Şimdi Ara

Silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PortakalsızSoda -- 31 Mart 2021; 18:30:31 >

• Yurt dışına gideceksen en azında yaşın 25 olsun. 18 yaşında yeterince olgunluğa erişmiş değilsin. En azından üniversiteye gidip ufkunu genişletmeye fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunu yazmaya geldim. Yas 25 benim yurt disinda okuyorum. Istanbul uni de ortalama bi bolum okuyup geldim. Uni okumaya gelen genc kardeslerim17-18 yasindaki arkadaslar (her ulkeden) hepsinde bir ufuk eksikligi, toyluk daha ne yaptiginin farkinda olmayan, yurt disinin verdigi bir bos hava goruyorum. Kanimca uni turkiyede okunmali(bence direk okunmamali ama neyse) daha sonrasinda kafanda bi hedefle biseyler yapilmali. He tabi sans diye bisey var. sansin yaver gider birileriyle tanisirsin bisey gorursun. Sahsen bende ne yapmak istedigimi cozmus bi insan degilim ama bazi seylerin farkindayim. Konuya donersek erasmus kas :) daha iyi. Erasmus-afs gibi programlar insanin ufkunu iki katina cikaran seyler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SummerGlau kullanıcısına yanıt
    Ben şuan diş hekimliği okuyorum ancak aile zoru ile girdiğim bir bölüm ve bölümü pek sevmemem derslerime de yansıyor,şuan yurt dışında ne okuyorsunuz ? Bende 18 yaşlarına gitmeyi erken düşünüyorum ancak elimin altında kolay bir fakülte olsa hem yurt dışı için zemin hazırlayacaktım hemde kendi bölümü mü bitirip gidecektim ama bölümüm tek başına yeterince zorluyor,haliyle mezun olana kadar hem geç hem isteksiz olacakmışım gibi geliyor
    8 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    7 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PortakalsızSoda kullanıcısına yanıt
    Dis hekimligi kolay bolum aslinda😄 benim ilk senem bitti. Hocam tavsiyem pisin derim. Ama tabi gonul istemiyorsa durma. Yurtdisina da baglari erken kurmak lazim. Ama seni bi konuda uyarayim. Bu benim 2. Uzun donem yurt disim. Ilkinden sonra eve geldigimde fark ettimki ben artik kaybolmustum. Dondugum yer artik evim degildi.

• İmkanın varsa bas git kesinlikle 18 yaş erken falan diye düşünme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten Aşklar Hep Yalan Dolan, Sonu Hep Acı Hüsran,
    Bize Her Sevdadan Geriye Kalan,
    Sadece Galatasaray.
    Umut K.
  • Ben senin yerimde olsam direk giderim kaç kurtar kendini

Orijinalden alıntı: SummerGlau

Bunu yazmaya geldim. Yas 25 benim yurt disinda okuyorum. Istanbul uni de ortalama bi bolum okuyup geldim. Uni okumaya gelen genc kardeslerim17-18 yasindaki arkadaslar (her ulkeden) hepsinde bir ufuk eksikligi, toyluk daha ne yaptiginin farkinda olmayan, yurt disinin verdigi bir bos hava goruyorum. Kanimca uni turkiyede okunmali(bence direk okunmamali ama neyse) daha sonrasinda kafanda bi hedefle biseyler yapilmali. He tabi sans diye bisey var. sansin yaver gider birileriyle tanisirsin bisey gorursun. Sahsen bende ne yapmak istedigimi cozmus bi insan degilim ama bazi seylerin farkindayim. Konuya donersek erasmus kas :) daha iyi. Erasmus-afs gibi programlar insanin ufkunu iki katina cikaran seyler.

Yurtdışında nerede ve ne okuyorsunuz hocam acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam ilk sene kolay bundan sonra çok zorluyor diyorlar, en azından bizim üniversite geçme notu 65 bazı dersler ortalama iken bazıları gereksiz derece zorluyor, bu arada kaybolmaktan kastınız ne sizmi değiştiniz yoksa çevreniz mi?

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Hangi ülke?

Hocam Avrupa Birliğinde ki tüm ülkelere girme hakkım var, birde kanada vize veriyordu sanırsam, öğrenci için direk alıyormuş.

• Bir yukarı iteyim konuyu

Bu arada bi arkadas sormus neresi diye. Cin Halk Cumhuriyeti :) master a geldim ama bahanem. Dil ogreniyorum asil amacim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SummerGlau -- 16 Haziran 2017; 5:25:53 >
  • SummerGlau kullanıcısına yanıt
    Mastera giden kişi orda çalışabilir mi ? Çalışırsa da hangi işte olabilir mesela. Çin değil de avrupa veya amerika için soruyorum. Biraz araştırdım haftalık 20 saat çalışabilir diyor. Merak ettim haftada 20 saat ne işte çalışır ki mesela bi mühendis ? Şirketler alır mı ? Kısaca sorum master öğrencisi geçimini nasıl sağlar ?

Avrupa amerikada masterci arkadaslar genelde eglence mekanlarinda saatlik 20-30 euro gibi part calisiyor(en azindan benim tanidiklarim) ben gecimimi cinde daha farkli sagliyorum. Bana ozel diyim. Ama genelde master programlarina burs odemeli basvurun derim zira is her yerde var calisana. Staj yada dedigim gibi alakasiz bi mekanda part. Ama arkadaslar nerede olursaniz olun bi eliniz is tutsun bi sekilde. Hic yoktan is yerinde nasil oturup kalkmasini ogrenirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.