Şimdi Ara

sil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:35:5 >

Bilgisayar Mühendisliğinin %30 İngilizce programına 2 kişi geçiş yapmış, en düşük not ortalaması 3.67. %100 İngilizce programına da 2 kişi geçiş yapmış, en düşük not ortalaması 3.65.

Bunlar kolay not ortalamaları değil. Zaten Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal için az kontenjan açılıyor. Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi üst programlara Yatay Geçiş taban not ortalamaları da son yıllarda yüksek.

Bu riski alabileceksen, lisans eğitiminde ilk yıl derslerine gerçekten yükleneceksen (AA getirmesi çok kolay laboratuvar derslerini, giriş dersini vb. saymıyorum.), hadi ilk yıl sonunda umduğun not ortalamasını elde edemeyince notlarını yükseltmek için o yılki yaz okuluna kalırsan, yaz ve gel. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2012; 16:58:17 >

• biz burada (http://forum.donanimhaber.com/m_54321111/tm.htm) bayağı bir anlattık uzay mühendisliğini de. senin de bildiğin gibi makina türevli bir mühendisliktir, benim bölümüme uçak mühendisliğine çok yakındır.

Hacettepe türkçe eğitim verebilir ancak iyi bir okuldur, ki bana sorsan türkçe eğitim olması dezavantaj değil avantaj.
    ancak siz öss öğrencileri bunu kafaya çok taktığınız için ingilizce bölümlerin puanı yüksek oluyor.

Uzay mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği çok farklıdır, o yüzden neyi istediğine iyi karar vermelisin.
    eğer kesin bir şekilde bilgisayar mühendisi olacağımm diyorsan ve kendine "çalışırım ben geçerim" diye güveniyorsan İTÜyü yaz, sanıldığı kadar çok zor birşey değil geçiş yapmak. ki zaten geçemesen bile yine istediğin bir meslek okursun. ancak bunu göze alamıyorsan Hacettepe Bilgisayarı yaz.

Eğer bu senin için geçici bir istek gibiyse her geçen gün değeri daha çok artan havacılık ve uzayla ilgili bölümlerden birini olan uzay mühendisliğini seçmeni öneririm.

yukarıda tamamen objektif düşüncelerimi yazdım, peki ben olsam ne mi yapardım? İTÜyü seçerdim:) seviyorum çünkü, ayrı bir gurur veriyor burda okuması:)

iyi tercihler

• Puanın tutuyorsa Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini de öneririm bu arada. Türkçe olmasına bakma. Eğitimi iyidir, bu bölüm için de gayet iyi üniversitelerden biri.

Ekleme: Uzay Mühendisliği de istediğin bir bölümse ya da Uçak Mühendisliğine veya Havacılık ve Uzay Mühendisliğine yakın olmak istiyorsan, İTÜ Uzay Mühendisliğini öneririm o zaman. İlk yıl Bilgisayar Mühendisliğine geçiş için çabalarsın. Olmazsa da yine istediğin bölümlerde kalacağını söylemişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2012; 16:59:53 >
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Sizce bu riski alayım mı? Asıl istediğim meslek Bilgisayar Mühendisliği. Ancak iyi bir üniversitede olmaz ise moralim bozulur. O sebeple risk alıp İTÜ Uzaya gireyim mi ? Sizin düşünceniz nedir?

Ben buradaki riski anlamadım? Zaten İTÜ uzay girmek istediğin bir bölüm değil mi? İTÜ uzayı yazmazsan nereye gideceksin?
    Intel i7-6700 | MSI H170A GAMING PRO | Cooler Master Hyper 212 EVO | HyperX FURY 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 | EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | EVGA SuperNOVA 650 G2 | 2 x WD Caviar Blue 1TB |
    Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III | Zalman Z11 NEO | 5 x Noctua NF-S12A PWM | DELL U2414H | Logitech G533 | Logitech G710+ | Logitech G900 | Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Extended | Xbox One Wireless Controller
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

İmzana yazmışsın bile

quote:

Sizce bu riski alayım mı? Asıl istediğim meslek Bilgisayar Mühendisliği. Ancak iyi bir üniversitede olmaz ise moralim bozulur. O sebeple risk alıp İTÜ Uzaya gireyim mi ? Sizin düşünceniz nedir?

Ben buradaki riski anlamadım? Zaten İTÜ uzay girmek istediğin bir bölüm değil mi? İTÜ uzayı yazmazsan nereye gideceksin?
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:35:17 >
    SİL
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ÇAP yap geçiş yapacağına, ikisini birden oku
    Intel i7-6700 | MSI H170A GAMING PRO | Cooler Master Hyper 212 EVO | HyperX FURY 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 | EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | EVGA SuperNOVA 650 G2 | 2 x WD Caviar Blue 1TB |
    Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III | Zalman Z11 NEO | 5 x Noctua NF-S12A PWM | DELL U2414H | Logitech G533 | Logitech G710+ | Logitech G900 | Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Extended | Xbox One Wireless Controller
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

ÇAP yap geçiş yapacağına, ikisini birden oku
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.