Şimdi Ara

Sigorta Konusunda Yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eve tadilat yaptırdık ve elektrikçimiz tam bir fiyasko çıktı. Eve telefon hattı çekmeyi unutmuş, mutfaktaki prizlerin birini lavobonun diğerini ocağın üstüne koyacak kadar aklı havada bir arkadaştı.

Her neyse, evde ütü ve çamaşır makinası aynı anda çalışınca sigortalar atıyor.

Sigorta kutusu siemens, B10, B10, B10, B12, B14, B16 şeklinde. Evin tadilatını verdiğimiz mimar ise arkadaşım ama biraz yanar döner biri. O "sigorta kutusu değiştirirsek düzelir, 24'lük (26 lık da olabilir hatırlamıyorum) takarsak sıkıntı olmaz" dedi.

Sizce problem olur mu? Elektrik tesisatını komple değiştirdik dediler ama anlamıyorum. Çamaşır makinesi ile ütü çok farklı yerlerde. İkisi de evin iki ayrı ucunda neredeyse.

Sizce ne yapmalıyım?

• prizlere mutfak banyo b16 oturma odası gibi yeri b12 b14 tak lambalar b10 kalsın.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrikçi kayıp. Mimar dediğim arkadaş yarın başka bir elektrikçi gönderecek.

Ama bu işlerden anlayan biri geldi ne var ne yok diye bakmak için;

sigorta kutusu: b10, b10, b10, b16, b16, b20

şekilnde.

3. sıradaki b10'u kapattık veee... 3 odadaki priz ve banyodaki prizlere elektrik gitmedi. mutfak ve salondaki prizlerde elektrik vardı.

Şimdi sorum şu; adam 3 oda ve banyodaki prizleri aynı yere mi bağlamış? Bunun geri dönüşü var mı varsa nasıl olur?

gerekirse ev kırılıp baştan yapılır sıkıntı yok, parasını vermedim ama bu sigorta kutusunu değiştirerek çözülebilecek bir şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vectrac -- 27 Mayıs 2015; 21:13:57 >
  • "3. sıradaki b10'u kapattık veee... 3 odadaki priz ve banyodaki prizlere elektrik gitmedi."

Ütü ve çamaşır makinası bu 3 odadamı bulunuyor. Eğer öyleyse b10 (10 amper) yetersiz kalır ve bu yüzden sigirta atar. Bu sigortayı değiştirirseniz sorun ortada kalkacaktır ama çokta yüksek değerde sigorta almayın. Çamaşır makinasının kaç amper sigorta gerektirdiği kullanım kılavuzunda yazar.
    Ütü de kaç watt ise 220'ye bölünüp amperi bulunur.Yani Amper= watt/220

Bu şekilde ikisinin çektiği akımı bulun (prizlerde kullanacağınız diğer aletleride unutmayın) ve toplam çıkan ampere göre sigorta alın. 'B10' kelimesindeki "B" harfinin anlamı= Eğer sigortada kısa devre olursa sigortanın atma süresidir. Mesela A:2 saniyede.B:4 saniyede C: 6 saniyede atar.( örnek değerlerdir) Bunları sigorta aldığınız yere de danışabilirsiniz.
    Sigortayı siz takacaksınız bilgi veririz ama bu işlersen anlamıyorsanız elektrikçiye yaptırın...

Uzun yazdım biraz kusura bakmayın. Kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• vectrac kullanıcısına yanıt
    genelde 2-3 odaya bir priz lamba bağlanır kapattığın sigoratnın bir giriş çıkış bağlantı noktaksı olur 2 li olan yer senin salon muftaktı onu ayır extra sigorta bağla..
  • Çok teşekkürler cevap için.

Ütü bu 3 odanın 1'inde. Çamaşır makinası ise banyoda. Ama işte 3 oda ve banyonun tüm prizleri 3. sıradaki B10'a bağlı. Sadece sigortayı değiştirsek yeterli olur mu yoksa tesisatın mı değişmesi lazım tekrar?
    Hocam tekrar elektrik tesisatının değişmesine gerek yok değil mi?

Çünkü adam 3 odanın ve 1 banyonun tüm prizlerini sigorta kutusundaki B10 olan yere bağlamış. Onu indirdiğimde bu 3 oda ve banyonun hiçbir prizi çalışmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normalde odalardan direkt siğorta kutusuna kablo çekilir ama siğorat kutusuna bak girişte 1 kablo girip 3 tane çıkması lazım foto eklersen net söylenir..
    Tamam hocam akşam eklerim foto. Teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.