Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.591
Cevap
166
Favori
1.442.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar bende champıxçilerden olalı 3 gün oldu.şuan bir etkisi yok ama çiftli doza bugün başlıyorum ilaca da güveniyorum inşallah bende kurtulucam bu illetten.. benim anlamadığım eczaneye gittim ilaçı reçetesiz alabilirmiyim diye sormaya eczacı alabilirsin ama önce istersen doktoruna başvur dedi.bende aile hekimine çıktım ilacı ben yazamam dedim biz yazamıyoruz o ilacı sgk da karşılamıyo zaten dedi.bende biliyorum sgk nın karşılamadığını ama doktor konturolünde kullanılması gerektiği söylendiği için size geldim dedim.al kullan denemek istiyosan benim iki arkadaşım denedi başarılı olamadı diyince şaşırdım doktor bile ilacı yazmaya tıırsıyo üzerine sorumluluk almak istemiyo heralde sinir oldum gittim eczaneye ver abla bi kutu sen bana olacağı yere varır diyerekten aldım ilacı..inşallah kendimizi asmadan kurtuluruz ..sağlam ipi olan varsa msj atsın lazım olabilir her an

• aile hekimine bende gittim, yazmaya gerek yok denemek istiyorsan dene hem sgk. karşılamıyor dedi.
    arkadaşımın abisi göğüs hastalıkları doktoru, ona telefon ettirdim haberi bile yok ama onuda dediği daha kesinleşen bişey yok ama ileride sgk. karşılayabilir belki demiş ve karşılasa bile ya aile hekimleri yada sigarayı bıraktırma polikliniklerindeki dr.ler yazarsa ve rapor verirse demiş.

15-20 gün öncede tv.de bas bas bağırıyordu. sigarayı bıraktırma ilaçlarını artık sgk karşılayacak diye

Orijinalden alıntı: muzo86
    ileride sgk. karşılayabilir belki demiş ve karşılasa bile ya aile hekimleri yada sigarayı bıraktırma polikliniklerindeki dr.ler yazarsa ve rapor verirse demiş.

Evet aslında olay su duyduguma gore.Sigarayı bırakma hattını arıyorsun telefonda cıkan dr a birakmak için bugüne kadar kullandiğin ilacları ve yontemleri soyluyormussun.O da ikna olursa ve gerekli gorurse çözüm olarak sana champix i yazıyormus.Ve bu yazdıgını ancak o zaman bedava alabiliyormussun.

Bu arada 23.gundeyim ilaca baslayalı.9 gundur de agzıma sigara koymadım.Inatla icmemeye devam ediyorum.İlaca da aralıksız devam ediyorum.Ama bugün Pazar gunu olması yani keyif ve dinlenme günü olması sebebiyle,çok fazla aklıma geldi.Bugün zorlandım açıkçası.Hatta baktım bir ara kardeşim mutfakta sigarasını kultablasında yanık bırakıp iceri gitmiş.Mutfaga girdigimde gördüğüm manzaradaki başrol oyuncusu "kısa winston" "gel gel" diye beni cagırıyordu."Bir fırt alsam ne olur?" dedim kendi kendime.Ama yapmadım kendimi tuttum ve hemen oradan uzaklaştım.

Devam etmek lazım sonuna kadar.Umarım herşey yolunda gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: ragoo

selamlar bende champıxçilerden olalı 3 gün oldu.şuan bir etkisi yok ama çiftli doza bugün başlıyorum ilaca da güveniyorum inşallah bende kurtulucam bu illetten.. benim anlamadığım eczaneye gittim ilaçı reçetesiz alabilirmiyim diye sormaya eczacı alabilirsin ama önce istersen doktoruna başvur dedi.bende aile hekimine çıktım ilacı ben yazamam dedim biz yazamıyoruz o ilacı sgk da karşılamıyo zaten dedi.bende biliyorum sgk nın karşılamadığını ama doktor konturolünde kullanılması gerektiği söylendiği için size geldim dedim.al kullan denemek istiyosan benim iki arkadaşım denedi başarılı olamadı diyince şaşırdım doktor bile ilacı yazmaya tıırsıyo üzerine sorumluluk almak istemiyo heralde sinir oldum gittim eczaneye ver abla bi kutu sen bana olacağı yere varır diyerekten aldım ilacı..inşallah kendimizi asmadan kurtuluruz ..sağlam ipi olan varsa msj atsın lazım olabilir her an

İp konusunda sana yardımcı olurum merak etme bende bir tane yedek var.

