Şimdi Ara

Silenebilir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah işe arabasıyla gelen arkadaşım seyir halinde iken yanından geçen başka bir araba yoldaki çukurdaki suyu (arkadaşım çamur diyor) arbasının sağ tarafına ve ön camının sağ tarafına sıçratmış. Bu durumu hazmedemeyen arkadaşım arabayı takibe başlamış. Neyse adamı yakalamayınca emniyet gidip hakkında dilekçe vererek şikayetçi olmuş.
    Ben ve arkadaşım bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.

Artık silenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz_Efe -- 20 Nisan 2010; 15:33:26 >

• Yol bu, hava yağmurlu. Yani sırf bunun var diye, çamur sıçrattı diye şikayetçi ediyorsanız işimiz var. Ya da çıkartmayacaksınız arabanızı trafiğe yağmurlu havada. Resmen saçmalık yaptığınız. Şikayete bak, arabama yanımdan geçerken su sıçrattı. Hey Allahım ne günlere kaldık. Birde gelmiş bunu marifet gibi konu açarak paylaşıyorsunuz. Ve yağışlı havada bu tip durumların olması normaldir. Benimde başıma gelmiştir. Gerek ben geçerken sıçratmışımdır bir başka arabaya, gerek benim arabama da sıçratmışlardır çamur veya su birikintisi, hatta bir kere Cendere yolunda karşı yönden gelen bir kamyon, sol tarafımı iyice halletmişti. Her su veya çamur sıçratanı şikayet edeceksek işimiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 20 Nisan 2010; 10:07:00 >
  • Bunun için takip etmiş arkadaşınız keşke karşısına bir boksör çıksaydı bir güzel dayak yeseydi. Hey allahım ya çukura bilerek mi sokmuş aracını sırf arkdaşınızın arabasına çamur sıçratmak için? Bir de polise gidip şikayette bulunmuş
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Trafikte kullanıcı olmak bazı sorumlulukları ve riskleri beraberinde getiriyor. Başkası aracınıza su, çamur ve taş fırlatabilir, doğal ve normaldir, hukukta buna yer yoktur. Birisi sizi bekleyip özellikle aracınıza bir kova çamur veya bir avuç taş fırlatmışsa bunda kasıt aranır ve o zaman karakola gitip şikayet eder ve davacı olursunuz. Başkası sizin aracınıza çamur sıçrattı diye ondan şikayetçi olamazsınız, davacı da olamazsınız, oto yıkamacıya gider, aracınızı yıkatırsınız.

Temiz aracınızın üzerine yağmur yağdığından ötürü nasıl hiçkimseyi dava edecemeyeceğiniz gibi bu durumda da karakoldaki polisler arkadaşınızı büyük olasılıkla eli boş geri gönderecektir. Trafikte siz de belki zaman zaman farkında olmayarak başka bir aracın üzerine su ve çamur sıçratmış olabilirsiniz. Örnek olarak Adana'da her yağmurda su birikintisi olur, yollar da kum ve toz olduğundan su birikintileri çamurlu bulamaç haline gelir ve sıçrayan su insanları, araçları, dükkan ve mağazaları, yayaları fena halde kirletir.

Ama hiçkimse şikayetçi olmaz, çünkü hiçkimseyi şikayet edemezsin. Ancak birisi size KASITLI yaklaşır ve özellikle size bunu yaparsa o zaman plakasını alıp karakola gidersiniz.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

Bunun için takip etmiş arkadaşınız keşke karşısına bir boksör çıksaydı bir güzel dayak yeseydi. Hey allahım ya çukura bilerek mi sokmuş aracını sırf arkdaşınızın arabasına çamur sıçratmak için? Bir de polise gidip şikayette bulunmuş
    BEn arkadaşımla bu konuyu konuştum yaptığı işlemin gereksiz olduğunu düşündüğümü söyledim. O ise bana bu konuda duyarsız olduğumu yapılması gerekenin kendisini yaptığı olduğunu belirtti. Bende sizlerin görüşünü almak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguz_Efe

BEn arkadaşımla bu konuyu konuştum yaptığı işlemin gereksiz olduğunu düşündüğümü söyledim. O ise bana bu konuda duyarsız olduğumu yapılması gerekenin kendisini yaptığı olduğunu belirtti. Bende sizlerin görüşünü almak istedim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşına selam söyle. Böyle devam etsin bu yolda. Yakında öyle bir sert kayaya çarpar ki daha araba bile kullanmaya cesaret edemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Arkadaşına selam söyle. Böyle devam etsin bu yolda. Yakında öyle bir sert kayaya çarpar ki daha araba bile kullanmaya cesaret edemez.

