Şimdi Ara

Sigortasız çalışana kredi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar,

Bu başlık biraz sitem içersede asıl amacım bilgi sahibi olmak, Panama bayraklı bir gemide çalışmaktayım, yaklaşık 2 senedir de aynı firmada çalışıyorum. Üniversite zamanından kalan ziraat nakit kartım ve yaklaşık 4 senelik Ing hesabım, kredi kartım ve gene ingden çekilip( Türk bayraklı gemide sigortalı çalışırken aldığım ) hiç gecikmeden ödenmiş ve tamamlanmış bir kredim mevcut. Dün eşimle anneme telefon almak için vatana gittim telefonların 2 si 7000 TL tutunca nakiti bir anda oraya vermek istemedim ne yapabilirim diye sordum, ya kredi kartından taksitli nakit avans ( tek kredi kartım 1250 tl limitli ) veya kredi hariç bir taksitlendirme olmadığını söylediler. Bende Ing mobil bankacılık girerek 7000tl anında krediye başvurdum onaylandı hemen hesaba aktarılsın seçeneğine tıklayınca şube ile görüşün uyarısı aldım.

Bugün şubeye gittim görevli arkadaşa kredimin onaylandığını fakat bir uyarı verdiğini söyledim kontrol etti bilmem birşey puanım 4 ayda ( Eylül - Aralık ) 1700 den 950e düşmüş, gelirimi sordu cevapladım sistemde işsiz gözüküyorsunuz dedi doğrudur dedik, eviniz varmı var ama eşimin üzerine , araç oda öyle, maaşım giderleri ve ödemeleri kontrol ettiği için gene eşimin dolar hesabına yatıyor, eşim kamu çalışanı. Yanımda panama devletine ait kaptanlık belgelerim şirketime ait ne kadar maaş aldığımı gösteren sözleşmelerim ve kontratlarım ayrıca türkiye devletine ait olan ehliyetimle gitmiş olmama rağmen sigortanız olmadığı için size kredi veremeyiz siz işsiz görünüyorsunuz cevabını alıp güvenlikle beni kapıya atmamaları için hızlıca bankadan kaçtım :). O sinirle her bankaya kredi başvurusu yaptım hepsi red etti :)

Bi süpriz yapalım telefon alalım dedik elimize yüzümüze bulaştırdık. Hala nakitle almama konusunda fikrim sabit bu konuda herhangi bir önerisi, bilgisi olan bugünki bankacı arkadaşın tavırlarından uzak yardım edecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

• Benim durumuma benziyor. Emekli olunca Tr ye yerlestim. KKB puanim 0 idi. Hiç bir banka kredi karti ve kredi vermedi. Bu durumu 6000 Tl bloke ederek 5000 tl lik kredi karti aldim. Puan arttirmak için 300 tl lik bir kaç kere kredi çektim. Puanim once 1000 oldu. 1 sene sonrada 1900 oldu. Ama gine kredi istesem red geliyordu. Zira sistemde issiz gibi gozukuyordum. Yurt disindan emekli diye bir tabir yok. Bankalar sgk numarana bakiyor. Neyse bu durumu enpara sayesinde astim. Enpara da hesap açinca bir kaç ay sonra onlar kredin hazir diye bana kredi tanimladilar. Belgesiz sorgusuz sualsiz. Gerçi baska bankadan istesem gine red geleceginden eminim. Ama kredi karti durumum duzeldi. Maasimin geldigi banka limit yukseltmeyince baska bankalara muracaat ettim. Su anda limitim 16000 oldu. Kredi limitimde 60000 kkb de goruyorum. Ama kredi istesem gine red gelir. Ilginç bir durum. Hiç bir odeme sorunum olmadi zaten olmazda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Benim durumuma benziyor. Emekli olunca Tr ye yerlestim. KKB puanim 0 idi. Hiç bir banka kredi karti ve kredi vermedi. Bu durumu 6000 Tl bloke ederek 5000 tl lik kredi karti aldim. Puan arttirmak için 300 tl lik bir kaç kere kredi çektim. Puanim once 1000 oldu. 1 sene sonrada 1900 oldu. Ama gine kredi istesem red geliyordu. Zira sistemde issiz gibi gozukuyordum. Yurt disindan emekli diye bir tabir yok. Bankalar sgk numarana bakiyor. Neyse bu durumu enpara sayesinde astim. Enpara da hesap açinca bir kaç ay sonra onlar kredin hazir diye bana kredi tanimladilar. Belgesiz sorgusuz sualsiz. Gerçi baska bankadan istesem gine red geleceginden eminim. Ama kredi karti durumum duzeldi. Maasimin geldigi banka limit yukseltmeyince baska bankalara muracaat ettim. Su anda limitim 16000 oldu. Kredi limitimde 60000 kkb de goruyorum. Ama kredi istesem gine red gelir. Ilginç bir durum. Hiç bir odeme sorunum olmadi zaten olmazda.

