Şimdi Ara

SİLECEK SUYU DONMUŞ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
13.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bimde 5 litresi 5 lira önce içindeki suyu tamamen bitir sonra onu koy mavi su gelene kadar silecekleri çalıştır ki su boru hattında donma olmasın -20 ye kadar donmayı engeller.
  • Surekli donmaya aliskin olmayan arkadaslar, cami acmadan hareket etmeyin. Bende butun depo antifiriz dolu olmasina ragmen donma oluyor, fiskiyeden cikip camda dondugu oluyor vs.

Deponuz normal su ile doluysa, antifiriz ekleyecek bosluk yoksa veya azsa motoru isitip o isi ile suyu cozene kadar beklemekten baska care yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prensip olarak donmusmu cozulmus mu diye hic dusunmuyorm kis aylarinda . zaten ordan cikan su camdaki buzu çözmüyor. Torpidoda bi sise suyum vardir her zaman. Onu dokup hallediyorm. Zaten motor isininca 2 dk da silecek suyuda normale döner. Arabanin heryerine antifriz koymaktan iflahimiz sokuldu. Yeterr daa

• silecek deposunda Antifirizli su azalınca birazcık su kattıydım depoya,dün silecekleri çalıştırdım bi kere püskürttü durdu anlamadım meğer ne olduysa birden yola akmış alttan antifiriz kaputu açtım motorun üstüne falan da sıçratmış hatta,deponun içide donmuştu anlamadığım ise hortumu falanmı delindi acaba durduk yerde?
    ayrıca şimdi yeni aldığımız antifirizli su deponun buzu çözülmeden koyulurmu üstüne? yada nasıl yapmalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kisin tuzlu su koysak nolur cam duyu haznesine?

Yaz olsa su buharlasir ama kışın bunu deneyen bilen kimse var mi
  • antifrizli cam suyum var -16 derceyi gördüm su haznesinde donma yok ama fıskiye donmuş vaziyette şuan ,hareket halindeki arçlarda malesef bu fıskiyeler daha çabuk donoyor

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

fi tarihinde camdaki leke için silecekleri çalıştırdım. su fışkırdı, silecekler bi gitti geldi. cam komple buz tuttu

SİLECEK SUYU DONMUŞ

Motor isinmadan on cama antifrizli de olsa su puskurtmuyorum/puskurtemiyorum.

Motor isininca on cama sicak hava verip buzu cozduruyorsun da, motor soguksa on cam donunca mecburen kenara cekip bekliyorsun. Cam icten de bugulanmaya baslamissa evlere senlik. Yalniz on cami sicak havayla isittiktan sonra bir silecek hareketiyle tum buzlarin kayip gittigini gormek keyifli.

• En iyisi shell in cam suyu ankarada bir tek o donmadı ama o da bu sene hiç bir bayii de yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pahalı olmayan antifrizli cam sularından koyun yada BİM'den tanesi 2.5 TL'den 2 şişe kolonya alın 5 TL'ye ve cam suyu haznesine döküp üzerini suyla tamamlayın hem donmaz hemde güzel kokar. Cam sularının içinde genelde Metil alkol var, ucuz olduğu için tercih edilen Metil alkol insan sağlığına çok zararlıdır. Kolonyanın içinde etil alkol var, etil alkol ise sağlığınıza herhangi bir zararı yok, allkollü içeceklerin içindeki alkoldür.
  • Dün cenaze nedeniyle İstanbul'dan Karabük'e gittim. Kendi aracımda kış lastiği olmadığından işyerinin kango'suyla yola çıktım aceleyle. Dakka bir gol bir cam suyu donmuş.

Gidiş dönüş 150 tl lık mazot 50 tl'lık da antifirizli cam suyu yaktı.

• Silecek sularının çok pahalı olanlarını almak enayilikten başka birşey değil. Shell cam sularının 1 litresi 10 TL'den satılıyor. Piyasada çok dandik olan cam sularıda var, ancak sonuçta cam suyu dediğin, alkol, deterjan ve su. Genelde cam suyunda en fazla %15 Metil Alkol kullanıyorlar, çok az miktarda deterjan (noniyonik aktif madde), çok çok az miktarda boya ve gerisi su.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.