Şimdi Ara

Silinebilir. Mükerrer konu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
10.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • inceleme ve yorumlarınız icin teşekkürler peki bu honeywell akıllı kombi kiti icin nihai kararınız nedir? bu aralar oda termostatı almayı düşünüyorum almışken güzel kullanışlı uzun ömürlü bir cihaz almayı düşünüyorum cosa hayal kırıklığı yarattı yerli mali olması güzel ama eksikleri çok gibi bu honeywell icin yorumlar ortada son olarak sanırım Çin malı olan general abr 320 set var onun hakkinda pek yorum ve inceleme göremedim, çok daha kaliteli markalar var yalnız fiyatlar baya tuzlu geliyor yorumlarınız bekliyorum teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hur_82 H kullanıcısına yanıt
    Benim oda termostatı almaya karar vermem ani oldu. Diğer alternatifleri çok inceleyemedim. Ama ilk bakışta okuduğum kullanıcı yorumuları bile, Cosa'yı elemeye yetti. Kombim modülasyonlu termostatı desteklediği için Netatmo'yu da eledim. Honeywell'in olumlu kullanıcı yorumları ve şansıma denk gelen 1 haftalık indirim, Honeywell'i tercih etmeme sebep oldu. Herhangi bir markayı diğerine göre tavsiye edebilecek kadar konuya vakıf değilim. Ben oda termostatı, tüm radyatörlere termostatik vana ve dış ortsm sıcaklık sensörü kullanacağım. Aklımdaki sistemi tamamladığımda, yorumlarımı detaylı paylaşırım.
  • coyote kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun. Siemens dış hava sensörünü nereden ve ne kadara aldınız acaba? Ben de düşünüyorum ama pek kullanıcı yorumu göremedim. Kullanmaya başlayınca onunla ilgili yorumunuzu da bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeremyre kullanıcısına yanıt
    http://www.emaendustriyel.com/urun/siemens-qac34-101-rvs-panel-icin-dis-hava-sicaklik-sensoru,1723.php

    En hesaplı burada buldum, az önce kargoya verildiğine dair mesaj geldi.
  • Unutmadan ekleyeyim, bu sensör NTC 1000 ohm termistör içerir. Yani 25 derecede 1000 ohm çıkış verir. Siz hangi cihazla kullanacaksanız, ona uygun sensör alacaksınız.
  • Arkadaşlar bana bi yardım...

    Öncelikle bu konudan zerre kadar anlamadığımı belirterek işe başlayayım, sorularımı bu doğrultuda değerlendirin lütfen


    Evdeki kombi bu.. Mutfakta dolap içinde duruyor.

    http://www.immergas.com.tr/media/static/products/mini-24-kW.pdf

    Kombiye bağlı olan termostat .. Bu da mutfakta hemen kapının yanındaki duvara monte edilmiş durumda.

    http://www.immergas.com.tr/media/static/products/mini-crd.pdf


    İki üründende memnunum aslında ancak bu aralar uzaktan kombiyi kontrol etme olayı oldukça gerekli bir hal aldı, öncelikle bu tip akıllı termostat ile sadece sıcaklık ayarı mı yapılabilmekte? Ben kendi termostatımla ısınmayı (petek ısınmasını) kapatıp, sadece sıcak su açık şekilde kullanabiliyorum. Akıllı termostat ile de bu ayarı yapabilir miyim? Benim akıllı termostat ile yapamayıp bu tip kablolu bir termostat ile yapabileceğim birşey var mı? Yani akıllı termostat alınca kaybedeceğim herhangi birşey?

    Bu soru aslına bakarsanız oldukça tartışılabilir ancak sabah evde kimse olmadığından sıcak suyu açık bırakıp, ısınmayı devre dışı bırakıp öyle çıkıyorum, akıllı termostat ile siz 24 saat açık mı bırakıyorsunuz? Yada ne yapmak gerekli?

    Birde bana önereceğiniz cihaz ne olacaktır? Aklımda Netatmo yada Honeywell var. Bu markaların daha üst düzey ürünleride var sitelerinden incelediğim kadarıyla ama bize sadece giriş modelleri gelmiş gibi.




  • coyote kullanıcısına yanıt
    hocam peki honeywell'den memnunmusunuz tasarruf konusunda kullanım konusunda? hiç keşke dedinizmi birde kombimin modülasyonlu termostatı (başka hangi tür var bilmiyorum ama) destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım klavuzunda direk olarak yazarmı? (kombim alarko serena bacalı modeli DAA25 SE) son olarak termostatik vana mı, oda termostatı mı?
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sizin termostatınız sanırım opentherm özellikli ki termostatınız kombide sıcak suyu da kontrol edebiliyor. Bu marka pek bildiğim bir marka değil. Bildiğim kadarıyla forumda @disintegration biliyor.

    Honeywell'in modülasyonlu akıllı termostatının uyumluluğunu Honeywell'e maille sormanızı öneririm.

    Diyelim ki uyumlu değil ve siz de Honeywell Akıllı Termostat (on/off Y87RFC2032) veya Netatmo alırsam ne olur diyorsunuz. Evinizin sıcaklığını uzaktan güzelce kontrol edebilirsiniz. Ancak termsotat üzerinden sıcak su kontrolü yapamazsınız. Bu çok büyük problem olmayabilir çok kişi için. Bu sizin de belirttiğiniz gibi bu termostatlara geçerseniz kaybedeceğiniz şey olur.

