Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SİLİNEBİLİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canxx27 -- 2 Nisan 2017; 23:36:7 >



  • Bunun yerine direk gsm moduller var diye biliyorum, eger bu cizgi izleyen robot falan sart degilse onlardan satin alin yada yapin ayrintili bilmiyorum. Bunun ozelligi telefom arandiginda yada bir mesaj geldiginde bir adet logic 1 cikis uretiyor, bu cikisida bd241 in base ucuna baglarsiniz, collector ile emittere de pc on offun kablolarini lehimlediniz mi tamamdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canxx27

    merhaba arkadaslar proje ödevim var nasıl yapılacagım hakkında bılgım yok danısmak ıstedım. projem evde olmadıgım zaman bilgisayar odamı ızlemek ıstıyorum, bilgisayarın webcam kamerası ıle pc acıldıgın otomatık olcak. bu ıse bilgisayar kasasının önünde telefon olup sese yonelen robot veyaz çizgi izleyen robot seklınde olucak yanı ben telefonla aradıgımda sese yonelıp pc kasasının tusuna basıcak. pek anlatamadım ama umarım yardımcı olursunuz.

    Acaba yanlis mi anladim dediginize göre telefon calacak ses ile cizgi izleyen robot hareketlenip gidip tusa basacak.
    Eger dogru anladiysam buna hic gerek yok illa telefonla olacaksa eski bir telefonun (ev telefonu da olur) dtmf ton kontrolu devresi ile roleyi cektirip rolenin NO pini ile kasanin power tusunu tetikleyebilirsiniz. Bu sayede kapali olan bilgisayari acar yada acik olani kapatabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynen hocam robot gerekli değilse dtmf kontrolü olur he illa mekanik birşey olucaksa servo motorlar tuşa basılabilen küçük bir mekanizma yapılabilir ki bence buna da gerek yok ya gsm modülü alıp bir kodlama yapıcaksınız -gsm modülleri biraz pahaladır- ya da dtmf kontrol işine giriceksiniz.
  • cevaplarınız için teşekkürler. proje uzaktan bilgisayarımı bir mekanık robot vb ile açmak yani arakdaslar amacım o bilgisayarı acmak zaten pc programı ıle webcam otomtaık izlenir. Önemli olan o kasayı acmak ve robot seklınde olması
  • Arkadaşlar söyle olsa sese yonelen robot kasanın onunde telefonu aradıgımızda oraya yonelıp tusa basar bu tamam fakat geri gelmesi için ne yapmalıyım ? altına raylı sıstem olurmu ? veya robotun arkada tarafına telefon koyup olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canxx27

    Arkadaşlar söyle olsa sese yonelen robot kasanın onunde telefonu aradıgımızda oraya yonelıp tusa basar bu tamam fakat geri gelmesi için ne yapmalıyım ? altına raylı sıstem olurmu ? veya robotun arkada tarafına telefon koyup olurmu ?

    amacın başka bir şey fakat burada açık açık söylemediğin belli. ses kontrollu olmaz bence etraftaki parazit sesler yüzünden yanlış yöne gidebilir. yumarda arkadaşlarımın da dediği gibi dtmf ton kontrolu yada gsm modulu ile aradığınızda oogic 1 elde edersiniz. bu sinyal ilede mekanik kol mu yaparsınız, yoksa dümdüz gidip düğmeye basan araç mı yaparsınız orası size kalmış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • +
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.