Şimdi Ara

Sigarayı içine çekmek ve ağız tiryakiliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
18.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sigarayı içeriye çekmekle ağız tiryakiliği aynı oranda mı zarar verir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sigarayı İçine Çekmek ve Ağız Tiryakiliği

Sigarayı içine çekmek, dumanı akciğerlere alma eylemidir. Bu işlem genellikle sigaranın ucundan çıkan dumanı ağza alarak ve nefes alarak gerçekleştirilir.

Sigarayı içine çekip çekmediğini anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edebilirsin:

• Boğazında Yanma Hissi: Duman akciğerlerine girdiğinde boğazında hafif bir yanma hissi oluşabilir.
    • Öksürme: Bazı kişiler sigarayı içine çektikten sonra öksürebilir. Bu, dumanın akciğerleri tahriş etmesinden kaynaklanır.
    • Baş Dönmesi: Sigarayı içine çekmek, özellikle ilk kez yapanlarda baş dönmesine neden olabilir.
    • Kalp Atış Hızında Artış: Sigarayı içine çekmek, kalp atış hızının geçici olarak artmasına neden olabilir.

Ağız tiryakiliği, sigarayı ağızda tutma alışkanlığıdır. Bu alışkanlık, dumanı akciğerlere çekmeden sigaranın keyfini çıkarmak isteyen kişilerde görülebilir. Ağız tiryakiliği, sigaranın zararlı etkilerinden korunmak için bir yöntem olarak görülse de aslında ağız kanseri gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Hem sigarayı içine çekmek hem de ağız tiryakiliği, bağımlılık yapan nikotin maddesini içerir. Bu alışkanlıklar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen sigara bağımlılığına neden olabilir.

Sigara içmenin sağlığa zararlı bir alışkanlık olduğunu ve çeşitli hastalıklara neden olabileceğini unutmamalısın. Sigara içmeyi bırakmak istiyorsan, bir sağlık uzmanından yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hacı bu kız sana baya bi zarar vemiş şimdide efkardan sigaraya falanmı başlıcan
  • Valla ağız tiryakiliğini bilmem de sigarayı içine çekersen boğazın tıkanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

hacı bu kız sana baya bi zarar vemiş şimdide efkardan sigaraya falanmı başlıcan

Yok yahu sigara kullanmıyorum. Aklıma takıldı, meraktan sordum. Bir kız için sigaraya başlayacak kadar iradesiz değilim.
  • İçine çekmeden ağzına alıp üflediğinde dişlerin,diş etlerin filan daha fazla zarar görür sanırım.İçine çektiğinde zaten Allah'a emanet
  • tabiki daha az zarar verir , sadece ağızda oluşabilecek her türlü kansere ve pisliğe davetiye çıkarmakla yetinmiş olursun , ama öylede zevki çıkmaz ki , zevkini almıcaksam niye içeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

tabiki daha az zarar verir , sadece ağızda oluşabilecek her türlü kansere ve pisliğe davetiye çıkarmakla yetinmiş olursun , ama öylede zevki çıkmaz ki , zevkini almıcaksam niye içeyim

İçine çekince nasıl bir keyif alıyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara İçmemek Zihni Açar Mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagyal

quote:

tabiki daha az zarar verir , sadece ağızda oluşabilecek her türlü kansere ve pisliğe davetiye çıkarmakla yetinmiş olursun , ama öylede zevki çıkmaz ki , zevkini almıcaksam niye içeyim

Onu sadece sigara tiryakileri bilir

• İlk başlarda alkol almışsın gibi kafa yapar
    Daha sonra ise stresini alır rahatlatır keyif verir

ama hiç başlamamak en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagyal

quote:

önce bi darbe yersin hayattan , paran varken alkol almaya başlarsın biraz düşüncelerden kurtulursun ama etkisi geçince ... sonra 2biraz daha

e bu meret beleş değil biraz tuzlu kaçmaya başlar bu iş

sonra sağdan soldan sigara otlanmaya başlarsın , ilk zamanlar çok güzel kafa yapar 2 tek atmaktan iyi gelir daha çok hap atmış gibi olursun

sonra paket almaya başlarsın , bi zaman sonra artık alışkanlık haline gelir iş düşüncelerden uzaklaşmadan çıkar aptalca bi alışkanlığa dönüşür

alışkanlık sonrasında keyif alınmaz esasında günde 21 tane içiosan max. 5-6 tanesi zevk verir ;akşam yemeğinden(tıka basa yenilen herhangi bi yemekte olabilir) sonraki dal , tualetteki tek dal , okeye dönerken veya peste birine koyarken veya kozları çat çat yatırırken 1-2 dal iyi gider , çok sevinçli bi haber aldıysan iyi gider, keza çok kötü bi haber aldıysan iyi gider gibi ... yoksa alışkanlık olduğu için içiliosa bi zevk vermez

