Şimdi Ara

Sigorta Aracımı Başka Yerde Yaptırmak İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bundan bir hafta önce şehir içinde bir kamyon duramayarak bana arkadan çarptı. Tutanak vs. gerekli işlemleri yaptım ve ertesi gün Hatay Auto King'e arabayı götürdüm arkadan çarpma olduğu için masrafların tamamını karşı tarafın sigortası karşılayacak, karşı tarafın sigortası "AXA". Auto King değişmesi gereken parçaların listesini çıkardı ve toplam tamir masrafını 5000 TL olarak belirledi ancak AXA sigortanın eksperi tamir işlemi için başka yerden de fiyat aldığını söyledi ve Auto King'den daha ucuza (3500 TL) yapacakları için aracımın orada yapılacağı konusunda ısrar ediyor. Aynı zamanda ucuza yapan yerin yan sanayi ya da orijinal değil de çıkma parça kullanacağını söylüyor. Ben, aracı istediğim yerde yaptırma hakkına sahibim Auto King'de yaptırmak istiyorum dediğimde bana biz daha ucuz yer bulduk ya orada yaptırırsınız ya da istediğiniz yerde yaptırmak istiyorsanız biz size 3500 TL yi öderiz istediğniz yerde yaptırın diyor. Şimdi bu durumda ne olacak? Benim yasal haklarım nelerdir? Ödeme tutarı neden ekseprin bulduğu yerin verdiği 3500 TL lik fiyat oluyor? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• söylenecek laf çok ama neyse ben mahkemeligim bu eksper denen zatılar muhteremler yüzünden ne desem boş allah sabır versin sigortacılar icin birası muz cumhuriyeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyi yöntem experi ikna etmek veya kendi kaskonuz aracılığıyla yaptırmak, sizin kasko karşı taraftan parasını alır. yürürlükteki sözleşmeye göre orjinali 5bin, yan sanayisi 3bin 500 ise aradaki farkı siz öderseniz orjinaliyle tamir ederler. araç için hayati önem taşıyan parçalar harici tampon, kaporta vs için yan sanayi kullanılması normal karşılanıyor. aradaki bin 500 lira farkı ödeyip tazmini için dava açabilirsiniz. aracınız yapılsın dava olumlu sonuçlanırsa aradaki farkı geri alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mavipasa

en iyi yöntem experi ikna etmek veya kendi kaskonuz aracılığıyla yaptırmak, sizin kasko karşı taraftan parasını alır. yürürlükteki sözleşmeye göre orjinali 5bin, yan sanayisi 3bin 500 ise aradaki farkı siz öderseniz orjinaliyle tamir ederler. araç için hayati önem taşıyan parçalar harici tampon, kaporta vs için yan sanayi kullanılması normal karşılanıyor. aradaki bin 500 lira farkı ödeyip tazmini için dava açabilirsiniz. aracınız yapılsın dava olumlu sonuçlanırsa aradaki farkı geri alırsınız.

3500 TL dedikleri şey yan sanayi parça değil çıkma parça kullanacakları için öyle oluyor. Yürürlükteki sözleşmeye göre öncelikle varsa yan sanayi ama yoksa orijinal kullanmak zorundalar ve çıkma parça kullanma hakları yok. Bu işler tam bir bela imiş.

• Geçmiş olsun.
    Aracınızı auto King'e değilde direk servisine götürseydiniz(atıyorum marka Reno direk ana bayiye) belki burda daha ucuza yapıyorlar muhabbeti yapamazlardı.kendi sigorta firmandan bilgi al yardımcı olurlar.olmadımı nereye götürürlerse götürsünler çıkan masraf Kadar'da dava aç.ben sana söyleyim götürdüğün yerinde parmağı var bu işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.