Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
10
Favori
14.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenool

    4 kişi herseyde ayni karari veremezsiniz hepiniz ayni seyi tercih edemezsiniz. 20 yillik dostlugunuz zedelenebilir ve geri dönebilirsiniz. Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    Bu konuyla ilgili bir sıkıntı yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUBJECT 101

    Tam bizim işe yatkın adamsın ama biz kendimize göre kurduk planı hocam. Arkadaş varsa ikna et kurun kendi krallığınızı. Zaten dediğin gibi olay işin ucunda ölüm yok en kötü senaryo aldığımız arsayı satıp şehre dönmek. Ha kaybımız olur tabii ama biz göze aldık. Aç kalmadığımız sürece dönmeyiz. Ben artık adaletsizliğe şahit olmak istemiyorum. Gözüm görmez, kulağım duymaz, ruhum arınır unuturum. benden bu kadar.



    Alıntıları Göster

    Yok, yaşım sizin kadar da yok olsa belki olur ama şimdi herkes iş hayatının başlarında, yeni evlenip düzenini kuruyor millet, kimseyi ikna edemem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Hepiniz bekarsiniz anladığım kadarıyla. Velev ki bu düzen tuttu, nasil ve kimle evleneceksiniz? Insan sosyaldir, dag basinda kimle nasil sosyalleseceksiniz? Tamamen izole olmaksa fikriniz bu kagit uzerinde ilk dakika iyi gorunse de bambaska dertlere acik olabilir. Umut kirmak istemem ama iyi dusunmek lazim. Pasif gelir olarak isten anlayan varsa borsa, bitcoin, websitesi isletmek veya arazide satilabilir organik urun yetistirmek olabilir, Antalya civarına yerlesirseniz meşhur bir hanim organik ürün satiyorum diye sizi istemeseniz de bulur zaten.

    Hepimiz bekar değiliz. Hatta bekarlar azınlıkta. Siz işin sosyal boyutunu düşünmeyin biz hep orda kalmayacağız zaten. Çeşitli gezi ve etkinliklere, çadır kamplarına gideceğiz arada. Bisikletlerimiz var. Organik ürün güzel fikir aslında onu araştırmadım hiç.





  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt

    Buranın ekran kartı forumu olduğunu nereden çıkardığınızı anlayamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Yok, yaşım sizin kadar da yok olsa belki olur ama şimdi herkes iş hayatının başlarında, yeni evlenip düzenini kuruyor millet, kimseyi ikna edemem



    Alıntıları Göster

    Biz de gençken hiç düşünmedik böyle şeyler. Bir yaştan sonra şehir hayatı çok batıyor. Yalnız da olmaz bu işler hocam. Zaten benim hayattan beklentim, gündüz işlerimi yapayım, akşam ortak alanda arkadaş dostlarla yemeğimi yiyeyim, çayımı içeyim sohbet edeyim. Biz insan seviyoruz. Herkesin kendi evi olacak bir de ortaya bir ortak alan yapacağız zaten vaktimizin çoğu orada geçecek. Bol bol kitap okumak istiyorum.





  • Entelköy Efeköy'e karşı filmini izleyin ordan birkaç fikir edinebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fblorenzo

    Entelköy Efeköy'e karşı filmini izleyin ordan birkaç fikir edinebilirsin.

    Seyredicem teşekkürler.

  • Üzgünüm ama çok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Şu huylarınızı bırakın artık, adam bi soru sormuş düzgünce , biliyorsanız söylerseniz , bilmiyorsanız bişey demezsiniz olur biter.
    Çok zor değildir herhalde.
  • Adam haklı madem her şeyi biliyorsun niye konu açtın ? Adam doğru düzgün yazmış verdiğin cevaba bak. 

  • Hayvancılık yapabilirsiniz diyecektim , fakat gezi etkinlik, çadır vs. falan deyince olmaz o iş.

