Şimdi Ara

Sil Baştan- Ken Grimwood

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
22.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ken Grimwood'un sıradışı eseri Sil Baştan, zihninize şu soruyu kazıyor: Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?

43 yaşındaki Jeff Winston bu şansı birkaç kez elde eder. Heyecanını yitirdiği evliliği ile geleceği olmayan işi arasında sıkışıp kalmıştır ve hiç beklenmedik bir anda ölüverir. Tekrar hayata gözlerini açtığında ise takvimler 1963 yılını göstermektedir. O sabah 18 yaşında, üniversite yatakhanesinin duvarlarına bakarak uyanır. Her şey eskisi gibidir... Tek bir fark dışında: Jeff geleceği avcunun içi gibi bilmektedir. Futbol ligi final maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Street'te köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini... Yalnız, bilmediği bir şey vardır: Neden hayatını sil baştan yaşamak zorundadır? Sevdiği her şeyi ve herkesi kazanıp kaybetmeye daha ne kadar devam edecektir?

Birçok dile çevrilen ve listeleri alt üst eden Sil Baştan hayatın karmaşık döngüsünü sorgularken hayal gücünüzü de sonuna kadar zorluyor.

"Uzun zamandır okuduğum en sıradışı, en sürükleyici roman."
    Dean Koontz

"Grimwood olağanüstü gözlem yeteneği, üslubu ve orijinal kurgu yeteneğiyle benzerlerini fersah fersah gerilerde bırakıyor."
    Publishers Weekly

Okuyan var mı bu kitabı? Konusu hoşuma gitti alsam mı diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bach -- 13 Mart 2010; 20:09:02 >

• konusu baya hoşmuş bende alim
  • Bende az önce nette gezerken bu kitabı incelemiştim hoş bir tesadüf oldu . Yorumlarda yazar cinsel fantezilerini yansıtmış diyorlar ondan beğenmemişler
  • korsanı varmı
  • Arkadaşlar yanılmıyorsam, Sil Baştan ( Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) adlı film bu kitaptan uyarlanmış ...
    Kitabı okuyanlar filmi de izleyebilirler ve filmin sonunda şu sorunun / önermenin yanıtını arayabilirler:

Hayatta yaptığımız hataları kafamızdan silebilsek, hiç hatırlamasak; o hataları tekrar yapma olanağımız gider mi ?

http://www.sinemalar.com/film/93/Sil-Bastan/
  • Bende bir araştırayım bakalım konusu ilgi çekici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Arkadaşlar yanılmıyorsam, Sil Baştan ( Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) adlı film bu kitaptan uyarlanmış ...
    Kitabı okuyanlar filmi de izleyebilirler ve filmin sonunda şu sorunun / önermenin yanıtını arayabilirler:

Hayatta yaptığımız hataları kafamızdan silebilsek, hiç hatırlamasak; o hataları tekrar yapma olanağımız gider mi ?

Zannetmem yoksa writers kısmında novel olarak gözükürdü, kitabın konusu son derece klişe ama güzel de olabilir bilemiyorum

imdb
    Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0338013/fullcredits#writers

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Arkadaşlar yanılmıyorsam, Sil Baştan ( Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) adlı film bu kitaptan uyarlanmış ...

Arkadaşlar o kitap yeni çıkmış olması gerek kitapçılarda görmüştüm.

Film 2004 te çıkmıştı

• Yukarıda bahsedilen filme kitabın alakası yoktur. Kitabın konusu çok ilginç eğer sürükleyici ise okumak isterim. Keza bu aralar biraz başım kalabalıkta...
  • Okuyan biri çıkmadı daha :))
  • bende bu kitabı almayı düşünüyordum okuyan varmı...??
  • ben okudum o kadar begenmedim acıkcası.güzel fakat övülcek kadar değil zmn kavramını işlio işde 16 lira vermek isteyen versin hos vakit gecirir
  • ben kitabı dün bitiedim gerçekten çok ilginç bir öyküsü var ama sonu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı kitabın sil baştan filmi ilede hiç bir ilgisiyok sadece isim benzeliği konu ilginç sürükleyici yazar bazı bölümlerde cinsel fantezilere baya girmiş ama çok göze batmyor açıkçası ben beğendim tavsiye ederim
  • kitabı okudum.. süper bir kitap.. çok sürükleyici bazı yerlerde sıkılabiliyorsunuz ancak onun dışında kendine bağlıyor gerçekten.. tavsiye ederim
  • Kitabın ortalarına kadar sıkıcı kabul ediyorum çoğu kitap öyledir . Konuyu kavramaya çalışıyorsunuz falan . Kitabı okurken aynı zamanda tahmin de ediyordunuz bazı şeyleri , ben olsam şöyle yapardım böyle yapardım diye . Cinsellik , bazı sayfalarda sık sık işleniyo ama biraz dozu aşmış gibi . Sonu bir kesinliğe bağlanamıyor ve merakta bırakıyor ! Bi zaman sonra takip edemiyorsunuz kitabı , sürüklenip gidiyorsunuz çünkü olaylar komplike ve çok seri geliyor . Genel olarak beğendim , harlan cobenin tattırdığı duygulardan mahrum bırakmadı , kitabın içine girebildim sadece satırlardaki yazıları görmedim yani . Okuyun derim farklılık olur . Ayrıca en beğendiğim kitap kapağıdır , sade ve tatlı .
  • Oldukça iyi bir kitaptı, ben beğenmiştim. Kitabın yazarı devam kitabını yazarken vefat etmiş. Kitabın dizi olmaya cuk oturan bir yapısı var ayrıyetten, dizi olarak yapılsa süper olurdu.
  • Kitabın isminden kapakta yazılanlardan etkilenerek aldım. Hevesle okumaya başladım ama hiç huyum olmamasına ragmen yarıda bıraktım. Karaktere ısınamadım bi türlü. Ama tekrar da başlarmıyım bilmiyorum. Yarım kitap bırakmayı pek sevmiyorumda...
  • 2 günde bitirmiştim kitabı, bazı sıkıcı kısımları var ama ortaya attığı fikirler çok ilginç. kesinlikle okumaya değer.
  • Ben de konunun ve kapağın çekiciliğine aldanıp okumaya başlamıştım ama 160. sayfaya kadar dayanabildim.Anlatım çok kısır,hiç bir yere varmıyor.Sanki deneme amaçlı yazılmış müsvetteler birleştirilip roman diye sunulmuş.Tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drawingmaster -- 25 Ağustos 2010; 23:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drawingmaster

Ben de konunun ve kapağın çekiciliğine aldanıp okumaya başlamıştım ama 160. sayfaya kadar dayanabildim.Anlatım çok kısır,hiç bir yere varmıyor.Sanki deneme amaçlı yazılmış müsvetteler birleştirilip roman diye sunulmuş.Tavsiye etmiyorum.

Tam da pamelanın girdiği yerde bırakmışsın :D Kitap ordan sonra heyecanlanıyo zaten .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.