Şimdi Ara

SİLECEK SUYU DONMUŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
13.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Bugün Eskişehir'den Simav'a 230 km yol geldim hâlâ çözülmedi. :%50 şer oranda antifirizli ve normal su var ama o kadar yol geldim fışkıtttığı yerlere sıcak su döktüm görünür buz çözüldüğü ama hala su gelmiyor. İnşallah su motorunu bozmaz.

Hocam

En sağlıklısı su karıştırma dan tamamen artifiriz koymak. Bildiğim kadarıyla cam suyu antifirizi,motor suyu antifirizi gibi su ile tepkimeye girmesine gerek yok
  • alks kullanıcısına yanıt
    200 kilometre sıcak motorla gittikten sonra donan suyun sonraki 100 kilometrede aynı ısıdaki motor sayesinde çözündüğünü sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Bugün Eskişehir'den Simav'a 230 km yol geldim hâlâ çözülmedi. :%50 şer oranda antifirizli ve normal su var ama o kadar yol geldim fışkıtttığı yerlere sıcak su döktüm görünür buz çözüldüğü ama hala su gelmiyor. İnşallah su motorunu bozmaz.

Hocam

En sağlıklısı su karıştırma dan tamamen artifiriz koymak. Bildiğim kadarıyla cam suyu antifirizi,motor suyu antifirizi gibi su ile tepkimeye girmesine gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

200 kilometre sıcak motorla gittikten sonra donan suyun sonraki 100 kilometrede aynı ısıdaki motor sayesinde çözündüğünü sanmıyorum.

• Hocam aslında ben direkt antifirizli koyuyorum. Geçen Adıyaman'a gittik babam bana sormadan hortumu tuttu içine dur demeye kalmadan. Adıyaman kolay kolay 0 ın altına inmiyor tabi benim Eskişehir'de yaşadığımı unutuyor sormadan etmeden. Boşaltamadım da. Eskişehir'e gelince antifirizli ile fulledim yarım oldu ama bugün baktım ki donmuş ve yaza kadar çözülmezse artık şaşırmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

biz zaten boşuna antifirizli cam suyu kullanıyoruz

Para tuzağı onlar

+1

Carrefourda satılan automix falan hiçbiri işe yaramıyor. En son Total'den 1lt aldım 2 gün önce koydum. -2de donma olmadı. Marketlerdeki o 5litre olanlar bu havalarda dayanıyor donuyordu. Normal su karıştırmadığım halde..

• Umarım buz; su deposunu yada su motorunu çatlatmaz
  • İnşallah çatlatmaz 😒

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antifiriz içine neden su karıştırıyorsunuz.Ankara da yıllardır sadece antifiriz koyuyorum -17de bile donduğunu görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: alks

quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Gülmek yerine yazdığım duruma mantıklı bir açıklama getirebilirsiniz sanırım?

• Normalde ben de hep dediğiniz gibi yapardım. Silecek deposundz kalan yazlık cam suyunu boşaltmaya üşendim; ama antifirizli cam suyu oranı daha fazlaydı yine de. Zaten yanılmıyorsam ürün ambalajında 1-1 olursa -15'e kadar dayanım vaat ediliyordu. Sözde kaldı...
  • ben bugün bimden alıp fulledim 5 tl
  • fi tarihinde camdaki leke için silecekleri çalıştırdım. su fışkırdı, silecekler bi gitti geldi. cam komple buz tuttu

SİLECEK SUYU DONMUŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Antifiriz içine neden su karıştırıyorsunuz.Ankara da yıllardır sadece antifiriz koyuyorum -17de bile donduğunu görmedim

Antifriz ne oranda kullanılmalıdır?

Antifrizin özelliği su molekülleriyle birleşerek onların belli bir düzene girip donmasını önlemektir. Bütün otomobil ve ticari vasıtalar motorlarında donma, aşırı hararet ve korozyona karşı antifriz belirli oranlarda su ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Antifriz tek başına araçlarda kullanılmaz, zira antifrizlerin tek başlarına kullanılmaları durumunda donma sıcakları sadece -12ºC derecedir. Bundan dolayı antifrizler belirli oranlarda su ile karıştırılarak kullanılmaktadır. 50/50 oranında bir antifriz-su karışımı donma sıcaklığını etilen-glikol (EG) tipi antifrizlerde -37 ºC dereceye, propilen-glikol (PG) tipi antifrizlerde -33 ºC dereceye kadar düşürmektedir.

Kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/Antifriz

Daha fazla tartışma:http://forum.donanimhaber.com/m_69446250/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Antifiriz içine neden su karıştırıyorsunuz.Ankara da yıllardır sadece antifiriz koyuyorum -17de bile donduğunu görmedim

Antifriz ne oranda kullanılmalıdır?

Antifrizin özelliği su molekülleriyle birleşerek onların belli bir düzene girip donmasını önlemektir. Bütün otomobil ve ticari vasıtalar motorlarında donma, aşırı hararet ve korozyona karşı antifriz belirli oranlarda su ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Antifriz tek başına araçlarda kullanılmaz, zira antifrizlerin tek başlarına kullanılmaları durumunda donma sıcakları sadece -12ºC derecedir. Bundan dolayı antifrizler belirli oranlarda su ile karıştırılarak kullanılmaktadır. 50/50 oranında bir antifriz-su karışımı donma sıcaklığını etilen-glikol (EG) tipi antifrizlerde -37 ºC dereceye, propilen-glikol (PG) tipi antifrizlerde -33 ºC dereceye kadar düşürmektedir.

Kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/Antifriz

Daha fazla tartışma:http://forum.donanimhaber.com/m_69446250/tm.htm

Bu durumdan haberim var ama servis bile antifiriz koy devam et diyor.Dediğim gibi gündüz -17 18i gördüm (gece -20lerdeydi hava),1 haftaya yakın kullanmadım aracı üstelik o havalarda,çalıştırayım dediğimde sapıttı kartı tanımadı,alakasız arıza lambaları peş peşe yandı soğuktan ama antifirizde donma olmadı.Yazılanlar şehir efsanesi değildir elbet ama bendeki durumda yukarda belirttiğim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Fıskiye delikleri donmuş olabilir. Başıma geliyor bazen. Antifirizli suyu SAF haliyle seyreltmeden koymayı denemekten başka yol yok sanırım, veya ılık/sıcak su ilavesi.

Öncelikle iyi akşamlar dilerim.

Hocam bugün aracımın sileceklerini çalıştırdım, hiç cam suyu gelmedi. Halbuki içinde antifrizli cam suyu vardı.
    Ben de biraz daha antifrizli cam suyu koydum. (Cam suyu dondu ise antifriz çözsün diye) Bir kez daha silecekleri çalıştırmak istemedim. Silecek moturu zarar görmemesi için.
    Başka bir ihtimal , dediğiniz gibi fıskiye delikleri donmuş olabilir mi?
    Dondu ise ne yapmak gerekir ?
  • Hocam eğer bu sebeptense, fıskiye bölgesinin etrafını öncelikle buz parçaları ve kar öbeklerinden arındırdıktan sonra fıskiye deliklerine doğru çay bardağı ile ufak ufak yarı sıcak hatta ılık içme suyunu yedire yedire dökün. Temastan bir süre sonra fıskiye baş noktasındaki kürdan başı kadar delik içindeki buzlanma eridikten sonra antifirizli suyu püskürtmeyi denemekten başka çare yok.
  • quote:

+1 hocama bende katılıyorum . Konya da şuan -20 ler geliyor arada yine de bana mısın demiyor . Antifriz de öyle kaliteli birşey değil koçtaş dan almıştım . 5-6 liralık birşey arada hafif azalma olursa arabadaki beklenmiş sundan eklerim o kadar .
  • İzmirde yaşamanın faydaları.
  • bugun bende çektim kolu silecek kuru kuru gitti geldi. önce dondu sandım bende bir kaç kere pompalayınca azcıcık suyu püskürttü donmuş olsa oda çıkmazdı herhalde. sanırım depo boşalmış benim

birde yukarıda da belirtilmiş saf antifiriz belli bir sıcaklığa kadar dayanırken su ile karıştırılan antifiriz daha düşük ısılara dayanıyor. yarın 1 e 1 bir karrışım hazırlayıp onu koyacağım belki antifirizi biraz daha fazla koyarım.

bu arada saf su kullanmak lazım ama ben damacana suyu kullanıyorum kireci daha azdır musluk suyundan diye. sizler ne koyuyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.