Hayırlısı olsun kardeşim azim ve istek olduktan sonra işin daha kolay.

Sen yine iyisin ilk 14 gün ilacla beraber sigara içmek serbest.Asıl sonra bırakınca gorecem seni

• quote:

selamlar bende champıxçilerden olalı 3 gün oldu.şuan bir etkisi yok ama çiftli doza bugün başlıyorum ilaca da güveniyorum inşallah bende kurtulucam bu illetten.. benim anlamadığım eczaneye gittim ilaçı reçetesiz alabilirmiyim diye sormaya eczacı alabilirsin ama önce istersen doktoruna başvur dedi.bende aile hekimine çıktım ilacı ben yazamam dedim biz yazamıyoruz o ilacı sgk da karşılamıyo zaten dedi.bende biliyorum sgk nın karşılamadığını ama doktor konturolünde kullanılması gerektiği söylendiği için size geldim dedim.al kullan denemek istiyosan benim iki arkadaşım denedi başarılı olamadı diyince şaşırdım doktor bile ilacı yazmaya tıırsıyo üzerine sorumluluk almak istemiyo heralde sinir oldum gittim eczaneye ver abla bi kutu sen bana olacağı yere varır diyerekten aldım ilacı..inşallah kendimizi asmadan kurtuluruz ..sağlam ipi olan varsa msj atsın lazım olabilir her an

İp konusunda sana yardımcı olurum merak etme bende bir tane yedek var.

Hayırlısı olsun kardeşim azim ve istek olduktan sonra işin daha kolay.

Sen yine iyisin ilk 14 gün ilacla beraber sigara içmek serbest.Asıl sonra bırakınca gorecem seni

• bu gün mart 14 benim doğum günüm..ilaca başlayalı 4 gün oldu çiftli dozlara geçtim yani..sigara kullanıyorum ama bu gün bıraksammı diye geçirdim içimden.doğum günüm olduğu için anlamı olur diye düşünüyorum sigarayı çok fazla da canım istememeye başladı...bıraksammı acaba ben her ihtimale karşı 14. günü seçmiştim sigarayı bırakmak için ama 4. günde bıraktım diyeni duymadım daha başarabilirmiyim bana bir akıl verin...sağlam ip konusunda da hala ciddiyim

bu gün mart 14 benim doğum günüm..ilaca başlayalı 4 gün oldu çiftli dozlara geçtim yani..sigara kullanıyorum ama bu gün bıraksammı diye geçirdim içimden.doğum günüm olduğu için anlamı olur diye düşünüyorum sigarayı çok fazla da canım istememeye başladı...bıraksammı acaba ben her ihtimale karşı 14. günü seçmiştim sigarayı bırakmak için ama 4. günde bıraktım diyeni duymadım daha başarabilirmiyim bana bir akıl verin...sağlam ip konusunda da hala ciddiyim

merhaba arkadaşım seninle ilacı kullanma konusunda aynı gündeyiz sanırım. bugün beşinci günümdeyim. dün çift dozlara geçtim.
    ben ilacı epey araştırdığım için şunu biliyorum ki bırakma gününün 8 ile 14üncü gün arasında olması gerekiyor. bence bugün bırakma, çünkü ilaç daha yeni yeni etkisini göstermeye başlıyor, hem de bırakma gününün çok belli bir tarih olması pek iyi birşey değildir heralde.

• quote:

bu gün mart 14 benim doğum günüm..ilaca başlayalı 4 gün oldu çiftli dozlara geçtim yani..sigara kullanıyorum ama bu gün bıraksammı diye geçirdim içimden.doğum günüm olduğu için anlamı olur diye düşünüyorum sigarayı çok fazla da canım istememeye başladı...bıraksammı acaba ben her ihtimale karşı 14. günü seçmiştim sigarayı bırakmak için ama 4. günde bıraktım diyeni duymadım daha başarabilirmiyim bana bir akıl verin...sağlam ip konusunda da hala ciddiyim

Sakın bırakma..İlaç biraz daha etkinleşsin bünyende.

