Şimdi Ara

Sigma 50-500mm Os mi Nikon 80-400 VR mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nikon D200 makinem için kaliteli bir tele lens arıyorum. Aslında kafamda Sigma 100-300 f/4 vardı. Bu lensi uzun süre aradım bulamadım. Farklı alternatiflere yöneldim. Başlıktaki ürünleri de uzun zamandır takip ediyorum. Sigma 50-500mm, Nikon 80-400mm ye göre fazladan 100mm zoom mesafesine sahip olduğu için bu lensi almak daha mantıklı geliyor. Fakat bazı inceleme sitelerinde f5.6 da Nikon 80-400mm nin daha iyi sonuç verdiğini yazmışlar. Malzeme kalitesi, optik performansı, af hızı ile beni memnun edecek bir tele lens önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 25 Haziran 2013; 11:16:55 >

• Bir arkadaşimda sigma 50-500 var ornito çekiyor ve memnun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Bir arkadaşimda sigma 50-500 var ornito çekiyor ve memnun

Ben de bu lensle çekilen kuş fotoğraflarını çok beğeniyorum. Yalnız ikinci el almayı düşündüğüm için lensleri bulmak da ayrı bir sıkıntı.
  • Her iki objektifte renk sapması ve köşelerde kararma mevcut, af yavaş ve keskinlik yetersiz. Tavsiye etmem.

Sigma 50-500mm Os mi Nikon 80-400 VR mi?
  • Hangi lensi tavsiye edersiniz peki?
    @İmportant

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sigma 50 500 güzel
  • Hocam sigma 200-500mm f/2.8 al bence. çok iyi lens hemde baya kompakt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

Hocam sigma 200-500mm f/2.8 al bence. çok iyi lens hemde baya kompakt

5 tane paket yap hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

Hocam sigma 200-500mm f/2.8 al bence. çok iyi lens hemde baya kompakt

5 tane paket yap hemen.

Kamyonu deponun önüne çektim hazırlıyorum şimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300mm üstü lensler, daha doğrusu 300mm üstünde kaliteli görüntü veren lensler genelde pahalı oluyor ne yazık ki. o yüzden bütçeniz fazla değilse ve almakta da karalıysanız 50-500 olsun 80-400 olsun veya sigmanın 120-400 ü olsun hepsinde birbirine yakın sonuçlar elde edersiniz. Ancak bu serilerden sigma 120-400 olan daha yeni modeldir ve kalite olarak beğenilen bir lens(fiyatına göre) isterseniz bunu da bir inceleyin.
  • Bu başlık üzerinden devam edeyim diye yazıyorum. Yine aynı ikilemde kaldım :) Bu başlıktan sonra Nikon 300mm f4ü aldım ve sonuçlarından memnunum. Tek sıkıntım lensin çok hızlı AF yapmıyor olması. Bu nedenle çok fazla güzel pozdan oldum. Ayrıca bütçeyi de biraz daha arttırarak farklı lensleri de kullanmak istiyorum. Başlıkta belirttiğim iki lens veya ekstradan bir lens önerebilir misiniz. AF hızı ve optik kalitesi iyi olması ve 2. el fiyatının da 2000 lira civarında olması güzel olur. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 16 Haziran 2014; 16:44:05 >
  • Sigma 50-500mm çok iyi bir tele zoom objektiftir
    Nikon 80-400 den daha iyidir.
    Gönül rahatlığı ile alınabilecek ürünlerden bir tanesidir.
  • http://www.bhphotovideo.com/c/product/1013957-REG/tamron_a011_n_sp_150_600mm_f_5_6_3_di.html

Belki ilginizi çekebilir fiyatı ve performansı iyi deniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Macintosh

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1013957-REG/tamron_a011_n_sp_150_600mm_f_5_6_3_di.html

Belki ilginizi çekebilir fiyatı ve performansı iyi deniyor.

Ben de onu inceledim az önce :) Lens kıyaslamalarına baktığımda 50-500 os den daha kontrast bakımından iyi ve keskin gözüküyor... Fakat fazla inceleme ve kullanan yok sanırım.
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Türkce kaynak yok belki ama Youtube da var incelemeleri bir bak istersen bende seneye düşünüyorum bundan.

• Youtube buradan açmıyor :( Photozone incelese iyi olurdu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.