    Ben AÖF tarım öğrencisiyim,bu işleri az çok bilirim.
    Hem gezip hem düzen kurmanız sizin için zor olacaktır.
    Gerçekten hâlâ bu işi yapmaya niyetiniz varsa , belki yardımım dokunur.
    Rüzgar enerjisi falan deyince, anlarım biraz bu işlerden.Elektrik Teknikeriyim.
  • Sistemin gözü yaşlı, sistem çok üzgün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

    İyi de adam düzgün cevap vermiş op atar gider yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Zordur, olmaz , olumsuzluklar ve en önemlisi şehir hayatına alışmış falan deyince .
    Sonuç itibariyle arkadaş ne yapabilirim diye sormuş ,zormu - kolaymı diye sorsaydı o zaman diyecek bişey olmazdı.
  • Hocam çoktan düşünmüşsünüzdür ama yine de söyleyeyim, madem paranız var küçük de olsa bir pasif gelir kaynağı alsanız iyi olur bir daire gibi. Zora girdiğinizde kolay kolay arsayı satıp dönmek zorunda kalmazsınız. Planınız çok güzel vallahi imrendim açık söyleyeyim. Benim de yıllardır geniş bahçeli bir ev alıp bahçesine su kuyusu açtırıp çatısına da hem rüzgar hem de güneş enerjisi kurdurmak, bahçesine meyve ağaçlarıyla, sebze ekmek gibi bir hayalim var köyde elektrik hariç rahmetli dedemin yaptığı sistem, ama param yok, inşallah olacak  . Size de canı gönülden başarılar diliyorum inşallah herşey istediğiniz gibi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 16 Ocak 2021; 16:20:54 >
  • Dostum bence öncelikle köyde yaşayan babaannenler ya da anneannenler varsa onlarda 1 ay falan bir kal sabahları ahıra gidip hayvanları sağ daha sonra altlarını temizle tezeklerini at,bahçe işleri ile uğraş tavukları yemle,saman balyası yükle traktöre biraz tecrübe et bunlardan sonra tekrar düşünmeni tavsiye ediyorum  

  • Bu konuda diyebileceğim pek bir şey yok, ama kafam her kızdığında aklıma gelen bir kitap var, Walden gölü, Henry David Thoreau. Tavsiye ederim okuyun belki bir fikir verir.

    Hani kimi insan vardır iyice çaresiz kalınca intihar eder, işte ben de intihar yerine bunu yapmayı düşünüyorum. Eğer birikimim olsaydı hiç düşünmeden harekete geçerdim. Yoksa ben de aynı şeyi düşünüyorum burda çalışıp köle olarak yaşamaktansa kendin için yaşayıp köle olmak daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yapmak kolay değil baştan aşağı her şeyi hesap kitap etmeniz lazım. Bak 10-15 dönüm yer var zeytinlik ama çifti olsun arası olsun malın doğru düzgün para etmemesi olsun birçok unsur var elini kolunu bağlayan işin içinde. Sebze meyve yaparsanız para kazanırsınız ama son kullanıcıya satış yapmanız lazım aksi halde kazanan sen değil aracı olacak ve maliyetini belki kazanacaksınız. Hayvancılık yapman lazım bir yandan onlar da hep enerji isteyen işler. Eğer son kullanıcıya yönelik ticaret yapacaksanız kazanırsınız ama al kardeş bunu sat diyip satıcıya paslayacaksanız çok sürmez işi bırakmanız. Ege'de su bol bilek kalınlığında su çıkıyor sondajla devlet 6 ayda bir elektrik parası alıyor.

  • Tr de üretmek sıkıntılı iş. Bak bunu Almanyada filan yapacam sadece teşvikler yeter. Çünkü kırsal işi en zorudur ve zoru herkes seçmez. Bunu bilen gelişmiş ülkeler iktisatın özel alanını çok iyi bildiklerinden buna riayet ederler. Tarım hayvancılık modern nasıl yapılır öğrenir sonra tr de uygulama yollarını ararsınız. Bugün tr de yapılacak iş değil. Zaten amaçta üretmeyen birilerine bağlı asalak gibi yaşatan halk kitlesi oluşturmak. Kimse bu yapılanları beceriksizlikle geçiştiremez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.