Şimdi Ara

Sigorta Sektörüne Sigorta Şubeliği ile Güzel Bir Başlangıç Yapın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sigorta sektörüyle ilgileniyorsanız doğru yerden başlamanın ne kadar önemli olduğunu da bilmeniz gerekli.

    Tali acentelik mi, yetkili acentelik mi, sigorta şubeliği mi?

    Uzun uğraşlar sonucu yetkilisi olduğunuz sigorta şirketinden, müşterileriniz için aldığınız sigorta tekliflerinin fiyatlarıyla karşılaştığınızda, daha ilk günden alternatif fiyat arayışlarına çıkacağınızı düşünüyorsanız, yetkili acente olmanın pek de size göre bir iş olmadığı noktasına gelmeniz uzun sürmeyecektir. Çalıştığınız sigorta şirketinin fiyatlarının hangi seviyede olduğunu resmi işlemlerin öncesinde biraz irdelemeniz gerekli. Kaldı ki bu da bir çözüm değil. Bugün uygun fiyat sigorta şirketi 2-3 ay sonra sektörün o branştaki en pahalı şirketi olabiliyor.

    Bu durum, sektörle ilgili hayallerinizi sınırlandırıcı, büyümenizi engelleyici bir unsur olarak karşınıza çıkıyor. Çoğu zaman 1-2 sigorta şirketiyle çalışmak, acentenizin büyüme kapasitesini en baştan sınırlandırmak demek.

    Tüm bu olumsuz etkilerden kurtulmak için, yani 1-2 sigorta şirketinin size sunacaklarıyla kendinizi sınırlandırmak istemiyorsanız, yetkili acente olmak yerine, sektörde uzun yıllar boyunca kendini kanıtlamış ve her müşteriye hitap edecek yelpazede geniş sigorta şirketi portföyüne sahip bir sigorta acentesinin resmi şubesi olarak çalışmanız çok daha doğru olacaktır. Bu şekilde, yetkili acente olmanın ağır mali sorumlulukları altına girmeden şubenizde faaliyet gösterebileceksiniz.

    Sigorta şubesi olabilmek için Sigorta Acenteleri Yönetmeliğindeki asgari şartların oluşması gerekli. Buradaki en önemli husus,
    1-1 adet şube müdürü ve 1 adet teknik personel bulunması.
    2-Sadece sigortacılık yapılacak bir ofisinizin olması.

    Bu 2 şartı sağlayabiliyorsanız bu fırsatı değerlendirmelisiniz. http://timurlarsigorta.com/sigorta-sube-basvuru/ adresindeki formu doldurup ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
    Konuyla ilgili sorularınız varsa buradan da tabii ki yardımcı olmaya çalışabiliriz.







  • Kâr marjı nedir ne kadar sermaye gereklidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.