Alıntıları Göster
    camına taş sıçratan kamyoncununda peşine düşsünde göreyim
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu ne 1 Nisan Şakası mı

Kusura bakmayın ama bu arkadaşın böyle bir incir çekirdeğini doldurmayacak bir konuyu şikayet etmesi çok daha BÜYÜK bir yanlış.

O arkadaşın yaptığı yanlış 1 ise, bu arkadaşın yaptığı yanlış bunun en az 10 misli.

• quote:

Orijinalden alıntı: %100 düşünme gücüm

Bu ne 1 Nisan Şakası mı

Kusura bakmayın ama bu arkadaşın böyle bir incir çekirdeğini doldurmayacak bir konuyu şikayet etmesi çok daha BÜYÜK bir yanlış.

O arkadaşın yaptığı yanlış 1 ise, bu arkadaşın yaptığı yanlış bunun en az 10 misli.

Alıntıları Göster
    O dilekçeyi işleme alan memur ne düşündü acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

O dilekçeyi işleme alan memur ne düşündü acaba

Alıntıları Göster
    Arabanızı pisleten kuşu da Avrupa insan hakları mahkemesine verirsiniz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

Alıntıları Göster
    Tazminat davası açın muhtemelen kazanırsınız..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Vah kardeşim vaaahhhh vaaahhhh... Sizin acınızı gerçekten yürekten paylaşıyorum. Sen onca para ver, arabanı temizle, yıkat, pamuklara sar, yanından sinekk bile geçirtme... Elin insan kılığındaki ne idüğü belirsiz, cahil, insanlıktan nasibini almamış, cani ruhlu, vahşi yaratığı yanınızdan geçerken su dolu çukura düşmek suretiyle arabanıza yeerdeki iğğğreeennççç suyu, çamuru sıçratmış... Böylelerini ibret-i alem için boğaz köprüsüne asmalı, cesedini çakallara atmalı...

Sabah sabah beni güldürdünüz, Allah' da sizi güldürsün...

• quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Vah kardeşim vaaahhhh vaaahhhh... Sizin acınızı gerçekten yürekten paylaşıyorum. Sen onca para ver, arabanı temizle, yıkat, pamuklara sar, yanından sinekk bile geçirtme... Elin insan kılığındaki ne idüğü belirsiz, cahil, insanlıktan nasibini almamış, cani ruhlu, vahşi yaratığı yanınızdan geçerken su dolu çukura düşmek suretiyle arabanıza yeerdeki iğğğreeennççç suyu, çamuru sıçratmış... Böylelerini ibret-i alem için boğaz köprüsüne asmalı, cesedini çakallara atmalı...

Sabah sabah beni güldürdünüz, Allah' da sizi güldürsün...

Alıntıları Göster
    Arkadaşın bu kafayla fazla yaşamaz .

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Arkadaşın bu kafayla fazla yaşamaz .

Alıntıları Göster
    Konuda makara dönmeye başlamış.

Bugünün mizah konusu olsun bu.

Sana da teşekkürler arkadaşım,

Sabah sabah neşem yerine geldi.
  • quote:

Sabah işe arabasıyla gelen arkadaşım seyir halinde iken yanından geçen başka bir araba yoldaki çukurdaki suyu (arkadaşım çamur diyor) arbasının sağ tarafına ve ön camının sağ tarafına sıçratmış. Bu durumu hazmedemeyen arkadaşım arabayı takibe başlamış. Neyse adamı yakalamayınca emniyet gidip hakkında dilekçe vererek şikayetçi olmuş.

yanlis anlamasin, fakat bu arkadasiniz da enteresanmmis;

isine giderken bir anda su sicratti diye gaza gelip arac takip etmeye kalkiyor, ki sehir icinde sadece birkac ay yagmur mevsiminde arac kullanmis insan bu tip durumlara aliskindir, olay cikmamasi gerektigini bilir. (yas 18 veya alti olabilir)

is guc sahibi adam bu tip olaylarda sorumluluklarini bir kenara birakip isini unutup olmadik seyler icin vakit kaybetmez (yas 18 veya alti olabillir)

polis bu tip bir konuda dilekce almaz, hatta kimi hasarli kazalarda bile trafik mahkemelerine yonlendirmeye basladilar, zaten yetiskinler bu tip bir durumda polisin ne tepki verecegini bilirler (yas 18 veya alti olabilir)

bu sefer de siz yanlis anlamayiniz, boyle bir konu foruma tasinirsa boyle tepkilere de hazir olunmasi lazim, yasiniz 18 veya daha genc olabilir, sehirde arac kullanmamis olabilirsiniz, bunun hicbir sakincasi yoktur ama boyle tepkisel yanitlara da hazir olmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: skmg

quote:

