Şimdi Ara

sil (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
7
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Tek başına yazılımcı olunur ama tek başına hekim olunmaz"

    Bu ne bicim mantık hocam?Bilgisayar muhendisi adam sadece yazılım mı yapıyor bu sekilde kıyas yapabiliyorsun?

    Isin derin boyutlarına yapay zeka,robotik,sifreleme gibi ust boyutlara nasıl ulasmayı dusunuyorsun?


    Bilgisayar muhendisinin gorunen kısmı buzdagının gorunen kısmı gibi cok az bir bolum ve siz sanki o kadar gibi dusunmussunuz.


    Ayrıca normal yazılım kısmında bile ne kadar ilerleyebilirsiniz ki hocam?

    Devir uzmanlık devri hepsinden az az degil birkacında uzman olmak tavsiye edilen ve is goren.

    Mantıgınızı yanlıs buluyorum.Seviyorsan bilgisayar muhendisligini kodlama nedir biliyorsan ve yaparım diyorsan gec iste niye boyle kendinizi avutuyorsunuz.Tıp sevmiyorsan sadece cevre icin okuyorsun demektir.


    Yok dersen ki aslında basit duzeyde yapmak hosuma gidiyor ama bilgisayar muh olamam ben bir meslek olarak yapmak istemem tıp okumakta hosuma gidiyor tamam o halde tıp oku basit duzeyde yazılım yap.

    Ama gelipte tek basına yazılımcı olursun ama hekim olamazsın deyip iki meslegi karsılastırma.

    Bu arada lafımı yanlıs yonlere cekmeyelim ben hem yazılım yapıp hem tıp okumak yanlıs demiyorum insan cok yonlu olamaz demiyorum ama iki meslegi bu sekilde karsılastırmak cok abes kactı onu diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 8 Temmuz 2016; 17:07:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oha abi yorumlara bak adamı bi dövmedikleri kalmış adam hevesli geçmek istiyor boş yere hevesini de kırmışsınız.Buradaki mühendislik okuyan denyoların çoğu da puanı tıpa yetse arkasına bakmaz.Foruma sormakla hata yaptın kardeşim buradaki denyoların çoğu mühendis bile değil öğrencilerden felan bilgi almak boş.
  • Hardwell076 kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın bilgisi yok çünkü kendi kafasında karmaşa yaşıyor. Tıpı sevmediği aşikar. Zaten benim temennim herkesin sevdiği mesleği yapmasıdır. İşini sevmeyen hekimler hastaya surat yapan insanlar, o yüzden insanların işini severek yapmasından yanayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversitede okuduğunu söyleyebilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlinEdirneLEE -- 8 Temmuz 2016; 17:35:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir soru sorabilir miyim bölümde fizik dersleri ağırlıklı mı ?
    Ağırlıklıysa hangi konular ağırlıklı daha çok ?
  • OlinEdirneLEE kullanıcısına yanıt
    Dokuz Eylül Üniversitesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Bence bayağı iddialı konuşmuşsun bölümündekilere laf etmişsin bilmiyorlar yetersizler diye. Peki kendinin de bir İTÜ'lü ODTÜ'lü bir Bilkentliye göre yetersiz olabileceğini düşünmüyor musun ? Eğer arkadaş geçiş yaparsa İTÜ'ye geçecek. Belki de bitirdiğinde senden daha iyi bir diploması olacak. Kendin çok uzmanmmış gibi milletin hevesini kırıyorsun bence. Tabi seni tanımıyorum belki de uzmansındır vardır bir bildiğin.

    Bu arada yazımı okuduğunda agresif bir hava sezdim mobilden yazıyorum biraz aceleye geldi alınmayın niyetim size laf söylemek değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Evet orası biraz abes kaçmış. Haklısın. Demek istediğimi tam olarak son yorumumda okuyabilirsin. Yazılımcı olmak istiyorsa kendi kendine de bir şeyler yapabiliyor demek istemiştim. Gerisi için zaten bilgisayar mühendisliği okuması şart. O konuda hemfikiriz. faydalı bir link

    Ben konuyu açan arkadaş için geç/geçme dememiştim. Herkes 0 ve 1 mantığıyla düşünüyor. arada bir 1/2 olduğunu da hatırlatmak istemiştim. Ben yazılım geliştirmek için bilgisayar istiyordum. (belki arkadaş donanımda uzmanlaşmak için bilgisayar istiyordur orasını bilmiyorum. Öyleyse tıpta kaldığı gerçekten hata.) "böyle de olabiliyor bunu da bir düşün" demek istemiştim. Belki onun da istediği budur. Farklı bir pencere açması açısından söyledim.

    Kendini avutma olayı değil bu. Şartlara göre kendimi biraz esnettim. Bilgisayar okuyup yazılımcı olmak zorunda olmadığınız gibi tıp okuyup doktor olmak zorunda da değilsiniz. "Doktor olunca yazılım ne işe yarar ki?" diye düşünmek de biraz hatalı o yüzden. Bilgisayara gitsem tıpta aklım kalacaktı, tıpa geldim bilgisayarda aklım kalıyor. Kendimce mantıklı bir tercih yaptım. Çimenliğin öte tarafı hep daha yeşil yani. Bunu düşünün.