• benım ılacı kullanalı 12. gunum

normalde 14. gun bırakıcaktım ama pazar gunu baktım sadece 5 tane ıcmısım dedımkı bekelemeye gerek yok yarın bırakırım dedım

ve bugun bıraktım

ıcmyıorum

bıraz sıksıtırıyor ama sanısırım ılacın etkısıyle eskısı gıbı sıksıtırmıyor galıba 3-5 gune tamamen etkısı gecer ve rahatlamıs olurum

bugunlerım sbaır gunlerı:))
  • evet haklısınız daha ilaç etki etmemiş hala sigarayı canım çekiyor..bırakamadım yani.. bende belirlediğim gün bırakıcam.ilaçtan baya memnun kaldım yanlız..uzun zamandır rüya görmüyordum bu ilaç sayesinde abuk sabukta olsa rüyalar görmeye başladım:)

evet haklısınız daha ilaç etki etmemiş hala sigarayı canım çekiyor..bırakamadım yani.. bende belirlediğim gün bırakıcam.ilaçtan baya memnun kaldım yanlız..uzun zamandır rüya görmüyordum bu ilaç sayesinde abuk sabukta olsa rüyalar görmeye başladım:)

oo daha neler gorecen ehehe

• yurt dışından getirtme imkanım var, dışarıdan gelirse kaç tl.ye mal etmiş oluruz.

en az kaç kutu ile sigarayı bırakabiliriz.

ilaç burada çok pahalı

Champix 1 mg 112 Tablet

Üretici Firma :Pfizer İlaç

Etken Madde :VARENIKLIN TARTARAT

ATC Kodu :N07BA03

Ambalaj :Film Tablet

Barkod :8699532097507

Menşei :İthal

Fiyatı :346.17 TL

1 - Champix 0.5 mg 11+1 mg 42 Tablet : 179.55 TL

2 - Champix 1 mg 112 Tablet : 346.17 TL

3 - Champix 1 mg 56 Tablet : 182.54 TL

quote:

Champix 1 mg 112 Tablet Yan Etkileri

Diğer ilaçlar gibi Champix'in içinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yan etkiler görülebilir.

İlaçlı veya ilaçsız sigarayı bırakma çabası çeşitli etkilere sebep olabilir. Bunlar psikolojik durum değişikliği (depresyon, moral bozukluğu, kaygı, sinirlilik hissi), konsantrasyon bozukluğu, uykusuzluk, iştah artışı veya kilo alımı, kalp atım hızında yavaşlamadır.

Bu yan etkiler herkesde görüleceği anlamını taşımaz.

Çok yaygın yan etkiler (1/10 ihtimal)
    • Bulantı

• Uyku güçlüğü, başağrısı, anormal rüyalar

Yaygın yan etkiler (1/100 ihtimal)

• Baş dönmesi, uyku hali, yorgunluk

• Tat almada değişiklik, iştah artışı, ağız kuruluğu

• şişkinlik hissi, kusma, ishal, kabızlık, mide rahatsızlığı, mide veya bağırsakta gaz, hazımsızlık

