Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 1:35:1 >

• Ben kimsenin yöntemine kulak asmayarak ya da şöyle diyelim herkesin dediğini kendimce harmanlayarak kendime bir yöntem uygulayıp 25 kilo verdim fakat 5-6 ay gibi bir sürede. öyle kibrit kutusu kadar peynir 3 zeytin tarzı şeyler yapmadım çokta saçma geliyor :) Benim yöntem hakkında bir iki bişi dersem genel anlamı için

- Çay'da felan şeker kullanıyorsan kes şekersiz iç
    - Kola hiç içme , meyve suyuda içmemeye çalış . Ayran içebilirsin
    - Ekmeği 1 dilimden fazla yeme . Hamur işi yeme
    - Akşam çayı içeceksen yanında bisküvü bilmem ne hiçbişey yeme . akşam 7 den sora bişey sürme ağzına :)
    - bol su iç . dediğin gibi yürüyüşler faydalı fakat birden 12 km gibi şeylerle başlama vcutu alıştır zamanla arttır tempoyuda mesafeyide fazlası aşınma yapıyor kemikte vs. zararı var yani
    - abur cubur hiç yeme ben mesela 2 öğün yerim sabah kahvaltısını 11-12 gibi yaparım akşam yemeği 18.30 civarları.
    - ilk 2 ay istediğin kiloyu vereyemeyebilirsin veya vazgeçmeye kalkabilirsin o süreci atlatırsan vcutta kilo verme moduna giriyor ve daha hızlı iyi bi şekilde kurtuluyorsun

kolay gelsin :D

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 1:35:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sakın hızla kilo verme,sarkmalar olursa bir de onlarla uğraşırsın.Hele çatlakları demiyorum bile ki onları önlemek çok zor bir iş.O yüzden yemeni düzenli tut ve spor yap.Kiloları takma,amacın vücudunun şekillenmesi olsun,kilo vermek değil.
    Tavsiye yiyeceklerim abur cubur olarak Tadımca diye bir bar var,oldukça iyi ve sağlıklıdır.Sabahları granola yiyorum,öğlenleri bir adet ton balıklı sandviç ve akşamları ya ızgara tavuk ya da somon vs. Böyle şeyler yapabilirsin.Arada kaçamak yap iyidir ama arada! Böyle yapacağın zaman sakın kalorisine falan bakma,al ve ye.Arada 100 kalori oynuyor diye daha az kalorili birşeyle değiştirme yapacağın kaçamağı.
    Spor olarak koşu benim kilo vermemi sağlayan şey değildir.Yüksek tempolu ağırlık ve vücut ağırlığı antrenmanı yaparım.Mesela 1-1.5 saat boyunca hiç durmadan arka arkaya yaptığım hareketler var(hiç durmadan dediğim arada 30 sn falan dinleniyorum).Tavsiyem kendine dumbell-barfiks barı-pilates bandı al.Bu 3üyle yapamayacağın antrenman yok.Ama amacın ileride kas büyümesiyse spor salonundan başkası zor keser eğer evde spor salonu kuracak yeterli yerin yoksa.

• arkadaşım sana tavsiyem sakın kendi kandine zayıflamaya çalışmamandır
    ben bundan 3 sene önce 15 yaşındayken kafayı takmıştım kilo vermeye çok da kilolu değildim ama (158 boyunda 50 kiloydum şimdi 44-45)
    çevremdeki kızlar fidan gibiydi ben de sıkı bi diyet değil ama öyle hamur işidir bisküvidir kestim 5-6 kilo verdim ama şimdi bağırsaklarımdan ciddi problemlerim var (sanırım gelişme çağında olduğum için ciddi hasar vermiş) o zamanlar normal çalışıyodu bağırsaklarım farkedemedim sonra normal fazla yeme düzenime döndüm açıkçası neden hala kilo almadığımı bilmiyorum ama bozdum bi kere bağırsakları acayip karın ağrısı şişkinlik felan yapıyo

ayrıca dikkatini çekerim ben lifli yemeyi felan da bırakmadım sadece yağı azalttım ama demek ki onun bile yararı varmış ki şimdi bu durumdayım

Orijinalden alıntı: lifeishardtocedric

arkadaşım sana tavsiyem sakın kendi kandine zayıflamaya çalışmamandır
    ben bundan 3 sene önce 15 yaşındayken kafayı takmıştım kilo vermeye çok da kilolu değildim ama (158 boyunda 50 kiloydum şimdi 44-45)
    çevremdeki kızlar fidan gibiydi ben de sıkı bi diyet değil ama öyle hamur işidir bisküvidir kestim 5-6 kilo verdim ama şimdi bağırsaklarımdan ciddi problemlerim var (sanırım gelişme çağında olduğum için ciddi hasar vermiş) o zamanlar normal çalışıyodu bağırsaklarım farkedemedim sonra normal fazla yeme düzenime döndüm açıkçası neden hala kilo almadığımı bilmiyorum ama bozdum bi kere bağırsakları acayip karın ağrısı şişkinlik felan yapıyo

ayrıca dikkatini çekerim ben lifli yemeyi felan da bırakmadım sadece yağı azalttım ama demek ki onun bile yararı varmış ki şimdi bu durumdayım

