Şimdi Ara

Sigma Plus Klima Çok Soğutuyor. Çözümü nedir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
7.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Siz youtube da adem helvacı yi takip edin geçtiğimiz yıllarda epey klimayı zorlu şartlarda test etmişti. Bir de tavsiyem cam yüzeyi güneşlik & tente tarzı bir gölgelikle kapatip evin direkt güneş almasını engellemeye çalışın. Benim cihaz da sert soğutuyor sanmıştım ancak gün boyu açık otomatik fan modunda gayet düzgün çalıştı. Gerek zemin gerek tavandan emiş (oda sıcaklığı) 24/25 derecelerde kaldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 29 Haziran 2025; 21:34:1 >
  • Yaklaşık 1 aydır aktif kullanıyorum. Bu aletin çalışma/konforundan istediğim sonucu alamadım. Cihaz yazılımında sıkıntı var sanırım. Hedef sıcaklığa gelince fan moduna geçiyor ve eve nem ve bağlı klima kokusu bırakıyor. (Ev nem oranını en az 2 puan arttırıyor geceleri hava serinliğinde 8 Saat neredeyse fan modunda çalışıyor. Bina içindeki nem kapı bosluklarindan vb yerlerden eve sızıyor konforu yeterli değil. Bu nedenle 20 gündür quiet (sessiz) modda bu dez avantajları n ortadan kalktığını fark ettim. Nemlendirici vs yapmiyor

• @klima5505 daha önce başka konuda bu cihaz ile ilgili yorum yaptı. Cihazın yazılımı hatalı. Kendisini kısamıyor. Sensör vs değişim ile çözülecek bir durum değil, bunu servisde çözemez çünkü yazılıma müdahale etme düzeltme şansları yok. Anca mekanik onarım yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 19 Ağustos 2025; 11:2:10 >

Hiç duymadım 5 yıldır aynı şekilde donmaya devam. İklimsa niye yazılım güncellemiyor diyeceğim de demiyorum çünkü adamlar kılavuzu bile türkçeye saçma sapan çevirmişler

Peki şimdi aklıma takılıdı da. Sıcaka aldığımızda hem kendini kısıyor hem de duruyor. Sıcakta nasıl kendini kısıyor? soğuk modda 5 yıldır bir kez durduğunu görmedim zenci atlet gibi koşuyor 

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt

Bu klimada sensör diğer çoğu klimalardaki gibi iç evap üzerinde değil de yanda olduğu için yani üzerinden hava akımı geçemediği için olabilir bu sorun özellikle soğutmada. Soğuk hava ağır olup aşağı çöktüğü için sensör algılama sorunu yaşıyor olabilir. Isıtmada hava yükseldiği için sensör kolay algılıyor olabilir. Denemek için o yan taraftaki delikli sensör üstüne PC fanı takip hava akımı sağlayıp deneyebilirsiniz. Ortam sıcaklığını anlık olarak daha doğru algılayıp çalışacağını düşünüyorum. Gree'nin garip işleri işte...

Bu da sonuç vermezse o sensörü oradan çıkartıp dışarıda durmasını sağlayıp deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 5 Eylül 2025; 15:46:3 >

@serkan1216 Konuya yazdım sanırım hatırlamıyorum tam ama en düşük kaçsa orda hep devam ediyordu galiba. 7 dereceydi sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kartal -- 5 Eylül 2025; 17:2:28 >

İşte sorun orda. Soğutmada sensörün okuduğu değer 25 ten 1-2 derece daha aşağıya düşecek ki kendini kıssın. Tüm klimalar böyle çalışır. Sensörün okuduğu değer, ayarlanan sıcaklığın altına düşmüyor doğru mu anladım, 25 e 25 yani? Öyleyse kısmaz dediğim gibi. O yüzden onu denemenizi önerdim. Gerçekten doğru algılasa üstten çektiği gibi 23 ü algılar ve kendini kısar/kapatır. Bu da sensör konumuyla alakalı, hatalı tasarım, dediğim şekilde çözebilirsiniz.

Pardon yanlış anlattım sanırım. Sensör 23 okuyor çekilen havada 23 ama aslında set edilen değer 25. Yani ben odanın 25 olmasını istiyorum ve sensör 23 okuyor ve yukardan emilen havada 23. Yani sensör işini doğru yapıyor sorun kısmamasında.

Bu arada çekiği hava 23 ama klimanın tam karşısında üflediği yerlerde kutup özleminizi giderebilirsiniz   20- 19'a kadar düşen yerler oluyordu yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kartal -- 5 Eylül 2025; 17:4:51 >

Anladım sensörde sorun yok. Geçmiş mesajlardan gördüğüm 25 ayarlıysa 2-3 derece daha aşağıya indiriyor demişsiniz. Bu normal çoğu klimada, bende de öyle. Karşısındaki 19-20 nin pek anlamı yok çünkü direkt ufledigi 7 dereceler buna sebep olabilir. Ama aşırı çalışmasının ve üşütmesinin tek nedeni kalıyor o zaman, çatı katı ve yalıtımsız olması. Ve klimanın ortama göre büyük olmasi. Aşırı derecede ısı kaybı belki...

Klima kanadı yere paralel yani yukardan üflüyor değil mi? Direkt aşağıya bakarsa yine yerler buz gibi olur.

İlk mesajda 29 da bile üşütüyor demişsiniz, şuan 25 kullanıyorsunuz. Peki 26-27-28 ayarlayınca durum nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 5 Eylül 2025; 17:39:12 >

Orijinalden alıntı: caliskansahis41

Anladım sensörde sorun yok. Geçmiş mesajlardan gördüğüm 25 ayarlıysa 2-3 derece daha aşağıya indiriyor demişsiniz. Bu normal çoğu klimada, bende de öyle. Karşısındaki 19-20 nin pek anlamı yok çünkü direkt ufledigi 7 dereceler buna sebep olabilir. Ama aşırı çalışmasının ve üşütmesinin tek nedeni kalıyor o zaman, çatı katı ve yalıtımsız olması. Ve klimanın ortama göre büyük olmasi. Aşırı derecede ısı kaybı belki...

Klima kanadı yere paralel yani yukardan üflüyor değil mi? Direkt aşağıya bakarsa yine yerler buz gibi olur.

İlk mesajda 29 da bile üşütüyor demişsiniz, şuan 25 kullanıyorsunuz. Peki 26-27-28 ayarlayınca durum nasıl?

Bence sebep kendini kısmaması, çünkü kışın sıcak modda hiç sorun yaşamıyoruz. Evi ısıtıyor ve duruyor. Yalıtım ile ilgili olsa kışın da istenilen sıcaklığa gelince durmaması gerek ama kışın istenen sıcaklıkta duruyor. Sonuçta emilen havanın derecesi istenilen dereceden daha düşük, soğutamıyor olsa dediğiniz olabilir

Tüm modları tüm dereceleri denedim hepsinde aynı şekilde durmadan çalışıyor. 2 gün açık bıraktım yine durmadı klima

Evet kanatlar da yukarıda.

Yukarda bir arkadaş yazmış yazılımda sorun var diye. Adamların umrunda değilki güncelleme filan yapıp düzeltsinler. Aslında bi dava açacan şunlara akıllanacaklar

• Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt

Belki de bazı serilerde yazılım sorunu vardı dediğiniz gibi. Yeni seri kartlarda çözülmüş olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.