Sabah işe arabasıyla gelen arkadaşım seyir halinde iken yanından geçen başka bir araba yoldaki çukurdaki suyu (arkadaşım çamur diyor) arbasının sağ tarafına ve ön camının sağ tarafına sıçratmış. Bu durumu hazmedemeyen arkadaşım arabayı takibe başlamış. Neyse adamı yakalamayınca emniyet gidip hakkında dilekçe vererek şikayetçi olmuş.

yanlis anlamasin, fakat bu arkadasiniz da enteresanmmis;

isine giderken bir anda su sicratti diye gaza gelip arac takip etmeye kalkiyor, ki sehir icinde sadece birkac ay yagmur mevsiminde arac kullanmis insan bu tip durumlara aliskindir, olay cikmamasi gerektigini bilir. (yas 18 veya alti olabilir)

is guc sahibi adam bu tip olaylarda sorumluluklarini bir kenara birakip isini unutup olmadik seyler icin vakit kaybetmez (yas 18 veya alti olabillir)

polis bu tip bir konuda dilekce almaz, hatta kimi hasarli kazalarda bile trafik mahkemelerine yonlendirmeye basladilar, zaten yetiskinler bu tip bir durumda polisin ne tepki verecegini bilirler (yas 18 veya alti olabilir)

bu sefer de siz yanlis anlamayiniz, boyle bir konu foruma tasinirsa boyle tepkilere de hazir olunmasi lazim, yasiniz 18 veya daha genc olabilir, sehirde arac kullanmamis olabilirsiniz, bunun hicbir sakincasi yoktur ama boyle tepkisel yanitlara da hazir olmak gerekir.
    yaşlar +18 ikimizde iş güç sahibiyiz. arkadaşım ehliyeti buradaki bazılarından daha yaşlıdır ve yıllardır araba kullanır. Ben bu olayda duyarlılığı abarttığını belirttim zaten ona. benim amacım arkdaşımın bu gibi işlerle uğraşmaması gerektiğini anlatmaktı. Neyse arkdaşım artık anlamıştır amacımı. Zor da olsa kırıcı olmayan yorumlarınızı beklerim. Gerçi arkdaşım daha da yorum yapılmasını istemiyor herhalde anlatılmak istenileni anlamıştır.

• quote:

yaşlar +18 ikimizde iş güç sahibiyiz. arkadaşım ehliyeti buradaki bazılarından daha yaşlıdır ve yıllardır araba kullanır. Ben bu olayda duyarlılığı abarttığını belirttim zaten ona. benim amacım arkdaşımın bu gibi işlerle uğraşmaması gerektiğini anlatmaktı. Neyse arkdaşım artık anlamıştır amacımı. Zor da olsa kırıcı olmayan yorumlarınızı beklerim. Gerçi arkdaşım daha da yorum yapılmasını istemiyor herhalde anlatılmak istenileni anlamıştır.

Alıntıları Göster
    Karsidaki arabada suc yokki burada. Hani kasten sicrattigini mi dusunmus ne olmus anlamadim.
    Buradaki suclu cukuru birakan belediye. Arkadasinizin cani bence baska bir seye sikkinmis o sirada bu olayi kendine dert etmis. Bana oyle geldi. Cunku bazen sinirimizi baska seylerden cikartmaya calisiyoruz. olmadik seylere olmadik tepkiler verebiliyoruz.

• quote:

kuşa bez giyme cezası verseler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Karsidaki arabada suc yokki burada. Hani kasten sicrattigini mi dusunmus ne olmus anlamadim.
    Buradaki suclu cukuru birakan belediye. Arkadasinizin cani bence baska bir seye sikkinmis o sirada bu olayi kendine dert etmis. Bana oyle geldi. Cunku bazen sinirimizi baska seylerden cikartmaya calisiyoruz. olmadik seylere olmadik tepkiler verebiliyoruz.

Alıntıları Göster
    arkadaşınıza söyleyin kendi sağlığı için araç kullanmasın

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşınızın hassasiyetini anlıyorum, gerekli mesajı kendisi almıştır diye düşünüyorum.

Zaten bir tane bile mesajda bile arkadaşınız haklı bulunmadı şikayet dilekçesinden dolayı.

Arkadaşınızın hassasiyetini ve yapmış olduğu hatanın farkına varmış olduğunu tahmin ettiğim için bu arkadaşımız üzülmesin diye bu konuya

SON MESAJIMI YAZIYORUM.

Arkadaşlardan da ricam artık konuya yorum yazmasınlar, bu arkadaşımızı üzmesinler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.