Şimdi Ara

Silinecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Silinecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E804DB79 -- 28 Şubat 2018; 1:14:36 >



  • Hocam kira sertifikası da ki temel mantık şu ; bazı şirketler reklamlarda araba alma kirala diyor. Eğer sizin o araca ihtiyacınız var ve faize buluşmak istemiyorsanız ya da elinizdeki parayı araç alıp bağlamak istemiyorsanız arabayı kiralama yoluna gidersiniz. Kira sonunda araç şirketin olur. İşte bu kiralama işini yapan şirketin banka, katilim Bankası olduğunu düşünün. Banka kendi topladığı ve adına kira sertifikası dediği fonlarla bu vb. Yatırım enstrumanlarinda değerlendirir ve bundan elde ettiği geliri (genelde %80-%20) oranında parayı veren mevduat sahipleri ile paylaşır. Burda yapılan iş esasında fiziki bir ticaret işi olduğundan Faiz geliri olmuyor. Kira geliri oluyor. Yada daha basit anlatımla bankanın elinde 200 bin liralık dükkan (sermaye) var ve mevduat sahiplerine şöyle diyor: gelin bu dükkanın gelirine ortak olun bu dükkanın kirasina ortak yapayım, Sizlerden topladığım para ile de başka bir dükkan alayım diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maczone


    quote:

    Orijinalden alıntı: amanhem

    Hocam kira sertifikası da ki temel mantık şu ; bazı şirketler reklamlarda araba alma kirala diyor. Eğer sizin o araca ihtiyacınız var ve faize buluşmak istemiyorsanız ya da elinizdeki parayı araç alıp bağlamak istemiyorsanız arabayı kiralama yoluna gidersiniz. Kira sonunda araç şirketin olur. İşte bu kiralama işini yapan şirketin banka, katilim Bankası olduğunu düşünün. Banka kendi topladığı ve adına kira sertifikası dediği fonlarla bu vb. Yatırım enstrumanlarinda değerlendirir ve bundan elde ettiği geliri (genelde %80-%20) oranında parayı veren mevduat sahipleri ile paylaşır. Burda yapılan iş esasında fiziki bir ticaret işi olduğundan Faiz geliri olmuyor. Kira geliri oluyor. Yada daha basit anlatımla bankanın elinde 200 bin liralık dükkan (sermaye) var ve mevduat sahiplerine şöyle diyor: gelin bu dükkanın gelirine ortak olun bu dükkanın kirasina ortak yapayım, Sizlerden topladığım para ile de başka bir dükkan alayım diyor.



    Öncelikle detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Katılım bankalarında kar payı faize göre oldukça düşüktür hatta %45-50 oranında daha düşük oluyor. Ancak bu kira sertifikalarını sordum %10 vergi avantajı ile en yüksek faiz veren bankadan daha yüksek gelir getiriyor. Gittim bir katışım bankası ile de konuştum gelirin %95'ini kar payı sahiplerine dağıtıp kendisine %5 alıyormuş.

    Şimdi bu işte gelir faizden bile yüksek görünüyor ve gelir sabit. Kesinlikle faiz yok diyorlar ve aynen sizin anlattığınız gibi dükkan, daire, iş yeri gibi gayrimenkulleri satın alıp bunları kiraya veriyor ve oradan gelir elde ediyoruz diyorlar.

    İki tip kira sertifikası varmış. Katılım bankalarının ortaklaşa kurduğu Varlık yönetim şirketinin kira sertifikası ve devletin kendi kira sertifikası. Devletin olanda devlet güvencesi de var diyorlar.

    21 kasım tarihli olanın getirisi de aylık 13,15 3 ayda bir ödemeli ve vergi %15 yerine %10 olduğu için aylık getiri %14'lere kadar çıkıyor.

    Benim gibi faize bulaşmak istemeyenlere öneriyorlar ama bu işlerden fazla anlamadığım için girmedim. Dolar, euro uçuyor bu sebeple eldeki bir miktar parayı bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.

    Siz bu faizsiz kira sertifikalarını tavsiye eder misiniz? 5 katılım bankası ve devletin ziraat bankası (ziraat katılım üzerinden) toplam 6 banka bu işi yapıyor. Önerirseniz hangisi ile işlem yapmayı önerirsiniz?

    www.ziraatkatilimvks.com.tr
    Kira Sertifikası | Ziraat Katılım Varlık Kiralama
    http://www.ziraatkatilimvks.com.tr/kira-sertifikasi.html


    Hocam katılım bankaları içinde en katı kuralları olan banka Kuveyt Türk bankasıdır. Zaten bildiğim kadarıyla en eski katılım bankasıda Kuveyttürk olması lazım. 2 tane de kamu sermayeli katılım bankası var. Ziraat ve Vakıf. Esasında devlet bankaları olduğu için ve arkasında hazine müsteşarlığı olduğu için benim tercihim devlet bankaları olurdu. Her halukarda yapacağınız yatırımı onlarda yapıyor ve getirileri aşağı yukarı aynı.

    Kira sertifikası türü olarak tavsiyede bulunamayacağım. Zira içeriğini bilmediğim bir kira sertifikasını önermem doğru olmaz ama garantici olmak gerekirse devletin kira sertifikalarını almak akılcı olacaktır. Yine arkasında hazine müsteşarlığı olduğu için.

    Ayrıca yatırım yapacağınız tutar küçükte olsa arsa alacak kadar bir miktar ise Silivri, Arnavutköy, Çerkezköy taraflarından arsalara bakardım. Söz konusu yerlerden 2-3 sene önce arsa alanlar şuan paralarını en az 2 ye katlamış durumdalar. Çerkezköy fabrikalardan ötürü, Arnavutköy ise kuzey otoyolu ve 3. havalimanı projesinden ötürü ciddi pirimler elde etti ve etmeye devam ediyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.