Bu tarz durumlar ile karşılaşmak mümkün hocam.
    Şubeden mi başvuru yapıyorsun ret geliyor yoksa, internetten mi? şubeden başvur. Orada ki çalışanlara durumu anlat! kredi kartı limitin kaç bu arada? ve belgelenebilir gelir ne kadar?

• 2000watts kullanıcısına yanıt
    Evet malesef bizim bankacilik sistemimiz biraz sacma muhtemelen gelir gosterebilecek kisilerden daha sorunsuz bir odeme gerceklestirecegiz fakat bunu bankaya anlatamiyorsun cunku sigortan yok :) ayda 6700 dolar maas aliyorum sadece su an dolar bozmak istemiyorum bunu belgeleyen yurtdisi giris cikislarim sirker sozlesmelerim ve ne kadar maasa calistigimi gosteren kontratlarim yanimda diyorum olsun ama sigortaniz yok diyorlar. Esim ogretim uyesi saglik guvencem onun uzerinden diyorum o zaman o gelip ceksin hemen verelim diyorlar saka gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN

quote:

Benim durumuma benziyor. Emekli olunca Tr ye yerlestim. KKB puanim 0 idi. Hiç bir banka kredi karti ve kredi vermedi. Bu durumu 6000 Tl bloke ederek 5000 tl lik kredi karti aldim. Puan arttirmak için 300 tl lik bir kaç kere kredi çektim. Puanim once 1000 oldu. 1 sene sonrada 1900 oldu. Ama gine kredi istesem red geliyordu. Zira sistemde issiz gibi gozukuyordum. Yurt disindan emekli diye bir tabir yok. Bankalar sgk numarana bakiyor. Neyse bu durumu enpara sayesinde astim. Enpara da hesap açinca bir kaç ay sonra onlar kredin hazir diye bana kredi tanimladilar. Belgesiz sorgusuz sualsiz. Gerçi baska bankadan istesem gine red geleceginden eminim. Ama kredi karti durumum duzeldi. Maasimin geldigi banka limit yukseltmeyince baska bankalara muracaat ettim. Su anda limitim 16000 oldu. Kredi limitimde 60000 kkb de goruyorum. Ama kredi istesem gine red gelir. Ilginç bir durum. Hiç bir odeme sorunum olmadi zaten olmazda.

Bu tarz durumlar ile karşılaşmak mümkün hocam.
    Şubeden mi başvuru yapıyorsun ret geliyor yoksa, internetten mi? şubeden başvur. Orada ki çalışanlara durumu anlat! kredi kartı limitin kaç bu arada? ve belgelenebilir gelir ne kadar?

netten red kesin. Subedende basvurdum. Ucuz kredi veren bir bankaya. Enparanin kredisini kapatmak için. zaten sistemde olmak için bunlari yapiyorum. Ihtiyaçtan degil. neyse kredi istegim subede kabul oldu. Yarin imzaya gelin dediler. Ertesi gun red oldu. Birde bu forumda iyi orandan kredi veren çin bankasi temsilcisi var. Ondanda istemistim. Oda kesin olur dedi ama sonra red gelmisti. Bir daha kredi falan istemem hiç bir bankadan. Puanim yeniden 1900 olsun. Su anda 1600 civari. Kredi karti limitim 16000 oldu. Ama maasimin 4 mislinin çok altinda

• quote:

Çok işginç bir şey yakaladım mesajında üstad 60.000 tl kredi limiti tanımlı demişsim kkb raporunda öyle bir şey yok emin misin onu gösteren resmi atarmısın burada yanlışın var yada biri senin kredi limitini aktif etmiş demek

• simdi baktim 58000 tl. Sebebide enparadan alip bir kaç ay sonra ödedigim krediler. Su anda aktif olan 20000 kalan 18000.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

simdi baktim 58000 tl. Sebebide enparadan alip bir kaç ay sonra ödedigim krediler. Su anda aktif olan 20000 kalan 18000.

üstad yanlışın var kkb raporunda sana tanımlı limit gözükmez toplam borcun gözükür sonrada ödenen kısım altta emin misin kkbde sana ayrılmış kredibiliten gözükmez
  • senin yanlisin olabilir zira toplam limitiniz yaziyor. Sonrada su kadar borcunuz var diyor. mesela borcunuzun % 30 .
    Butun raporlara baktim.Kredi aldikça limit yukselmis. Odeyincede su kadar limitiniz su kadar borcunuz var diye yaziyor. Tahminen herkezde boyle.
    Belkide benim senelik üyeligim var ondandir.
  • quote:

senin yanlisin olabilir zira toplam limitiniz yaziyor. Sonrada su kadar borcunuz var diyor. mesela borcunuzun % 30 .
    Butun raporlara baktim.Kredi aldikça limit yukselmis. Odeyincede su kadar limitiniz su kadar borcunuz var diye yaziyor. Tahminen herkezde boyle.
    Belkide benim senelik üyeligim var ondandir.

