Şimdi Ara

Sigma 18-250 yorumlarınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • peki hocam , yani sağlam 2. el olursa hem daha iyi lens alınabilir hem de paranız cepte kalır evet 1400 gerçekten çok yüksek bir rakam . yani 1400 etmez bence
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Sağlam olup olmadığını anlamak için tecrübe lazım tecrübe de bende yok Zamanla öğrencez artık
  • olur inşallah hocam kullandıkça , ben de kılı kırk yararak bin bir tereddütle aldım internetten ilk lensimi . cidden insan çok düşünüp , ya dolandırılırsam ya kusuru olur da anlayamazsam diyor ama çok şükür Allah kötü huylusuna denk getirmedi . İmkan oldukça sanalpazar veya get ilanı kullanmak lazım ilk başlarda , gerisi de kendiliğinden gelir artık
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    İnşAllah , sanal pazarı bilmiyorum ama sahibinde güzel ilanlar var . Makineyi almadığım için pek takip etmiyorum fakat makineyi alırsam takip ederim diye düşünüyorum
  • Açı sorun olmayacaksa 55-250 candır. 50mm kadar keskin ve bokeh etkisi var. Tam f/p ürünüdür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    55-250 çok dar açı ayrıca macro için pek İdeal bir lens değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeskinTr

Canon 600d için başlıktaki lens nasıldır? Özellikle makro çekimler için kullanacağım, sizce uygun bir lens midir? Alternatif tavsiyeleriniz nedir?

18-250 macro lensi alalı 2 gün oluyor. (Nikon uyumlu). 18-55 VR'dan sonra aldım zoom yetersiz kaldığından dolayı. Erken konuşmak istemiyorum ama 18-55'te sanki daha net fotoğraflar elde ediyordum. Bu bakımdan ben de biraz hoşnutiyesizlik mevcut. Yarın ilk defa dışarıda bu lense çekimler yapacağım o bakımdan lens hakkında daha elle tutulur bilgiler verebilirim size. Size lens hakkındaki deneyimlerimi bilgi babında yazarım.
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

Canon 600d için başlıktaki lens nasıldır? Özellikle makro çekimler için kullanacağım, sizce uygun bir lens midir? Alternatif tavsiyeleriniz nedir?

18-250 macro lensi alalı 2 gün oluyor. (Nikon uyumlu). 18-55 VR'dan sonra aldım zoom yetersiz kaldığından dolayı. Erken konuşmak istemiyorum ama 18-55'te sanki daha net fotoğraflar elde ediyordum. Bu bakımdan ben de biraz hoşnutiyesizlik mevcut. Yarın ilk defa dışarıda bu lense çekimler yapacağım o bakımdan lens hakkında daha elle tutulur bilgiler verebilirim size. Size lens hakkındaki deneyimlerimi bilgi babında yazarım.

geniş aralıklı zoomlar hiçbir zaman standart 18-55vr kadar keskinlik vermez, ama pratiklik bakımından çift lens görevi yaptığı için dış mekanda çok işe yarar...

• Hocam sıcağı sıcağına hemen yazmak istiyorum. Eve geleli 1 saat oluyor. Bugün fotoğraf çekmek amaçlı herhangi bir yere gitmedim. Sadece sokakta 40 dakika gibi bir süre geçirerek makinenin iso, enstantane ve diyafram değerlerini devamlı değiştirerek deneme çekimleri yaptım. 84 kare çekmişim, deneme çekimleri olduğundan elle tutulur bir fotoğraf yok, göz zevkini de bozmanın açıkçası bir manası yok Ve şunu söylemem lazım ki lensi tanımak için dışarı çıkmak lazımmış. Çok erken karar vermişim. İzlenimler:

1 Hava o kadar açık değildi, az bulutluydu, buna rağmen 18-55'den daha net ve kontrastlı fotoğraflar elde ettim.
    2 Makinenin kendi ayarlarını 18-55'i kullandığım ayarların aynısını yaptım, sonucu daha iyi görebilmek için, bundan önceki kullanımlarımda farklı ayarlar denemiştim lensi değiştirdiğim için, ve aynı ayarlarla 18-55'den bariz bir üstünlüğünü gördüm.
    3 Diyafram değerini f/22'ye kadar kıstım iso'yu ona göre fazlasıyla arttırdım ve aldığım performans düşük iso performansı gibiydi, bu beni oldukça şaşırttı.
    4 2500mm'de dahi herhangi bir detay ve keskinlik kaybının olmaması en büyük artılarından. Bu yönüde beni oldukça mutlu etti.
    5 Ev içi çekimlerde lensin 470gr gibi bir ağırlığı olduğu için enstantane 1/10'da bile, lens ağırlığını gösterdiğinden net fotoğraflar elde ettim. 18-55'de bu olmuyordu.
    6 Lens'e herhangi bir şey olsa yine alacağım lens budur

Dipnot: Şiddetle tavsiye ederim

250mm de bile netliği bozmuyor olması çok hoşuma gitti. Aslında birkaç örnek koysaydınız iyi olurdu, canlı canlı bizde görmüş olurduk Kullanan biri olarak bu şekilde memnun kaldıysanız bizimde almamız şart oldu :)) Lensi nerden ve ne kadara aldınız?

