Şimdi Ara

Sigorta onarım, hasar işlemleri(park halinde çarpma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otaparkta aracıma, otobüs manevra yaparken çarpmış. Durum fotoğraftaki gibi. Arka far kırık, tampon göçük ve kırık, bagaj kapağında sıkıntı yok biraz zor kapanıyor. Kaskom var. Tutanak tuttuk karşı taraf suçunu kabul ediyor. Bu tür işlerle ilk defa uğraşacağım. Tecrübelerinize ihtiyacım.

1) Yetkili serviste mi yaptırayım yoksa sigorta anlaşmalı özel serviste mi yaptırayım?
    2) Hasar dosyasını kaskom üzerinden mi açtırayım yoksa karşı tarafın trafik sigortası üstünden mi?
    3) Ekspertiz sonucuna bağlı ama ben tamponun değişmesini isteyeceğim, tamirat yoluna giderlerse ne yapayım?

Sigortacımın söylediğine göre kendi kaskom üzerinden yaptırırsam kaskon delinmiyor dedi. Kasko, karşı tarafın sigortasından masrafını alır dedi. Servis trafik sigortası üzerinden işlem yaparsak süreç uzun sürer diyor ne yapayım.

Sigorta onarım, hasar işlemleri(park halinde çarpma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkmass -- 22 Kasım 2014; 23:48:49 >

• önceki gün bir konu görmüştüm karşı tarafın sigortası ödemiyor diye. otoparkta çarpıtkları için, trafik değilmş o yüzden karşılamıyorlarmış, sigorta şirketi öyle demiş. aman diyim
  • 1- en az hasar bedelini kim çıkartıyorsa o servisi seçin
    2- dosyayı kaskodan açtırın. siz haklı çıkınca onlar parasını sizin adınıza alır.
    3- tampon 4 e bölünse dahi tamirat yapıyorlar kaçış yok. zaten stoplarda orjinaliyle değişeceği için nerede yaptırsanız farkı olmaz.

hasar bedeli mümkün olduğunca az çıksın ki aracınızı pert sanmasınlar. bir tampon ve stop için ne çıkarabilirler demeyin. diğer kazalarla toplanınca epey bir yekün tutuyor.

ekleme: özel ve kapalı otopark kazalarında trafik dışı olduğu için sigortalar itiraz ediyor. köşeyi dönerken çarptı yazın tutanağa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 23 Kasım 2014; 0:27:37 >
  • Açık otoparkta oldu. Ben çarpma sırasında aracın yanında değildim. Otopark görevlisi ile birlikte tutmuşlar tutanağı görevliği de görgü tanığı yazmışlar ben sonra geldim." otoparkta manevra yaparken park halindeki araca vurdum. Hata tamamen bana aittir" yazılmış. Tamirli tampon dışarıdan fark edilmese bile içeriden kaynaklar eklemeler belli olacak. O zaman kaskonun orjinal parça teminatının ne anlamı var.
  • Otoparkta olduğu için kendi kasko firmanız öder ve hasarsızlık bozulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkmass kullanıcısına yanıt
    "iş bu poliçe kapsamında teminat altına alınan ve poliçede detayları yer alan aracın hasar görmesi halinde,öncelikle hasar gören parçaların onarımı esastır.Onarımı mümkün olmayan parçalar orjinal olarak yenisi ile değiştirilecektir."

genel kasko poliçelerinde yukarıdaki şekilde uygulanıyor. aslında tamponun kendi üzerindekinin tamir edilmesi kozmetik açıdan daha güzel duruyor. değişen parçaları bazen servisler gelişigüzel taktıkları için tampon değişmiş gibi görünebiliyor dışarıdan. ekspere bulup hassasiyetinizi anlatırsanız onarım türü değişebilir. siz bilirsiniz. 500 liralık hasar yerine 3bin liralık hasar yazılması arasında çok fark var yalnız. hani hep bahsederiz ya kasko fiyatı şişirmiş aslında hasar bu kadar değildi bıdı bıdı... bu tür kazalar sonucu yaşanır.
  • bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. peki bu şekildeki bi hasarın orjinali gibi onarılması mümkün mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zincirleme kaza ve sigorta
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • korkmass kullanıcısına yanıt
    Tabii ki isin ehli onarim sonrasi ilk gunku haline doner

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.