Yaygın olmayan yan etkiler (1/1000 ihtimal)
    * Göğüs enfeksiyonu, göğüste rahatsızlık ya da a1r., sinüslerde inflamasyon
    * Ateş, üşüme hissi, kendini zayıf ya da kötü hissetme, viral enfeksiyon, nefes
    darlığı, öksürük, ses kısıklığı, boğaz ağrısı ve iritasyon, sinüslerde tıkanıklık,
    burun akıntısı, horlama
    * İştah azalması, susuzluk hissi, kilo artışı
    * Panik hissi, anormal dü&ünce, duygu durum dalgalanmalar.
    • Titreme, koordinasyon güçlü1ü, konu&ma güçlü1ü, dokunma hassasiyetinin
    azalmas., artm.& kas gerginli1i, yerinde duramama
    • Kalp ritm bozukluklar., kan bas.nc. ve kalp at.m h.z.nda art.&
    • Görme bozukluklar., göz küresinde renk de1i&ikli1i, göz a1r.s., geni&lemi& göz
    bebe1i, yak.n görmede bozukluk, .&.1a duyarl.l.k ve gözlerde sulanma
    • Kulak ç.nlamas.
    • Kanl. kusma, mide &ikayeti ve yanmas., kar.n a1r.s., d.&k.da de1i&iklikler,
    d.&k.da k.rm.z. kan, a1.zda ülser, di&eti a1r.s., dilde kabala&ma, ge1irme
    • Döküntü, mantar enfeksiyonu, k.zar.kl.k, ciltte ka&.nt., akne, terleme art.&.
    • Gö1üs duvar.nda ve kaburgalarda a1r., eklemlerde sertlik, kas spazmlar.
    • >drarda &eker, idrar miktar.n.n artmas., idrar s.kl.1.nda art.&
    • Menstürasyon (adet kanamas.) fazlala&mas., vajinal ak.nt., cinsel istek veya
    cinsel fonksiyonda de1i&iklik

Pazarlama sonras. kalp krizi ve aşırı duyarlılık reaksiyonlar. (yüzde, a1.zda, bo1azda, kol ve bacaklarda &i&me, Stevens-Johnson sendromu (Ciltte ve göz çevresinde kan oturmas., şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap) ve eritema multiforme (genelde
    kendili1inden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer k.zar.kl.k olu&turan a&.r.
    duyarl.l.k durumu) gibi) vakalar. bildirilmi&tir.

Ajitasyon, depresif duygu durumu ve intihar dü&üncesi ile kar&.la&.rsan.z doktorunuza
    bildiriniz. Bu yan etkiler CHAMPIX kullanarak ya da kullanmadan sigaray. b.rakan
    hastalarda bildirilmi&tir. Bu yan etkilerin CHAMPIX ile ili&kili olup olmad.1.
    bilinmemektedir. Pazarlama sonras. bir çok vakada, CHAMPIX b.rak.ld.ktan sonra
    belirtilerin kayboldu1u bildirilmi&tir. Fakat baz. vakalarda belirtiler devam etmiştir; bu
    sebeple belirtiler kaybolana kadar takibin devamı sağlanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 15 Mart 2011; 7:22:40 >

• bugun sıgarayı bırakısımın 2. gunu bugun bıraz daha fazla sıksıtırıyor ama ıcmıycem

ölürüm yine içmem

Sigara+İlaç : 14 gün
    Sigarasız hayat : 11 gün

5 günlük ilaç kaldı,para da yok ne etcez :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Chas76

İlaca başlama : 25 gün

Sigara+İlaç : 14 gün
    Sigarasız hayat : 11 gün

5 günlük ilaç kaldı,para da yok ne etcez :)

kredi kartı yokmu ben pederin kredi kartıyla aldım..ikinci kutuyu taksit yaptırmaya çalışıcam...
    hem ilaç hem sigara zorladı benide.. bir sürü borcun içine bunuda ekledik sonumu çok merak ediyorum.. boşuna sormadım sağlam ipi olan varmı diye:)
  • Arkadaslar maddi olarak sikintiya girmekten korkuyorsunuz kabul. Ben girmemekk icin daha onceki yazilarimda bahsettigim sekilde kullandim ilaci. Tek kutu ile biraktim sigarayi yaklasik 2 ay oldu devam.kutularini almadim sunu belirtmeliyim kendinizi bilirseniz gunde nekadar ilac almaniz gerektigini de belirleyebilirsiniz. Ilacimdan kalan 10 kadar1 mg hapida baska arkadasima verdim . Tek sebep maddi degildi verebilecegini dusundugum zararlardan dolayi cok kullanmak istemedim. Kendinize guvenmiyorsaniz devam kutularini alin yok guveniyorsaniz benim gibi tek.kutu ile isi bitirebilirsiniz.
    Cepten baglandigimdan dolayi olusan yazim hatalari icin kusura bakmayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

