmeye çalışacak. Oyun piyasasına hitap etmediği sürece işlemci pazar payı doğru düzgün yükselmez. Amd, 2017 yılının sonuna kadar %40 pazar payına sahip oluruz diyordu. Fakat öyle olmadı. Hatta geriye düşüyorlar. Bence, ilk serinin uzun ömürlük bir tarafı yok. En aZindan oyun piyasasında yok. Yabancılar da farkına vardı. Ama bu forumda hala daha fark edemediler.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bu verdiğin sayıların kaynağını da koyabilir misin lakin Mindfactory.de tarzı Avrupa'daki büyük retailerlardan birinin satış yüzdelerine bakıldığında Ryzen %50'lere yaklaşıyor, Amazon.us best sellers listesinde gene ilk 20'de 8 AMD işlemci var vs.

Server/laptop pazar payları eklenildiğinde AMD %20'lerde olabilir de Desktop CPU'larda hiç öyle gözükmüyor açıkçası

Kaynak ise herkesin bildiği;https://www.cpubenchmark.net/market_share.html

Sizin söylediğiniz ise Mindfactory.de Almanya'da satıcı bir firmadır. Ama sadece Almanya ve ya başka bir ülke ya da 2-3 ülke hesabını baz alamayız. Yukarıda attığım ise en gerçekçi payları gösterir. Senelerdir buradan bakılır. Not etmişim, Temmuz ayında Amd %23.4 pazar payına sahipti. Şu an %21.1'e düşmüş. Hatta ve hatta şunu da söyleyim; Ekim ayı başında %22.2 idi. Kısa sürede %21.1'e gerilemiş. Refresh Zen işlemciler çıkana dek %19.5'e doğru düşebilir. Maalesef Amd'nin 2017 yılının sonuna kadar %40 işlemci payı umudu olmadı. Ama Refresh Zen işlemcilerden beklenti yükseldi. Bakalım, ilerleyen zamanlar ne gösterecek? Eğer Amd aynı sıcaklık değerlerini koruyup güzel frekans artışı ve de sağlam oc kapasitesi yakalar ise çok sağlam bir rekabete girecek demektir. Değil %40, %50 pazar payı bile alabilir. Bir de şu single core performansını da artırması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 16 Ekim 2017; 17:16:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

quote:

quote:

Yanlış tabiki!

Hicbir firma rakibi yoksa elindeki tum AR-GE'yi insanligin kalkinmasi icin kullanmaz. Zaten boyle bir misyonlari da yok sirketlerin, dolayisiyla ortada yapilmasi gereken ama yapilmamis bir sey de yok haliyle.

Sektor farki olmaksizin, marketin buyuk bir kismini kontrolune alan tum firmalar mumkun oldugunca agirdan alir. Bunun firmanin adinin INTEL ya da X olmasi ile ilgisi yok yani. APPLE zamaninda sadece video cekme ozelligi ekleyerek yeni model iphone cikartiyordu. Insanlar da aliyordu cunku rakibi yoktu, ne zaman android adam olmaya basladi isin rengi degisti, artik damlalikla ozellik kazandirarak yeni model satma imkani ortadan kalkti.

Islemci sektorunde tek isim haline gelen INTEL degil de AMD olsaydi, bugun bu bahsettiginiz "somurme" politikasini AMD de yapardi. Sistemin kendisi bunun uzerine kurulu, sizin derdiniz INTEL'le degil sistemle aslinda. O yuzden INTEL'e gomup durmanin da buyuk resimde bir anlami yok.

Bunun INTEL'i savunmakla filan da bir ilgisi yok yanlis anlasilmasin, bu sistemin nasil isledigini anlamaniz icin yazdigim bir yazi. Derdinizin INTEL olmadigini anlamaniz icin yazilmis bir yazi kisaca.

Simdi gelelim 8. jenerasyona. Zen'in 4Ghz'yi gecemiyor iken coffelake'in 5Ghz ve belki bir tik daha fazla calisabiliyor olmasi buyuk avantaj. Isiniyor diyerek bu gercegi gormezden gelmeye calismak kafayi kuma gommektir. Isiniyor evet, bugunun teknolojisi ile 5GHz 6/12 islemci istiyosak sogutup kullanmayi, delid yapmayi filan goze almamiz gerekiyor maalesef. Ben kimseye ryzen alinmaz filan demiyorum ama intel alinmaz da demiyorum. Sacma cunku boyle bir soylem. 144Hz monitoru olup, onu tahminen 4 yil kadar hakkiyla kullanmak isteyen adamin ihtiyaci olan islemci 8600k - 8700k. Min FPS'de zen'den %10 ile %40 arasi daha iyi sonuc veriyor cunku. Bahsettigim testlerde zen 3.9Ghz, intel 5Ghz olarak calistiriliyor ki bunlar bahsedilen islemcileri alanlar icin gercekci gunluk kullanilacak rakamlar.

"Intel platformu, AMD'ye gore $100 civari daha pahaliya geliyor"
    Evet geliyor, geliyor cunku zen ile ayni sonucu vermiyor. O fiyat farkini aradaki performans farkini isteyen adam verecek bir zahmet. Hem param gitmesin hem top of the line performans alayim diye bir denklem yok yani. Ne kadar ekmek o kadar kofte. Deger degmez orasi subjektif olur ki benim yazdiklarimi baglamaz subjektif yorumlar.

İyi de senin anlattıkların vahşi kapitalizme çıkıyor. Ticarette eşeği boyayıp at diye satmaya sen normal diyorsan diyecek hiçbir şeyim yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Birkaç gün önce @realthing üstadla benzer şeyi konuşmuştuk başka bir konu altında. Dediğiniz şeylerin birçoğu doğru ama şu da var kurum kültürü denen bir olay var ve şirketlerin davranışlarında gayet etkili. Yani "AMD ile İntel yer değiştirseydi yine benzer şeyler olurdu"yu tam olarak diyemeyiz. Kurum kültürü bazı şeylere bir yere kadar izin veriyor. Kaldı ki nacizane görüşüm AMD o halde olsaydı oda aynısını yapardı diyerek İntelin yaptıklarını aklayıp mazur göremeyiz. Ben geçmişte yaşanan şeyler doğruysa çok ama çok ileri gidildiğini düşünüyorum. Avrupa birliği falan verdiği cezada bazı laptop üreticilerinin AMD işlemcili ürün satmalarının tümüyle yasaklandığını falan iddia ediyor. Bunlar ve diğer şeyler basit kapitalizm işlerinin çok ötesine geçmiş şeyler eğer gerçekse AB'nin iddiaları
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.