Şimdi Ara

Silecek suyunun donmasy hakkynda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki fıskiyenin ucu donmuş ise ne yapabiliriz? İşlerim vardı sürekli şehirde dolandım hararet 80-90 arası aracın içi de motor da fırın gibi ancak fıskiyenin ucu çözülmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

Peki fıskiyenin ucu donmuş ise ne yapabiliriz? İşlerim vardı sürekli şehirde dolandım hararet 80-90 arası aracın içi de motor da fırın gibi ancak fıskiyenin ucu çözülmedi.

O konuda bilirkişi bulmak lazım, forumda mı bilemem melih gökçek abimiz fişkiye konularında tecrübeli diye duymuştuk. Şaka bir yana fıskiye ucu donuyor yapılacak tek şey aracı durdurup iğne vs gibi birşeyle habire dürtüklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 9 Ocak 2015; 0:12:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler :) Bu gün yine bu işin sıkıntısını çektim ama zaten yarından ihtibaren ısı artar heralde.Birdahakine kar uyarıları gelmeden evvel antifiriz işini halledeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

su ile karıştırılırsa antifiriz hiç bir işe yaramaz, bir damla bile su kalmamalı.

Şu forumda senin kadar bilgisiz olup akıl veren biri daha yok
  • Nihayi bilimsel açıklamamdır; antifrizli solüsyonlar alkol bazlı olup çoğunluk içeriklerinde su vardır, haznede donmayı engeller, siz araçla yol alırken bir müddet sıvı hallerini korurlar ancak sürat ve rüzgar nedeniyle fıskiye ucunda antifriz yani alkoloid daha çabuk buharlaştığından su kalır ve donar bu kaçınılmazdır ve bunun önlemi yoktur ki tek önlemi aracınızda silecek suyu ısıtma sistemi olmasıdır yoksa tek çare toplu iğne ve benzer sivri araçlarla fıskiye ucunu getektiğinde açmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 9 Ocak 2015; 1:43:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubbaba

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

su ile karıştırılırsa antifiriz hiç bir işe yaramaz, bir damla bile su kalmamalı.

Şu forumda senin kadar bilgisiz olup akıl veren biri daha yok

motora konan antifiriz ile silecek suyuna konan antifirizi karıştırıyorsunuz.
    İkisi farklı turdur.
  • Ky?yn kary?tyrmak iyi olmayabilir ama iyi havalarda kary?yk kullanyldy?ynda sadece suya göre kyyaslandy?ynda camy daha iyi temizliyor.

Pederin arabada yaz-ky? kary?tyrmadan kullanylyr. Boyanyn üzerine mavi lekeler çykty.
  • Silecek suyu haznesinin icine bir iki su bardagi bim kolonyasi ve uc firt svi sabun biraz suyu bir sisede karistirip silecek suyuna ekleyin. Toplamda depoda bir litreye bir su bardagi kolonya yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 9 Ocak 2015; 10:27:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evden çıkarken ketılda bi su kaynat çık fıskiye uçlarına dök(camları da çok güzel açıyor yanlara falan dök tertemiz). Silecek suyunu da nerde yaşıyorsan ona göre karıştır. O hazır satılanların da hepsi antifirizli karışım zaten onlara eklemeye pek gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arakadaşlar hemen iş görsün derseniz direk alkolle 1/10 oranında suyu karıştrın. su deposuna doldurun. yok camıda iyi temzilesin diyorsanız;
    bir su bardagi kadar metil alkole yada kolonyaya 3 litre su yarim litrede cam sil veya bir miktar bulasik detarjani atın .antifrizli cam suyunuz hazir. Yaptiginiz karisimdan bir bardak alin buzluga koyun. Donmazsa arabaya doldurun. Donarsa alkol oranini biraz daha arttirin.

Yok benim donla kisla pek isim olmaz diyorsaniz 1 litre camsili silecek su deposuna doldurun. Üzerinide alabildigi kadar damacana su ile tamamlayin. Isterseniz yarim çay bardagi kadarda sirke atabilirsiniz. (Sirke cami parlatir, yagmuru kaydirir.) fazla doldurmayin boyaya zarar verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 9 Ocak 2015; 13:23:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

tek ve kesin bir çözümü vardır bu sorunun;

geceden karton gazete kagıdı vb. herşeyi ön cama yapıştıracaksınız. Sabah kalkıp sorunsuz bir şekilde devam edeceksiniz.

Alüminyum görünümlü güneşliği tek geçerim. Bir de sileceği dik bırakıp üstüne geçirirseniz süper oluyor. Sabah güneşliği al, silkele, katla, yola çık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Nihayi bilimsel açıklamamdır; antifrizli solüsyonlar alkol bazlı olup çoğunluk içeriklerinde su vardır, haznede donmayı engeller, siz araçla yol alırken bir müddet sıvı hallerini korurlar ancak sürat ve rüzgar nedeniyle fıskiye ucunda antifriz yani alkoloid daha çabuk buharlaştığından su kalır ve donar bu kaçınılmazdır ve bunun önlemi yoktur ki tek önlemi aracınızda silecek suyu ısıtma sistemi olmasıdır yoksa tek çare toplu iğne ve benzer sivri araçlarla fıskiye ucunu getektiğinde açmaktır.

Bu iş için kesinlikle önerim diş hekimlerinin kullandığı şırıngalar. Ucu baya ince oluyor, fışkiye ucunu daha kolay açıyor.
  • Hocam oda birşeymi benim lpg deposu dondu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -3 dereceye kadar yazan camsuyu koymuştum aracıma nasıl olsa manisa gibi bir yer için yeterli olur diye düşünmüştüm.bu sabah bir baktım cam suyu donmuş.ancak öğlen tekrar normale döndüğünü görünce sevindim.alırken en az -10 a kadar donmayanlardan hatta soğuk memlekettekiler -18 dereceye kadar dayanıklı olanlardan koyması gerekir
  • O da bi şey mi ben arabaya giderken dondum,arkadaşlar bulup taşımızlar beni içeriye
    Antifirizi koyduktan sonra biraz arabayla biraz yol gidin iyice karışsın.Bir miktar püskürttükten sonra arabayı bırakıp gidin.
    Ayrıca evden ılık su götür(sıcak değil çatlatırsın bir yerleri:)) fıskiye başlarını ve borularını yıka.Motor ısındıktan sonra açılır tamamen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.