arasıra bende giriyorum o siteye bazen çok komik durumlar çıkıyor.
walla arkadaslar vw'yi bilmem ama daha dün ankaradan osmanıyeye tatile gittim. 2009 a3 var garantisi yeni bitti. anahtar kuzenimdeydi aracı çalıştıramamış. sebebide çok basit debriyaja basmadan kontak çalışmıyor. ama bunu bilmedigi için paniklemiş. benimde işim vardı bana ulaşamamışlar. direk heycan yapıp servisi aramışlar. adamlar taa adanadan kalktı 1 saat içinde geldi. aracı bilgisayar bağladi herşeyine baktı. tabi bizim kuzen olayı öğrenince utancından söyleyememiş debriyaja basmayı unuttum diye. :D bastım genede olmadı demiş. servis araçta birşey yok demiş. hiç bir ücrette almadan geri dönmüş. garantisi bitse bile servis bakımlı olduktan sonra 1 yıl heryere ucretsiz yol yardımı varmış doğusun. helal olsun dedim.
Genel olarak satış danışmanlarının bayan olduğu markalarda çok şikayet olmuş. Bkz: opel ve vw bayileri.
İyi taktikmiş demekki bayanı gören arabayı sorgusuz sualsiz alıyor.
şikayetler içinde dsg değişimiyle bir şey göremedim. hele 15-20 bin veren hiç. sadece ses şikayetleri var.
quote:
Orijinalden alıntı: architron
opel ve VW servisleri de bence çok kötü. bir an önce el sevis kalitesinin ve bayi politikasının değişmesi lazım. anlamadığım ise buna rağmen türkiyede çok satılıyorlar.
BenCE servisler gayet iyi. Ben nisanda bizim Poloyu servise götürdüm hayatımda ilk defa servise götürecektim(Çünkü ehliyetimi alalı 1 yıl bile olmadı daha). Forumda VW ile ilgili okuduklarımdan sonra korka korka gittim ancak hiçte beklediğim gibi olmadı. Gayet güler yüzlüydüler. Benimle ilgilenen beyfendi aracımın bakım haricindeki ekstra şeylerini ve başka bir istegim olup olmadığını sordu. Bende yeni Jettayı test etmek istediğimi belirttim. 1 dakika sonra kendimi test sürüşü yaparken buldum sadece ehliyetimin yanımda olup olmadığını sordular. Ve anahtarı uzattılar. Test sürüşü bitti biraz konuştuk öyle bakım biraz süreceği için beni bir yere gitmek isteyip istemediğimi sordular bende yakındaki Deppo AVM'ye gidebileceğimi söyledim hemen beni bir Polo ile bıraktılar dönmek istediğim zamanda aramı söylediler sonrada gelip aldılar ben istediğimde. Şimdi internetteki yorumları okuyorum kendi tecrübeme bakıyorum taban tabana zıt. Benim tek memnuniyetsizliğim bekleme salonundaki PCnin mauseunun rahat kaymaması.
Bu arada şikayetlerde ben bir yığın DSG bekliyordum ama pek gözüme ilişmedi.
opel pek şaşırtmadı ama vw den o kadar şikayet beklemezdim.teknoloji geliştikçe sorunlarda artıyor elektronik arabayı kullanması zevkli oluyor fakat karadüzen araç gibide rahat binilmiyor
hiçbir aracın bir digerinden farkı yok aslında, elektronik kompenantlar arttıkça arıza istatistikleri de dolayısıyla artıyor, sadece marka takıntılarından ve eşin dostun tavsiyelerinden içimize sinen aracı alamıyoruz.