    İşin derin boyutlarına inmemin gerekmediğini son yorumumda söylemiştim. Kullandığım kütüphaneler ve diller benim işlerimi görüyor. Hevesimi de alıyorum, ihtiyacımı da gideriyorum, iş de bulabiliyorum. Gerisi dert değil benim için. Bu işleri yaptırmak isteyen insanlar da bir mühendise sıfırdan DNA nedir o nedir diye anlatana kadar halihazırda işin içinde olan birilerini tercih ediyorlar. İki işten de biraz biraz bilmek bazen işe yarıyor yani. Hoca "DNA'yı gen gen ayırıp ayrı ayrı yazdırabilir misin" dediğinde, "Haydaa genler DNA üzerinde birbirinden nasıl ayrılıyor ki?" diye sorunca 2 gün bir de ona brifing vermek istemiyor adam.
    Robotik ve şifrelemeyi tıbbın hangi alanında kullanabiliriz bilmiyorum. Belki ameliyat robotları olabilir. Onların kodlama kısmını da bilgisayar mühendisleri bütün doktorlardan iyi yaparlar zaten. Sanırsam C bilmek gerekiyor, ben C bilmiyorum.
    Yapay zeka/makine öğrenmesi için python ile beraber kullanılan kütüphaneler: scikit-learn, tensorflow, orange, pylearn, theano, MLPy, OpenCV (medikal image recognition için).
    Veritabanı, veriyi saklama için sqlite3 ve csv yetiyor (atıyorum DNA analizi yapıyoruz, yapacağınız maksimum iş bu zaten)
    Grafik/Histogram/Tablo yapmak için matplotlib, IPython notebook ve direk python'ın kendi kabuğunu kullanıyorum (makalelerde bulunan sonuçları göstermek için gerekli bu grafikler)

    Konu biraz gereksiz yere uzadı, arkadaşın konusunu baltalamayalım. Özel mesaj kutum açık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 8 Temmuz 2016; 17:51:51 >




  • Hocam arkadası forumdan da olsa tanıyorum biraz burada olması bazı kisilere de yarar saglayabilir.


    Arkadasta yazılım icin istiyor bilgisayar ama dedigim gibi tıp okuyanın bildigi yazılım ile muhendisin bildigi bir olmayacagı icin tıp okuyayım yine de yazılımla ugrasırım demiyor.

    Ben zaten belirttigim gibi hem tıp okuyup hem yazılımla ugrasamazsın demiyorum yapılabiliyor gayet.Sizde belirtmissiniz bana gereken kısımlar az bir kısmı diye bende onu diyorum iste az bir kısmını bilmis oluyorsunuz ve tamamen ben yazılımcıyım diyemezsiniz.

    Kendi basınıza sadece az bir kısmını ogrenmis oluyorsunuz.


    Iki meslek arasında kalıp tek basıma bunu ogrenirim ama bunu ogrenemem diyerek secim yapmanıza sitem etmistim.Sevdigin ilerde zevkle şevkle yapabilecegin ne ise onu secmelisin ben tıp secerek ikisini de hallettim olayı olmuyor.

    Sey gibi bu iste hobi olarak ugrasmak gibi bir sey olacak ama sonucta 6 sene agır bir tıp egitimi alacaksınız kim 6 sene tıp egitimi alıpta doktor olmayayım yazılımcı olayım der allah askına.Yazılımcı olmak isteyen birinin bu agır egitimi sırtlamaması gerektigini dusunuyorum ki ilerleyen seviyelere ulasmanın yolu da budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardwell076

    Abi lütfen İTÜye gelmeyi bırakın yaBu kafadakiler tıptan başka bir bölüm okumasın.Böyle vizyonsuz,bilgisiz ve hedefsiz kişilerin boş yere kontenjan doldurmasını istemiyorum.Adam bölümü bilmiyor onu bilmiyor bunu bilmiyor.Tek bildiği tıp kazandım diye hava atmak.Ne kadar tıp okuyan tanıdıysam hepsi aynı yetersizliklere sahip.Hava atmak için tıp yazıp beceremeyip ağlıyorlar sonra.Çapada okuyan arkadaşımın bile hiç bir hedefi ve dünya görüşü yok.Tek bildiği eve kapanıp ders çalışmak.1 kere mangala halısahaya gezmeye gelmemiştir.Böylöleri uzak dursun lütfen.Ayrıca mühendisliğe gelince de yapamayıp mok atacaksınız

    Tıp okuyanların hepsi mi böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler forumdaki mühendisliğe bok atan tipler 90k 100k daki mühendistir gidip odtü ee vs mezunu kimse açıkta kalmaz işsiz kalmaz zamanla yükselir siz bir bok olamadınız diye mühendisliğe bok atıp gelecekte bize faydalı olabilecek mühendisleri caydırmayın sizde çalışın adam gibi sizde kazanın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.