Şimdi Ara

SİGORTA ATIYOR YARDIM LÜTFEEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün bütün pc yi topladım herşeyi taktım power tuşuna bastığımda sigorta dışardan atıyor evin içindeki değil yani.
    parçalarım yandı mı yanmadı mı bilmiyorum baya üzülüyorum napıcam diye ama.
    Aklıma gelen bi kaç nokta war doğru mu yaptım bana söler misiniz ?

8800gts war suan kutu içinden power connector girişine takılan bi kablo çıktı onu , kablonun bi ucunu karta diğer 2 ucunu da powersupply dan gelen kablo uclarına taktım.Acaba 2 sini birden takmıcak mıyım bitanesi mi takılı olmalı ya da psu dan çıkan mavi uçlu PCI Express kablosunu mu takmalıyım direk oraya o ekran kartı kutusundan çıkan power connector kablosunu kullanmamalı mıyım ?
    bu arada psu be quiet 600w

birde hdd im sata , fakat bi SATA yazan kablo taktım , bi sarı ince kablo taktık birde 4 girişlik eski hdd lerin güç girişi gibi bi giriş war onu da taktık yani 3 kablo takmış olduk hdd ye fazla mı taktık ? acaba niye sigorta atıyor anlayamadım parçalarım yandıysa bende yandım.

lüttfeeeen yardım edinnnnnn,

ekran kartından cıkan 3 uclu power connector kablosu ->
     SİGORTA ATIYOR YARDIM LÜTFEEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schroef -- 24 Mart 2007; 22:56:32 >

• bence bilgisayardan değil sigortalarında Bi arıza olabilir.Eğer ki Monitör LCD flat (ince ekransa ki) Bunlar direk 220 Volt ile çalışıyor
    o da Sebep olmuş olabilir...
  • yok baba ya sadece power kablosunu taktık çalışcak mı diye bastık pat sigorta attı
  • birde Be Quiet 600W da sigorta koruması war mı yani power a bastığımda sigorta attı bişey yanmamıştır dimi ya :(
    duman yok leş gibi bir koku da yok sadece parçalar yeni diye herhalde bi koku war normal mi ?
  • kardeş bende poweeri yeni aldığımda başıma geldi yenisiyle değiştim işey değişmedi şunları yap
    1. elektrik hattının topraklı olup olmadığını konrol et
    2.taktığın prizin sigortasının pc den başka bi aleti çalıştırmadığına emin ol
    3,kullnadığın 3 lü prizmi herneyse başka alet kesinlikle bağlama
    4.kasayı arkadaan kapat elektriği ver monitore elektrik geldikten sonra arkadan kaayı aç eletronik aletler ilk elektrik aldığında aşırı akım çektiklerinden bu ağır geliyor olabilir aynı başıma geldi kasayı ayrı açıyodum sonraları ne olduysa kendinden düzeldi
  • hoca sigorta yetersizdir belki..kaldırabileceğinden fazla akım çekiyor olabilir..veya sigortanın topraklamasında da olabilir sorun..bu en son çare..
  • peki sigorta attırıyo kendisi direk , yanmışmıdır birşey acaba elimi sürmedim daha öle duruyor valla bir de diyosun ki 8800gts e 3 lü powerconnector kablosunu bağlmayayım öle mi yani takmadan da çalışır mı diyosun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sigortanın kaldıramayacağı bir akımı bi bilgisayarın çekmesi zordur. eğer o sırada evde elektrik sobası, elektrikli şofben, kettle falan gibi çok yük çeken cihazlar çalışıyorsa onları kapatıp tekrar dene. çünkü ana sigorta atıyor diyosun, nerden baksan 25 amperliktir o sigorta.. bilgisayar o kadar yük zor çeker. bir arkadaş açılışta çekilen aşırı yükten bahsetmiş, o mantıklı ama. evin genel elektrik yükünü azalt.

ikinci olarak, o power çevirivilerini kullanmak yerine powerdan çıkan pcı ex kablosunu kullan direk. molexlerden çevirme ekran kartının kablosunu. daha iyi olur böyle.
    harddiske de 3 kablo takmışsın, bazı sata disklerde hem molex hem sata power girişi var. sadece sata power olanı bağla, molex takma, fazla takmışsın, benimkinde de öyle ikisi de vardı, sormuştum, sadece sata power ve sata kablosunu tak dediler.

onun dışında topraklamayı kontrol etmen, başka bir odadaki başka bir prize takıp denemen mantıklı olacaktır..

• öğrendiğime göre 2 sine birden de takılıomuş ama ben direk PCI-Express yazan psu dan cıkan o kabloyu kullanıcam tabi inventusa gidip yenisini alabilirsem çünkü psu gitmiş.Be Quiet 600w idi . şimdi konuştum yedek bi psu verceklermiş bozuğu yollıcaklarmış firebal a bakalım nolcak hayırlısı
    ama hala anlamış değilim neden sigorta attı yanlış bağladığımı düşündüğüm 2 şey wardı b iri doğruymuş öbürü de hdd ye sata2 olduğu için hem sata kablosu hem de bi molex bağladım ondan da atar mı arkadaş sigorta ya
  • arkadaşlar gittim Inventusa gerçekten muhteşem bir şirket acaip güsel şekilde ilgileniyorlar müşterileriyle hele ki Ertuğ abi muhteşem bi insan yav.Benim psu da üretim hatası warmış ondan dolayı sigortayı attırmış geçici bi psu verdi kurdum pc yi çatır çatır çalışıo şuan maşallah.Yenisini alıcam 1-2 haftaya göndercekelr firebal !^!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.