Şimdi Ara

Silinen Videoları Nasıl Kurtarabilirim? Canon 600D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür kısa film çekimi yapıyorduk. 2. günde(bugün) yaptığımız çekimler(videolar) yanlışlıkla tek bir tuşla tamamen silindi. Silinen videoları kurtarma imkanımız var mı nasıl kurtarabiliriz? Makinemin Modeli: Canon 600D, Hafıza kartı modeli: Sandisk Extreme 16 GB Class 10. Lütfen yardımcı olun fazla zamanımızda yok kartı çıkardım ve üstüne çekim yapmadım. O videoları kurtarmamız gerek. İçinde emek var ve bizim için çok önemli. Çok üzgünüz. Acil cevaplarınızı bekliyoruz.

• http://www.pcrecovery.com/video-recovery
    http://www.videorecoverysoftware.com/

Deneyin derim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bu videoları kurtarmak için işime yarar mı?
  • Programların amacı bu yönde
  • şuan deniyoruz umarım gerçekleşir. bu arada full sürümünü ücretsiz bulabileceğim bi yer var mı?
  • Googledan bulabilirsiniz sanıyorum.Yer bilgim yok
  • www.piriform.com/recuva
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir çok donanım için yazılmış bir çok veri kurtarma yazılımı var. Özellikle de flash bellekler ler ve hafıza kartları.

Hafıza kartlarından veri kurtarma amacıyla yazılmış programlar var. Benim önerim,

ObjectRescue Pro
    ARAX Disk Docto

ve

Wondershare Data Recovery olacaktır. Ama size ObjectRescue programının yeteceğini tahmin ediyorum. Veri kurtaracağınız hafıza kartı ile çekim yapmayınız..
  • WINHEX diye bir program var
    ki, birçok programın atası, çok fonksiyonlu bir program.
    yalnız profesyonel bir programdır, kullanmak için biraz alışmanız gerekebilir,
    fakat kesin sonuç verir, üzerine yazma işlemi yapmadıysanız tamamını kurtarırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcabuk

bu videoları kurtarmak için işime yarar mı?

şansa,tamamen silinen veriler de performansları düşük bence,yada benim işime yaramadılar bilmiyorum.hafıza kartımda 5 dk önce sildiğim şey çıkmadı mesela.zaten üzerine veri yazıldıysa kurtarmakta imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

şansa,tamamen silinen veriler de performansları düşük bence,yada benim işime yaramadılar bilmiyorum.hafıza kartımda 5 dk önce sildiğim şey çıkmadı mesela.zaten üzerine veri yazıldıysa kurtarmakta imkansız

şansa değil dostum,
    eğer üzerine yazma işlemi olmadıysa, hatta makineden direk çıkartıp bi köşede tuttuysa "tamamına yakın" bir kısmını kurtarır.
    2th - 3th parti yazılımlarla olmaz. İşini bilen program + kullanıcı.
    yanlış bilgi vermeyelim

• quote:

quote:

Uzerine baska birsey yazdiysan bazi programlar bulamiyor. Eger yazmadiysan piyasadaki bedava programlar bile dosyayi bulabilir (kart ya da disk bozuk degilse).
  • undelete enterpirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

şansa değil dostum,
    eğer üzerine yazma işlemi olmadıysa, hatta makineden direk çıkartıp bi köşede tuttuysa "tamamına yakın" bir kısmını kurtarır.
    yanlış bilgi vermeyelim

mesajı düzgün oku idrak et arkadaşım.recover my files vs gibi programlarda zaten 2 tane düğme var birinde format seçiyorsun,sürücü seçiyorsun birinde de scan düğmesi var ona basıyorsun ,neyin işini bilmesinden bahsediyorsun.ben 5 dk önce sildiğim şeyi bulamadım mesajda da yazdım zaten.üzerine veri yazılmayacağını da belirttik zaten.şov yapıp polemik yaratmanın alemi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

quote:

Uzerine baska birsey yazdiysan bazi programlar bulamiyor. Eger yazmadiysan piyasadaki bedava programlar bile dosyayi bulabilir (kart ya da disk bozuk degilse).

5 dk önce silinmişti hiç birşey yazmadım.2-3 program kullandım 3 ay önce silinen bir dosya çıktı gerisi yok.

• Merhaba, yukarıda verilenler çözüm olmadıysa birazdan yollayacağım ÖM yi inceleyiniz. Umarım faydası dokunur. Zira üzerine yeni dosya yazılmadıysa o dosyaların bir yere kaybolmaması lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

şansa değil dostum,
    yanlış bilgi vermeyelim

mesajı düzgün oku idrak et arkadaşım.recover my files vs gibi programlarda zaten 2 tane düğme var birinde format seçiyorsun,sürücü seçiyorsun birinde de scan düğmesi var ona basıyorsun ,neyin işini bilmesinden bahsediyorsun.ben 5 dk önce sildiğim şeyi bulamadım mesajda da yazdım zaten.üzerine veri yazılmayacağını da belirttik zaten.şov yapıp polemik yaratmanın alemi yok.

Recover my files programı 2.parti yazılımdır, hiç bilmeyenin dosya kurtarmasını sağlar, dediğiniz gibi 2 tuşla Makine diline inip tek tek veriyi süzebilen, hatta manuel olarak sizin yapmanıza izin veren programlar var. WINHEX gibi(profesyonel bir programdır, kod bilgisi+deneyim gerektirir. Hazır kodlarla yazılan programlara benzemez) . Bu programla, silinen veri performansından söz etmek, olası değildir. Hatta öyle ki, siz istediğiniz verinin sadece yarısını dahi kurtarabilirsiniz. Misal, 1gb video dosyasının atıyorum ilk 269mb'ı..

Sizin, 5dk içinde kurtaramadığınız veriyi göz önünde bulundurursak,(yani üzerine yazmadan) kullandığınız 2 düğmeli programın kabiliyeti ortada. Söz ettiğim yazılımın menüleri içinde menüleri var...
    Hafıza kartları gibi flash ortamda veriyi kurtarmak genel bağlamda zaten zordur, Fakat yine winhex ile yüksek oranda çözüme ulaşabilirsiniz. Çünkü veri silinmez, sadece cihaza o bölgeyi okumaması/boş görmesi söylenir. Üzerine hiçbirşekilde yazılmazsa %90 kurtarılır.
    Fakat harddisk gibi fiziksel olarak disk üzerine yazılan sistemlerde, üzerine veri yazsanız dahi kurtarabilme şansınız var. (elbette daha titiz çalışarak) Mikron ölçekte derinlik taraması yapan, disk okuyucu başlıklar var,(bu durum üzerine yazma durumunda geçerli).

Ayriyetten, son derece nazik ve uzlaşmacı olmaya çalışıyorum, uslubunuza ve kelime seçimlerinize dikkat ediniz; karşınızda askerlik arkadaşınız yok. Gayet idrak ederek okudum, yazdım, yazıyorum. Önceki mesajımda da, sadece yanlış bilgi vermemeniz gerektiği üzere güzelce uyardım, Çünkü bilmeden iddia ediyorsunuz.
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 10 Nisan 2012; 19:08:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.