Geçen hafta biraderin aracına gaz ayarı yaptırmak için bir ustaya gittik.Önümüzde gaz ayarı bozulmuş bir sürü şahin, doğan vardı. Bu miadı dolmaya yaklaşmış kuş serisinin yanında bir tane yeni kasa audi a6'da vardı. Aracın turbo gümlemiş, hemen yanında yine yeni kasa bir transporter vardı. Onun da yürürle alakalı bir problemi vardı herhalde, uzun süre uğraştılar. Hem böyle lüks bir aracı bu şekilde diğer araçların yanında görmeyi hem de VW grubuna ait iki aracı bozulmuş halde görmeyi garipsedim doğrusu, Audi sahibine servis tuzlu fiyat çekti herhalde
Son olarak şunu söyleyeyim VW grubu araçlar sessiz, tok görünümlü vs ama kesinlikle birçoğunda kronik problemler var. Jettaların Boraların döşemeleri elinizde kalır . Caddy'ler balata yakar. Transporterler aks keser (Hatta geçen birisi bu yüzden neredeyse ölüyormuş)vs vs Dur bakalım şu Dsg'ler milletin başına çorap örmezse iyi
quote:
Orijinalden alıntı: lonely_man
quote:
Orijinalden alıntı: architron
opel ve VW servisleri de bence çok kötü. bir an önce el sevis kalitesinin ve bayi politikasının değişmesi lazım. anlamadığım ise buna rağmen türkiyede çok satılıyorlar.
BenCE servisler gayet iyi. Ben nisanda bizim Poloyu servise götürdüm hayatımda ilk defa servise götürecektim(Çünkü ehliyetimi alalı 1 yıl bile olmadı daha). Forumda VW ile ilgili okuduklarımdan sonra korka korka gittim ancak hiçte beklediğim gibi olmadı. Gayet güler yüzlüydüler. Benimle ilgilenen beyfendi aracımın bakım haricindeki ekstra şeylerini ve başka bir istegim olup olmadığını sordu. Bende yeni Jettayı test etmek istediğimi belirttim. 1 dakika sonra kendimi test sürüşü yaparken buldum sadece ehliyetimin yanımda olup olmadığını sordular. Ve anahtarı uzattılar. Test sürüşü bitti biraz konuştuk öyle bakım biraz süreceği için beni bir yere gitmek isteyip istemediğimi sordular bende yakındaki Deppo AVM'ye gidebileceğimi söyledim hemen beni bir Polo ile bıraktılar dönmek istediğim zamanda aramı söylediler sonrada gelip aldılar ben istediğimde. Şimdi internetteki yorumları okuyorum kendi tecrübeme bakıyorum taban tabana zıt. Benim tek memnuniyetsizliğim bekleme salonundaki PCnin mauseunun rahat kaymaması.
Bu arada şikayetlerde ben bir yığın DSG bekliyordum ama pek gözüme ilişmedi.
Sen sorun için gitmemişsinki bakım için götürmüşsün, yani para vermek için, bir sorun yaşadıktan sonra gör servisleri.
Yalnız tekrar etmek gerekirse volvo 10 numara iş yapmış şikayet var.comda tektek tam bilgi vererek cevap vermiş. Şikayetinizle ilgileniyor deyip kestirip atmamış. Alkışlar volvoya
quote:
Orijinalden alıntı: Darkimore
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
vw y bilmiyorum ama opelin çok şikayet almasının sebebi oraya cevap yazıldığı için.hyundaide garanti ağrılıklı sorunlarda var epey, ilgiinç, ultra servis veren prömünyüm adayı bir firma sonuçta.
Şikayet yeterki garantiden olsun böyle bir sorun olmasın:
27 Haziran 2011, 08:24:31 msaygin15 yazdı
VOLKSWAGEN Aracı Aldıktan 2 Ay Sonra Araç Elektirik Kesti Ve Yolda Kaldım! 08 Aralık 2010 tarihinden VW marka Passat 1.6 TDİ comfortline araç aldım; ama aksilikler üstümden bir türlü gitmedi. Aracı aldıktan 2 ay sonra araç elektirik kesti ve yolda kaldım. Akü takviyesi yapıldı ve kullanmaya devam ettim. Elektirk kesintisinden 2 ay sonra start-stop arızası meydana geldi ve son olarak 23 Haziran 2011 tarihinde aracı park ettikten sonra otomatik el freni nesi otomatikse freni bırakıyor ve yürüyerek diğer aracıma çarpıyor.
vw alıyorsunuz beyefendi
Bir arabada elektroniğe dönüştürülecek en son aksam el frenidir.
Yeri geldiği zaman bu cümleyi tekrarlıyorum, ''otomobillerde elektronik aksam arttıkça, arızalarda artıyor.'' En kısa zamanda problemlerin çözüme kavuşturulmasını dilerim.
biraz kullanıcı kitlesiylede alakalı bir durum oalbilir. daciada çok az şikayet var mesela.belki kara düzene en yakın araçlar olduğundandır ama kullanıcı kitlesi mutlaka çok büyük BİR etken.