Geçmiş olsun.Söylemek istedğim sadece hamur işi ve bisküvü vs keserek böyle bir şeye sebep olunmaz.Düzensiz beslendiyseniz bunun sonucu olur.Kendi kendine zayıflamak oldukça makul bir durumdur ki bir çok insan böyle zayıflar.Ama suyu bile çok içerseniz zehirlenecek olduğunuz gibi her şeyin sınırını bilmek ve normalini tutturmak gerek.
    2 senedir düzenli besleniyorum,32 kilo verdim.Makarna-pilav-hamur işi yemem(ayda 2-3 kere anca).Ekmek öğle yemeğinde ton balıklı sandviç dışında yemem.Abur cubur arada.Ama söylediğiniz problemlerin hiç birini yaşamadım.
    Yeniden geçmiş olsun diyorum.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 1:35:24 >
    SİLİNEBİLİR
    11 ay önce açıldı
    [SATILDI] Silinebilir
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeishardtocedric

arkadaşım sana tavsiyem sakın kendi kandine zayıflamaya çalışmamandır

başka bir sorun vardır muhtemelen ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. bende abur cubur hamur işi azaltıp kilo verdim ki benim kilolu oluşumun nedeni akşam çayı sefaları ve hareketsizlikti :) hareketli bir hayat tarzı yakaladığım andada arkası geldi zaten fazla yemek kesmeden yemeğimi yedim 1 dilim ekmekten feraget etmişimdir sadece 2 yerdim 1 e düşürdüm o yüzden kendi kendinize yediğinizi bilerek kilo verebilirsiniz gayette ama kendinizi açta bırakmayın tabi :)

bende spor salonuna gitmeyi düşünüyorum ama etrafta güzel salon yok taşınma ihtimali var bi nebzede onu düşünüp önümüzdeki kış başlarım diyorum artık :S kaslandırmak istiyorum birazda :D

bu arada ben istediğim kiloya düştüğümden beri pizzamıda kebapımıda eksik etmem yerim geç saatler hariç ve kilomu koruyorum buna rağmen yani hareketliyseniz kilo almassınız ama verene kadar fedakarlık yapacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Teşekkürler

Ben o kadar büyütüp üzerinde durmayı düşünmüyorum. Yaz, havalar sıcak diye dondurma-kola-gazoz içmeyeceğim. Çok severim kolayı ama artık azaltacağım. Arada bir akşam yemeğinde içerim o kadar.

Kahvaltı konusunda, zaten kendim hazırlıyorum, seçim tamamen bana kalmış. Öyle ağır şeyler yapmayı da sevmiyorum zaten. Daha az yemeye dikkat edeceğim. Ekmeği azaltacağım.

Öğle de bir şekilde atıştıracağım. Benim sorunum ailem ile akşam yemeğinde fazla yemek. Onu da azaltacağım. Dışarıdan yemeyi bırakacağım. Bir de midem aç değilken yemek yemeyeceğim. Bazen kahvaltıdan sonra 4 saat geçiyor, öğle 2 gibi acıkmıyorum ama birşeyler yemek istiyorum. İşte bunu azaltacağım.

Suyu da zaten çok fazla içerim, sıkıntı olmaz bu konu.

Onun haricinde, doğrusu evde spor yapmak pek hoşume gitmiyor. Aslında bu konuya kafayı taksam iyice bilgi edinir, en doğrusunu yaparım. Ama işin doğrusu onlarla uğraşmak istemiyorum. Kendimi başka alanlarda geliştirmek istiyorum.

Şimdilik sabahları aç bir şekilde 3 saat yürüyüş. İleride süre ve tempo artacak şekilde. Onun haricinde dumble - barfiks - şınav yapmaya çalışacağım.

Aslında ailem bir spor salonuna gitmemi söylüyorlar, ama doğrusu içimden gelmiyor. Fakat bu yaz daha hareketli, daha düzgün görünümlü biri olmayı kafaya koydum, elimden geleni yapacağım

Öğle yemeğinde bir şekilde atıştırmak hiç olmadı orada.Asıl akşam yemeği bir şekilde atıştırılması gereken birşey.
    Öğle yemeğini yemezsen akşama az yemen imkansız.
    Kola ben zero'dan başka içtiğim meşrubat yoktur.Çünkü çok ama çok fazla var kolada.Anlatılır gibi değil.
    Sabah kahvaltını güzel yaparsan,güne hem enerjik başlarsın,hem daha az yersin.Araştırmalar var bununla ilgili.O yüzden güzel bir kahvaltı yap.
    Aç karnına birşeyler yapmak peki önerdiğim birşey değil,hele 3 saat yürümek.Açlıktan ve sıkıntıdan ölürsün.Ayrıca 3 saat çok ama çok gereksiz ve uzun bir süre.3 saat yürüeyeceğine 30dk koş aynı kalori.
    Ben de ailene katılıyorum ve spor salonu öneriyorum.Ama tabi senin tercihin.

