Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SİLİNSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shavo -- 21 Eylül 2017; 11:31:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yuh yani okurken oha artık dedim yeni bu nasıl nesil arkadaş ya ?

    Bizim zamanımız da kimseyi dışlamazdık.



    Boşver kardesım sen ygs lys çalış ülkene vatanına faydalı bir adam ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüzün :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim SS at karar verek dürzü müsün değil misin?
  • İnancını kaybetme kardeşim onları söyleyenleri ileride yönetmek senin işin biraz sabır ve inançla çok kazanacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anton Maupassant kullanıcısına yanıt
    haklısınız ama dayanamıyorum o baskıya hergün aynı şey bir insanın hergün yüzü kızarır mı abi
  • csb

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shavo kullanıcısına yanıt
    Umursama

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni çok iyi anlıyorum. Öyle pislik insanlarla ben de yaşadım. Okulunu değiştirmeye çalış. Bir da hoca filan da öyle bir laf ederse "sana ne istediğim gibi sallarım" de. "Ama hoca o ayıp olur"filan diye düşünme sakın. Hocaysa da yaptığı benzetmeyi düşünecek. Öyle "zencilere veriyor musun" filan diyenlere direk anancılık yap. "Annen iyi bilir zenci tadını"filan de. Kimseyi umursama. Kavga gerekiyorda dayak yeme pahasına et. "Dayak yedim" demek "hiç denemeden ezildim" demekten iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteler meslek okulu değildir, seni bir meslek üzerine 4 yıl eğitmez. Sana meslekten, hatta dersten daha çok şey katar. Üniverisite mezunu adam dediğin sayısal bile olsa önemli dünya klasikleri okumuş, Türk edebiyatını etkileyen yazarlara hakim, İngilizcesi asgari orta-seviye olması beklenen, -de'i -da'yı ne zaman ayırıp ayırmayacağını bilen; sözel bölüm olsa bile ekonominin nasıl işlediğini bilen, 2+2 toplamayı bilen özetle kendi anadalından ziyade birey olarak her konuda az çok donanımlı olmaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim tipin falan normalse sorun ne o zaman olum bu nasıl bi şey okurken ben utandım kötü oldum en kısa zamanda düzelir umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kızlar bana dürzü diyor " ulan yarıldım inşallah trolldür ya.
  • anlamadım abi
  • tarcus699 kullanıcısına yanıt
    bilmiyorumki abi hep dalga geçiyorlar
  • Dürzü ne demek?
    Dürziler, Orta Doğu kaynaklı Sabiilik ve Ezidilik gibi dinlerin etkisiyle, 11. yüzyıl'da İslamiyet'in Şiilik mezhebinin İsmailiyye kolundan köken alarak ortaya çıkmış olan tek tanrılı bir dini inanç topluluğudur. Bu dine mensup olanlara Dürzi denir.
    Kelime kökeni olarak "dürzi" den türkçeye dürzü olarak geçmiştir. Genel islam görüşleri ve milletleri arasında kabul görmeyen bir inanış biçimleri ile birlikte bir nevi mezhep gibidir ama tam olarak mezhep de değildir. Müslümanlar, dürzileri müslüman olarak görmezler. oysa dürziler kendilerini müslüman olarak, hatta müslümanların en doğru inançlısı biçiminde değerlendirirler.
    Kendilerini ?muvahhidin? (tanrı 'nın birliğine inananlar) olarak adlandırırlar. Dolayısıyla bulundukları yerlerde yakın çevrelerince ve genel islami çevrelerce dinden sapmış, sapkın, kafir olarak algılanmışlar, çoğunlukla suçlanmış ve dışlanmışlardır. "Mumsöndü" olayı ile suçlanan toplumlardan biridir.
    Dilimizde uzun zamandır hakaret manasında (TDK dahi onaylamaktadır) kullanıla gelmesinin temelinde işte bu dışlanma, suçlama tavrı yatmaktadır. Görsel yaşam biçimleri bilinen şeriat denebilecek niteliktedir. Kadınları dışarıda oldukça kapalı kıyafetler giyinirler, gözleri görünecek kadar bir bölme açık olarak çarşaf giyenleri de oldukça fazladır.
    Erkekleri de geneli uzun sakallı, uzun ceket veya cübbe giyerler, geleneksel olarak giydikleri bir de fes vardır. Osmanlı döneminin feslerine benzese de, üstlerinde püskül olmayışı ile farklılık gösterirler. Eski bir deyim olan; "püskülü yoksa dürzüdür, varsa türktür" söylemi de buradan gelmedir. Lübnan, Suriye, İsrail ve Ürdün 'de dağınık topluluklar biçiminde yaşamaktadırlar.
    En yoğun olarak yaŞadıkları bölge Lübnan 'ın dağlık yöreleridir. Dürziler uzun yıllardan beri Lübnan dağının güneyi ile anti-Lübnan dağlarının Batısı arasında kalan; Kuzeyde Beyrut 'tan Güneyde sur 'a ve Akdeniz kıyılarından Şam 'a kadar uzanan bölgede oturmaktadırlar. Ayrıca az sayıda da olsa avrupa, abd ve hatta avustralya 'da da dürzi toplulukları bulunmaktadır. dünya üzerinde toplam sayılarının yaklaşık 350.000 kadar olduğu sanılmaktadır.

    Yani sen dürzü değilsin :) takma kafana kızlar sana yazmaya çalışıyor sen pas vermiyosun belliki bence kızlara tek tek yürü her hafta sonu 1 tanesiyle buluş pazartesi şutla diğerine geç :) imajanı toplarsın !!!




  • Allah yardımcın olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu meşhur çantayı birde biz görelim.
  • Öyle senle dalga geçtiklerinde gülüp gerçek duygularını saklarsan millet de senin üzüldüğünü görebilmek için her boku yapar. Biri dalga geçtiğinde tersle. Sıktın artık de. Gülme cevap verme. Ağır adam ol biraz. Devir değişti. İnsanlara gülmek değer kaybettiriyor artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troll Nick kullanıcısına yanıt
    SİLİNSİN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shavo

    SİLİNSİN

    Bu ne olm karı çantası pehehe dürzülük nedir nasıl olunur?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.