• Hocam makine de fotoğraf bırakmıyorum, direk bilgisayar'a atıyorum, bilgisayarda da fazla yer kaplamasın diye elle tutulur bir fotoğraf olmayınca siliyorum. Bugün çektiğim fotoğrafları 1 saat inceledikten sonra, gönül rahatlığıyla olmuştur dedim ve sildim hiç aklıma gelmedi görmek isteyeceğinizi bilseydim atardım size.

https://www.flickr.com/photos/97832517@N08/ Son 4 fotoğraf 18-250 ile çekilmiş fotoğraflar. Yapay çiçek fotoğrafları deneme amaçlı, İ gibi bir işaret var onun üzerine tıklayıp exif bilgilerine bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_57141160/mpage_55/tm.htm Burda da yine deneme amaçlı muhabbet kuşu fotoğrafı var.

http://fotografium.com/sigma-18-250mm-f-3-5-6-3-dc-macro-os-hsm-lens#.U3i00dJ_ubN Lensi buradan aldım. Oldukça güvenilir bir site.

Neyse artık sağlık olsun bu kadar fotoğrafta yeter lens hakkında ön bilgi almam için

Günlük kullanım için oldukça kaliteli gibi duruyor fakat makro çekimlerde biraz başarısız kalmış gibi . Ayrıca flickr serginizde oldukça başarılı fotoğraflar var tebrik etmek isterim

Fotografum'un güvenilir olduğunu biliyorum , yaz gelsin hele duruma göre alabilirim bende
  • Flickr için teşekkürler. Şöyle bir makro denemesi yaptım. Her ne kadar makro diye geçse de 18-250 macro bir lens değil. Minimum odaklama mesafesi 35.5cm. Mesela 18-55 min. odaklama mesafesi 28 cm. Ama diğer zoom lenslere göre en düşük odaklama mesafesine sahip. Börtü böcek bişeyler olsa daha iyi gösterebilrdim ama ancak bu şekilde deneyebildim. Bu arada fotoğrafta crop yok.

Sigma 18-250 yorumlarınız
    ... by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 18 Mayıs 2014; 17:22:52 >

• Burada da 18-250 macro ile çekilmiş fotoğraflar var. Size lens hakkında bilgi vermesi açısından yardımcı olacaktır.

https://www.flickr.com/groups/2274283@N23/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 18 Mayıs 2014; 17:40:58 >
    Macroyu bilmesek macro diye yutturacaklar :) Verdiğiniz linkteki fotolar macrodan ziyade yakınlaştırılıp çekilmiş fotoğraf sınıfına giriyor. Sizin de dediğiniz gibi bu lens macrodan ziyade takgez ayarında bir lens. Genel olarak başarılı bir lens, beklentilerimin üstünde kalitesi var

• Aynen Zoom lensler içerisinde min. odaklama mesafesi en iyi olduğundan(benim bildiğim) bir de macro ibaresi koyalım tam olsun demiş olabilirler Dediğiniz gibi beklentimin üzerinde çıktı benim de. Çok kaliteli bir tak gez lens. Dpreview ve dxomark gibi sitelerde de ortalaması oldukça yüksek. Verdiğim link'te compare kısmını on yapıp diğer kendi alanındaki lenslerle kıyaslama yapabilirsiniz.

http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-18-250mm-3p5-6p3-os-hsm-macro/5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 18 Mayıs 2014; 18:34:47 >

Tamamdır bakarım. Bu arada lensiniz hayırlı olsun

• quote:

Tamamdır bakarım. Bu arada lensiniz hayırlı olsun

Teşekkürler
  • sigma 18-250 macro kullanan biri olarak dx formatlı nikonlar için şuan daha iyisi yok diyebilirim.
    18-270 tamrondan kesinlikle daha keskin, daha hızlı, malzeme kalitesi daha iyi.
    70-300 vc li Tamrona çok yakın keskinlikte görüntü veriyor.
    küçük,sessiz,hızlı.

tatiller için mükemel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.