• şunu anladım; sigara içmenin yeri var... en güzel zamanları;
    ayrıldıktan sonra içilen sigara
    tuvalette içilen sigara
    çayla içilen sigara
    yemekten sonraki sigara
    mutluyken içilen sigara
    ağlarken içilen sigara
    içkiyle (özellikle birayla) içilen sigara
    deniz kenarında içilen sigara
    günde 1 paket içiyosan güzel değildir, zamanında içmeyi bilirsen öyle bir keyif ki, dudak tiryakisi bi keyif alamaz, içine çekecen ki anlayasın...
  • vallahi yaşım 15 ama 2 sene önce başlamıştım ama hemen 2-3 ay sonra bıraktım ilk içişilerinde sanki böyle kalbin sıkışır sarhoş olduğunu zannedersin ama kalbi sıkıştırmaya ilk içişinden başlar sigara ağız tiryakileri ise genelde dudak kanserine yakalanırlar
  • ilk başladığımda valla yığıyodu yatağa, özellikle sabah ne güzel gidiyo

şimdi alıştı hiç etkisi yok. günde bir paket gidiyo ama sırf sıkıldığımdan elim gidiyor, içen olmasın keyfim yerinde olsun hiç istemiyorum valla.
  • ilk başladığından super oluyor
  • Ayda 3 yada 4 dal sigara içerim ciğerlerime de çekerim ama arada spor yaparken tıkanıyosam o zaman içtiğim tütün sigara yı içime çekmeden içerim öylede zevkini alabilirsin ciğelerine aldığında hemen atmak ister ciğerlerin ama biraz sonra anlarsınki ciğerlerinde değişik bi rahatlama var helede mentollüyse ohh :D
    kısacası benim sporda yaptığım için olabilir ama bana şimdilik bi zararı dokunmayan bi reçete vereyim

ayda bir nargile
    5 6 sarma tütün
    3 4 dal sigara
    2 ayda bir cigara
    alkol malesef diyim sen anla :S

yaşım 17 ben şu an bunu pek aşmamaya çalışıyorum bu benim üst sınırım alkol konusu kötü onuda uzun zamandır içmiyorum ayda bir içsen fazla bile bana şu an görünürde bi zararı yok ilerde nolur bilemem ama check-up yaptırcam ciddi bi zarar yoksa sanada burdan iletirim ama üsttekileri illa kullancam diyosan bunu yap bağımlılık yapmıyor abartırsan üsttekilerin hepsi bağımlılık yapar ama fazla abartmadan kafanı bulcan yada rahatlatıcan kendini

• İçine çekersen zarar verir ama içine az miktar çekipte boğazında ki tüm dumanı dışarı atarsan o başka.O zaman az miktarda zarar alırsın.Ancakiçine çekeren bütün hepsini,sana bir şey olur ve kafan dönmeye başlar.Sarhoşlar gibi.Ama konuşurken o duman boğazından gitmez dışarı çıkar.Bu sadece boğazında kalırsa geçerlidir.Ağız triyakiliği pek fazla vermez ama o da zarar verir.Sonuçta boğazında az da olsa kalır ve yine akciğerlerini bulur.
  • ben içerken, filtreden çektiğim dumanı ağzımda 1 saniye tutuyorum, sonra ağzımı hafifçe açıp dumanın 1/3'ünü dışarı veriyorum kalanı çekiyorum. Bu sayede zararını az da olsa azaltmış olur muyum ?.. zaten günde bir tek yemekten sonra içiyorum. Rahatlattığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Valla ağız tiryakiliğini bilmem de sigarayı içine çekersen boğazın tıkanır

o zaman gülen olmamış şimdi ben güleyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.