    Ben bu iki markadan Honeywell kullanıyorum ve oldukça memnunum. Netatmo biraz daha sonra girdi. Forumda onu da alıp memnun olanlar var. Honeywell'de fiyata montaj dahil, destek ekibiyle bence biraz daha önde, bu ara fiyatı da uygun, kampanyalı. Netatmo da güzel bir cihaz, hatta raporlama özelliği Honeywell'de yok. Ancak Türkiye'de sahipliği biraz net değil. Vaillant ürünü getiriyor ama Vaillant ağı dışına nasıl hizmet veriyor bilmiyorum. Online bazı ithalatçılar satıyor ama onların da satış sonrası nasıl davranacakları biraz soru işareti.

    Ben sizi biraz yönlendirmiş gibi oldum. Farklı yorumları olanlara da sorun isterdeniz... Sadece Cosa önermem size. Kendinize modem ayarları, bağlantı kontrolü gibi yeni yeni hobiler edinmek istemiyorsanız bir süre uzak durmakta fayda var.

    Saygılarımla,

    Hima




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Cosa ülkemizin büyük başarılarından biri. Bir takım eksiklikleri mevcut, ancak sürekli olarak kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Şuan alınır mı derseniz ben tercih etmedim. Nedenleri henüz gelişim aşamasında olması ve kat etmesi gereken daha uzun bir yolun olması. Ancak Çinli üreticilerine yönelmektense kesinlikle tercih Cosa' dan yana yapılmalı. Ancak Netatmo ve Honeywell gibi oldukça zorlu rakiplere sahipken (ilerleyen süreçte buna Nest de dahil olacak), bu firmalar ile şuan için kıyaslamak çok uygun gözükmüyor.

    Buderus gb062 kombi almayı düşünüyorum . Honeywell bu kombiyle modülasyonlu kullanılabilir mi ? Yoksa rc150 almak daha mı mantıklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coyote kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Baymak için bakıyorum. Qac34/101 diye bir sensörü var, bence sizin aldığınız sensörün aynısı. Özelliklerinde de 1000 ohm diye yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahadir808 B kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Honeywell bu kombi için modülasyonlu termostatını önermiyor. Onun yerine TPI algoritmalı on/off Y87RFC2032 uyumlu akıllı termostat olarak kullanılabilir. Modülasyonlu RC150 almak sizin kararınız. Biraz daha tasarruflu olur ama ne kadar olduğunu bilemem. Diğerinde de istediğiniz yerden açıp kapatırsınız. Eve geç gelecekseniz uzaktan müdahale edersiniz. Modülasyonun ettireceğinden daha bile fazla tasarruf edebilirsiniz. Kullanıma göre değişecektir tabi ki bu da.

    Saygılarımla,

    Hima
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeremyre kullanıcısına yanıt
    O halde benim satın aldığımın aynısını alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba viessman Vitodens 100-W WH1D kombim var Honeywell modulasyonlu olan model bu kombiye uyar mi
  • Merhaba,

    Sizin kombiyle modulasyonun uyumlu oldugu belirtilmis internet sitesinde. Sizin kombi de opentherm ozellikli. Montaj sirasinda bir klemens gerekiyor sanirim. Servise gelmeden once kombi modelinizi de bildirirseniz yardimci olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla sizin kutu on/off modele ait. Modülasyonlu olanın resimlerini paylaşıyorum.



    Modülasyonlu kutunun sıkıntısı, sizin kutuda olduğu gibi, aslında kenara kadar uzanan kanallar olup, sadece kanalların önünün kırılabilir (ki sizin resimden anlaşılan, öyle kolayca ve düzgün de kırılmıyorlar) kapaklar olması değil. Bizim kutuda hiç kanal yok. Kablo kutunun ortasındaki delikten çıkıyor ve deliğin 4 tarafı kapalı. Resimde tam gözükmüyor ama, resimde, kutunun sol üst ve sağ alt kenarlarındaki boşlukların da kutunun içiyle bir bağlantısı yok, tamamen kapalı.



    Sizinki bu kadar kolay açılabildiğine göre, sanırım tırnak mekanizması da farklı. Bizim kutunun tırnak aşırı sert. Bir diğer sıkıntı da, tırnağı kurtarsanız bile, kutunun alt ve üst kısmı birbirinden ayrılmıyor. Alt parçadaki klamense bağlanan kabloların üst parçaya bağlantısı, karşı parçadaki deliklere sıkı geçen iki iletken pin ile yapılmış. Aynı anda hem sert olan tırnağı içeri tornavida ile bastırıp, aynı anda o pinleri yuvalarından çıkararak kutunun 2 parçasını birbirinden ayırmak çok zor.

    Sanırım modlu ve on/off kutu arasındaki tek ortak yan, bir taraftaki, kolayca takılıp çıkarılabilen çift tırnak. Ama bizimkinde o noktaya gelmek öyle kolay değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 17 Aralık 2015; 10:29:14 >




  • coyote kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    youtube'da modülasyonlu ürünün montajıyla ilgili bir video buldum. Dil anlaşılmasa da montaj şekli, kabloların geçeceği yerler vs anlaşılıyor.

    http://youtu.be/aMyv4jbQF1E

    Saygılarımla,

    Hima
  • Merhabalar, yola bir oda termostatı alalım diye girdik almışken dijital olsun, haftalık programı olsun öyle olsun böyle olsun derken cosa yı alma aşamasına geldim. Sonra forumu okurken hima sayesinde bu ürünü farkettim. N11 den sipariş ettim ekstra bir indirimle 346tl ye düştü ürünün fiyatı. Kargonun gelmesini bekliyorum şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gule gule kullanirsiniz insallah. araci olmusum malum, Sorunuz olursa buradayiz. Iyi aksamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Termostat geldi kurulumunu yaptım hatta kabloları kombinin içinden geçirip bacanın yanına koydum alıcı üniteyi. Termostat kontrol ediyor açıp kapatıyor kombiyi,hesap oluşturdum tek sıkıntım uygulama sunucu cevap vermiyor diyor. Varmı böyle bir sıkıntı ile karşılaşan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.