Şimdi Ara

SİLECEKLER ORTADA DURUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2007 Opel Combo aracım var. Silecekleri fasılalı çalıştırdığımda veya silecek kolunu bir kez ittiğimizde silecekler bir kez çalışırlar, turunu tamamlayıp sonda dururlar. Benimkiler ortada duruyor, turunu tamamlayıp sonda durmuyor.

Düşünüyorum ki; gidiş - geliş süresi/mesafesi 10 birim, o birimi veren bir elektronik parçası var, 10 süre biriminde/mesafesinde değil de 6 birimde çalışıyor.

Bir gözlem yaptım:
    Yağmur yağarken de, kuru çalıştırdığımda da 10 birim yerine 6 birimlik sürelerde/mesafelerde çalışıyor.

Çözümü nedir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silecekler Ortada Duruyor: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızı sürerken sileceklerinizin ortada durması can sıkıcı bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Hasarlı Silecek Motoru: Silecek motoru silecekleri çalıştırmaktan sorumludur ve hasar görmüşse silecekler ortada durabilir veya hiç çalışmayabilir.
    • Arızalı Silecek Relei: Silecek relesi, silecek motoruna güç sağlayan elektriksel bir bileşendir. Arızalı bir röle sileceklerin ortada kalmasına neden olabilir.
    • Kısa Devre: Silecek kablolarında kısa devre olması, sileceklerin ortada durmasına neden olabilir.
    • Dondurucu Hava: Soğuk havalarda silecekler, cama yapışarak ortada durabilir.

Silecek Yarıda Kalıyor:

Sileceklerin yarıda kalması da yaygın bir sorundur. Bu sorunun nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

• Zayıf Silecek Bıçakları: Eski veya aşınmış silecek bıçakları düzgün bir şekilde silemeyebilir ve yarıda kalabilir.
    • Kirli Silecek Kolları: Silecek kollarındaki kir ve birikintiler sileceklerin düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Bozuk Silecek Mekanizması: Silecek mekanizması hasar görmüşse silecekler yarıda kalabilir.

Silecek sorunlarını çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Silecek Motorunu ve Releini Kontrol Ettir: Hasarlı bir silecek motoru veya arızalı bir röle, sileceklerin ortada durmasına neden olabilir. Bu bileşenleri bir tamirci tarafından kontrol ettirmelisin.
    • Silecek Kablolarını Kontrol Et: Silecek kablolarında kopuk veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse kabloları tamir ettir veya değiştir.
    • Silecek Bıçaklarını Değiştir: Eski veya aşınmış silecek bıçaklarını yeni bıçaklarla değiştir.
    • Silecek Kollarını Temizle: Silecek kollarındaki kiri ve birikintileri nemli bir bezle temizle.
    • Silecek Mekanizmasını Kontrol Et: Silecek mekanizmasında hasar veya aşınma olup olmadığını kontrol et. Gerekirse mekanizmayı tamir ettir veya değiştir.

Bu çözümleri denedikten sonra sileceklerin hala ortada duruyorsa veya yarıda kalıyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda aracını bir tamirciye götürmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Servise gidersen silecek motoru değişecek diyecekler.Atatürk Oto Sanayide bir yer var sadece bu işi yapan.Ben 3 sene öce Corsa'yı götürmüştüm 40 TL ye yaptırdım.
  • Muhtemelen silecek motorunuz arızalı sanayide bir araştırın çıkmacılardan ucuza halledebilirsiniz.
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
    Sn. Challenger.55 keşke İstanbul'da olsaydım. Ama mesajımı görüp te ne yapıldığını yazarsanız, buradaki elektrikçiye tecrübenizle tamir yaptırabilirim belki.

Başka hiç bir araçta böyle bir problem yaşamadım, yaşayana da rastlamadım. 2007 araca uydurma iş de yapılmaz ki, başka bir silecek motoru akuple ettirsek.

Sevmedim bu OPEL arabasını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.