Her iki markanın da avukatı değilim, ancak bence insanların beklentileri arttıkça şikayet etme oranları da artıyor olabilir. Sonuçta dacia alan birisi ufak şikayetlerini kendi kendine sineye çekiyor olabilir.
Bir de satış rakamlarını gözönünde bulundurmak lazım. Yani önemli olan araba başına kaç şikayet düşüyor?
Bunları söyledikten sonra şunu da ekleyelim. Avrupa markalar sorunsuzluk konusunda henüz Japonlarla aşık atabilecek noktada değiller. Yapılan istatistiklerde ülkemizde yere göğe sığdırılamayan bazı Avrupa arabaların yüksek arıza oranına sahip olduğu görülebiliyor. Ama japonlar genelde bu konuda daha iyiler. Herhalde bu nedenle Corolla gibi her yönden bu kadar sıkıcı bir arabayı bu kadar çok satabiliyorlar. Bu kadar insanın bir bildiği olmalı değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: kkvan
quote:
Orijinalden alıntı: Darkimore
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
vw y bilmiyorum ama opelin çok şikayet almasının sebebi oraya cevap yazıldığı için.hyundaide garanti ağrılıklı sorunlarda var epey, ilgiinç, ultra servis veren prömünyüm adayı bir firma sonuçta.
Şikayet yeterki garantiden olsun böyle bir sorun olmasın:
27 Haziran 2011, 08:24:31 msaygin15 yazdı
VOLKSWAGEN Aracı Aldıktan 2 Ay Sonra Araç Elektirik Kesti Ve Yolda Kaldım! 08 Aralık 2010 tarihinden VW marka Passat 1.6 TDİ comfortline araç aldım; ama aksilikler üstümden bir türlü gitmedi. Aracı aldıktan 2 ay sonra araç elektirik kesti ve yolda kaldım. Akü takviyesi yapıldı ve kullanmaya devam ettim. Elektirk kesintisinden 2 ay sonra start-stop arızası meydana geldi ve son olarak 23 Haziran 2011 tarihinde aracı park ettikten sonra otomatik el freni nesi otomatikse freni bırakıyor ve yürüyerek diğer aracıma çarpıyor.
vw alıyorsunuz beyefendi
Bir arabada elektroniğe dönüştürülecek en son aksam el frenidir.
elektronik park freni?
bundan böyle kimse alman aracı almasın.
kul yapısı her araçta olur...
El Classico o oldu bu markalar zaten artık
quote:
Orijinalden alıntı: Tautou
quote:
[ 23 Haziran 2011 ] mateselk 870705 AUDİ Araç Anlatılandan Farklı Çıktı! İzmir Eröz Audi'den A4 satın aldım. Ancak araç bana anlatıldığından farklı geldi. D... Devamı
bu şikayet yanılmıyorsam dh üyesine ait
konu da açmıştı hatta
Bu bana ait abi, hala arayan veya ilgilenen (benim aramalarım dışında) yok.
En azından öve öve bitiremediğiniz markaların şikayetlerinin yanında vw ninkiler küçük kalıyor yok boya kalkmış vs buyurun yeni piremiyum hyundaiden örnek verelim
HYUNDAI ASSAN Hararet Saati Olmadığı İçin Arabam Conta Yaktı! ( waybeee umarım 45 binlik blue da vardır hararet göstergesi ) HYUNDAİ ASSAN Aracımın Frenleri Tutmuyor! ( yazık walla o kardar para döküp ix20 almış ama frensiz sanırım yeni bir yöntemle aracı durdurmayı bulmuşlar HYUNDAİ ASSANMotor İki Kez Yandı, Kabahati Bana Buldular! ( adamın 27 binde moturu yeniliyorlar (7.000 TL ) 2 bin sonra yine gidiyor. ) HYUNDAI ASSAN Hava Yastığı Açılmadı! ( gerek yok airbag e üstün kore malı saçla hallediyor herşey ) HYUNDAI ASSAN Arabamın 1700 Km'de Şanzıman Yağı Eksildi!( kesin aracı kullanmayı bilmiyorlar) en azından üşenmeyip buraya taşınanları okuduğumda boya dökülmesi cart curt şeklinde şikayetler çok vw ve opelde.Bu tarz hatalar olsa demekki forum yıkılırdı.