abi bak şimdi şöyle oluyor olay sen şimdi toplam limit diyosun ya o toplam limit eğer sen almışsan kredi 60,000 tl göstermeli altındada 58,000 tl yazıyor ise sen 2000 tl ödemişsin geriye kalan bakiyendir sen kredi almadan kullanmadan orda 60,000 tl senin bankalar nezdinde kredin var demez sistem onu demek istiyorum yani 60,000 tl sende gösteriyor ise şudur kredi kartı kredi ek hesap dahil şu an bankalara olan tüm borcundur 60,000 altada ödediğin kadar düşer 58,000 tl yazar hemfikirmiyiz senin ilk mesajın bence hatalı imla hatası var şu havayı vermişsin bankaların bana ayırdığı kradibilitem bu kadar tarzında

• Fazla uzattin. varsayim yok. Olani soyledim. Benim o kadar borcum yokki. sadece 20000 tl kredi çekmistim. 18000 kaldi.
    Kredi karti limitlerim bunun içinde 16000
    Bankalarda eksiye gitme 8000
    hepsi bu 58000 içinde.
    Borcumda kredi karti kullanimina gore degisiyor. Ama hep %30 un altinda.
    Su anda yurt disindayim. Bayagi kredi karti kullandim. Eger yukleyebilirsem foto gosteririm. ama neden. Yani saçma bu kadar ugrasmam. sana ne?
    Acaba yanilabilecegini hiç dusunmedin mi?
  • travegostar dediği doğru. findeks kimseye şu kadar limitiniz var diye bir şey yazamaz.

•  Sigortasız çalışana kredi yok
    ne kadar bos bosuna iddaa ediyorsunuz. Saka gibi
  • quote:

Fazla uzattin. varsayim yok. Olani soyledim. Benim o kadar borcum yokki. sadece 20000 tl kredi çekmistim. 18000 kaldi.
    Kredi karti limitlerim bunun içinde 16000
    Bankalarda eksiye gitme 8000
    hepsi bu 58000 içinde.
    Borcumda kredi karti kullanimina gore degisiyor. Ama hep %30 un altinda.
    Su anda yurt disindayim. Bayagi kredi karti kullandim. Eger yukleyebilirsem foto gosteririm. ama neden. Yani saçma bu kadar ugrasmam. sana ne?
    Acaba yanilabilecegini hiç dusunmedin mi?

Ne kadar saygısız bir adamsın sen be sana yaşın bizden büyük emeklisin diye abi diye hitap ettik senin ettiğin laflara bak yaş ile olmuyor evet karakter özelliği senin insanlığın bu ise başka lafa gerek yok hala ötüyosun bilmeden toplam kredi limiti demek senin türkiye genelindeki toplam borcun demektir yani kullandığın ürünlerin toplamı aldığın üründür bankalar nezdinde hala bi halttan anladığın yok gider yapıyorsun biraz saygın olsun insanlık öğren sana saygı ile yaklaşan bir şeyi yazışan abi diye hitap eden birine yaklaşımına bak

• Lutfen bir daha cevap yazmayin zira terbiyesizligin son haddine vardiniz. Isin kötûsü terbiyesiz ve kafanizin çalismadigini bile bilmiyorsunuz.
    Kaç kere anlattim. 58100 benim toplam kredi limitim.
    Borcumda 18000 tl diye .
    Borcumun toplam limitin % 30 un altinda diye. Findekste yazan bu.
    Daha neyi uzatip terbiyesizlesiyorsunuz. hem size ne.
  • quote:

Lutfen bir daha cevap yazmayin zira terbiyesizligin son haddine vardiniz. Isin kötûsü terbiyesiz ve kafanizin çalismadigini bile bilmiyorsunuz.
    Kaç kere anlattim. 58100 benim toplam kredi limitim.
    Borcumda 18000 tl diye .
    Borcumun toplam limitin % 30 un altinda diye. Findekste yazan bu.
    Daha neyi uzatip terbiyesizlesiyorsunuz. hem size ne.

Bırak kes traşı önce kendin kötü söz ettin üzerine üste çıkıyosun en baştan anlattığın olay başka sonda başka hatta başka üye arkadaş da benimle aynı şeyi anlamış ki oda bana hak vermiş yıllarca türkiyede kalmadığından imlan şiven anlatmam bir garip demiyosun da sana insan gibi yazan abi diye saygısından hitap edene gider yapıyosun hadi ikile...

Senin dilin bu anca senin gibiler bunu anlar yürüü...

• quote:

Enpara çok hayal kırıklığına uğrattı beni sorma dostum..
    2700 maaşlı emekli ve gecikmesiz kkb 1650 35 senelik iş ve bankacılık hayatında asla gecikmeye girmemiş k.k ve kredi düzenli kullanmış ve ödemiş bir şahıs'a beş bin vermediler!
    borcu var baya 47-48 bin tl falan ama 2700 geliri sadece belgelenebilir olandır!!! adam yan gelir sahibi 5 bin vermediler abi ya inanabiliyor musun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.