• silinebilir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 1:38:4 >

Cevap için teşekkür ederim.

Ben sabah yürüyüşünü içimden geldiği için 3 saat yürüyorum. Hayatımı kalori hesapları ile yönetmek istemiyorum. 3 saat yürüyeceğim alan çok güzel, sevdiğim bir yer. Gidip bazen kitap okuyup gezdiğim bir yer. İleride koşu da yaparım ancak orayı 3 saat yürümek güzel.

Kahvaltı ve öğle yemeği konusunu dikkate alacağım. O zaman öğle yemeğini geçiştirmek için değil, günün son yemeği gibi hissederek yiyeyim. Akşam yemeğine de böylece çok aç olmam, az yerim.

İçecek konusunda, ben kola ve ice tea çok içerdim. Ama artık bırakacağım. Çayı da şekersiz içeceğim.

3 saat yürüyüş yapmak çok sakıncalı kas kaybına sebep olabilir onun yerine max 1 saat daha tempolu yürüyüş hem dayanıklılığınızı artırır kalan 2 saattede istediğinizi yapar hatta spor yapmak istiyosanız biraz kas çalışırsınız tekrar ediyorum 1 saatten fazla kardio yapmayın bence
    Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini* millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem;o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

• quote:

Orijinalden alıntı: BuralarHepDutluk

quote:

Ben sabah yürüyüşünü içimden geldiği için 3 saat yürüyorum. Hayatımı kalori hesapları ile yönetmek istemiyorum. 3 saat yürüyeceğim alan çok güzel, sevdiğim bir yer. Gidip bazen kitap okuyup gezdiğim bir yer. İleride koşu da yaparım ancak orayı 3 saat yürümek güzel.

Kahvaltı ve öğle yemeği konusunu dikkate alacağım. O zaman öğle yemeğini geçiştirmek için değil, günün son yemeği gibi hissederek yiyeyim. Akşam yemeğine de böylece çok aç olmam, az yerim.

İçecek konusunda, ben kola ve ice tea çok içerdim. Ama artık bırakacağım. Çayı da şekersiz içeceğim.

3 saat yürüyüş yapmak çok sakıncalı kas kaybına sebep olabilir onun yerine max 1 saat daha tempolu yürüyüş hem dayanıklılığınızı artırır kalan 2 saattede istediğinizi yapar hatta spor yapmak istiyosanız biraz kas çalışırsınız tekrar ediyorum 1 saatten fazla kardio yapmayın bence

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 1:39:14 >

• benim de 4-5 kilo fazlam var. 2-3 kilo da verdim. Ama ben diyet yaparak vermek istemiyorum. Geçen senelerde böyle yapmıştım. Diyetten sonra patır kütür verdiğim kiloları geri aldım. Ben şuan hamur işini kestim, şeker, kola kestim, makarna pilav vs. çok çok az yiyorum. Sıvı ağırlıklı tüketiyorum. Ama çok kaçamak yapıyorum bisküvi, dondurma vs. :) önümde 2,5 ay var. 5 kilo versem yetiyor. O yüzden kendimi kasmayacağım. Hem bu 2,5 ay içerisinde yemek yeme alışkanlığımı da bu şekilde değiştirmeyi düşünüyorum. Hayatım boyunca şeker, ekmek, hamur işleri, kola vs minimum düzeyde tutmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 saat yürüyüşte kilo verirsin fakat bunun ne kadarı yağ olur bilemem kas kaybı aşırı olur.Yürüyüşlerini basamaklı yapmanı tavsiye ederim.Kademe kademe yükseltirsin.Nabzın 135i fazla geçmesin.Diyetini de kendin uygula diyetisyen filan bunları para tuzağı olarak görüyorum hep kendin azimliysen zaten ne yapacağını biliyorsundur.

quote:

Orijinalden alıntı: yetkinbaba123

quote:

Öneri için teşekkür ederim. Bu konuda fazla araştırma yapmadım, o nedenle tavsiyelerinize uyacağım. Tamam, saat odaklı yürüyeceğim. Tempolu bir şekilde 1 saat yürüyüş.

Yürüyüş dediysem lafın gelişi 3 saat yürüyen bi kişi bence 1 saat koşar gibime geliyor. Bu arada tempolu yürümek(koşmak) istemiyosan sana bir tavsiyem var.
    Hız Dakika
    6 10
    7 10 --- Eğer çok gelirse hızları 1 azalt az gelirse 1 artır kendine göre ayarla hadi kolay gelsin.Bu verdiğimde tabloda daha
    8 20 ---- kolay yağ yakımı sağlarsın tempoluda ise metobolizman artar günlük yakacagın enerji artar :)

7 10
    6 10
    (5 dk 4 hızında soğuma)
    Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini* millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem;o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.