Arkadaslar maddi olarak sikintiya girmekten korkuyorsunuz kabul. Ben girmemekk icin daha onceki yazilarimda bahsettigim sekilde kullandim ilaci. Tek kutu ile biraktim sigarayi yaklasik 2 ay oldu devam.kutularini almadim sunu belirtmeliyim kendinizi bilirseniz gunde nekadar ilac almaniz gerektigini de belirleyebilirsiniz. Ilacimdan kalan 10 kadar1 mg hapida baska arkadasima verdim . Tek sebep maddi degildi verebilecegini dusundugum zararlardan dolayi cok kullanmak istemedim. Kendinize guvenmiyorsaniz devam kutularini alin yok guveniyorsaniz benim gibi tek.kutu ile isi bitirebilirsiniz.
    Cepten baglandigimdan dolayi olusan yazim hatalari icin kusura bakmayin

3 günlük doz kaldı.Su anda maddi durum yok.Bu yüzden 1 aylık doz bitince ilacı bırakacagım.Artık bilemiyorum ne olur.Ya yeniden başlarım sigaraya ya da başlamam.Ama olsun yine de buraya kadar gelmek bile güzel.Olmazsa ileride durumlar iyi olunca tekrar denerim.Naapalım

• Selamlar,

Champix işin sadece biyolojik kısmını hallediyor. Ancak kafada bitirmediğiniz sürece sigarayı içmeye devam etmeniz mümkün. Kolestrol problemimden dolayı doktor tavsiyesi ile aldım. İlacın bilinen herhangi bir etkileşimi yok (alkol, diğer ilaçlar vs.) Çok etki edecek ilaç türlerini ise prospektüsünde yazmışlar zaten.

10. gündeyim. İlk defa bugün "belirgin" etkisini hissetmeye başladım. Günce bir paket içen biriyim. Ancak şu saate kadar 11 tane içmişim ki, bunun iki üç tanesini yarıda söndürdüm. Sigara içiyorum ama çok da önemli değilmiş gibi geliyor. Sanki istediğim zaman bırakabilecekmişim gibi. Ben de bırakma günü olarak 14. günü seçtim. Zamanla içtiğim sigarada tat almamaya başladım. Sanırım 14"ünde bırakabileceğim.

Şu zamana kadar yan etki olarak rüya olayı bende de var. Çok fazla rüyasını hatırlamayan biriyim. Ancak son 4-5 günde alakalı alakasız hayatımdaki hemen herkesi rüyamda gördüm diyebilirim. Çok hafif mide yanması gibi veya garipliği diyeyim, problemlerim oldu ancak baş edilemez, hayatınızı kötü etkileyecek düzeyde değil.

İlacı araştırırken intihar, depresif vb yan etkierden de bahsedildiğini göreceksiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta, ilaç 5000 kişinin üzerinde denendikten sonra piyasaya sürülmüş. Ve ifadelerin hepsinde pazarlama sonrası raporlanan kişilerde bu problemlerin olduğu söyleniyor. Ayrıca sigarayı bırakanlarda da (ilaçsız bir şekilde bırakanlar) bu problem görülüyor. Dolayısı ile ilaç ile doğrudan bağlantılı olmadığı söylenebilir bence.
    İş stresinden mi, özel hayatımdaki problemlerden mi yoksa ilaçtan mıdır bilmem, melankoli hali yok değil ancak daha önce girdiğim düşünceli durumlardan çok da farklı değil.

• Selam ,arkadaşlar bugün ilacın 16 cı günündeyim 2 gündür sigara içmiyorum anormal bir değişiklik olmadı hayatımda canım sigara istiyor mu evet istiyor ama
    öle dayanılması o kadar zor değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopasha01 -- 18 Mart 2011; 10:32:42 >
  • CHAMPİX tüm umutlarımı verdiğim ilaç. bugün 6. günüm bir değişiklik varmı diye sorarsanız tek değişiklik arada bir şimdi sigara içmeyeceğim dedim vakit içmiyor bunu önceden yapamazdım bu benim için büyük bir gelişme ama yinede kopmuş değilim ama çok istekleyim umutla 1 mg kullanıma geçmeyi bekliyorum büyük farklar o bu süreçte meydana geliyormuş bekleyip göreceğiz ama kesin bildiğim bir şey var ba illetten kurtulmak umarım dieğim gerçekleşir.
    İzlenimleri ve geçiş sürecini paylaşacağım...

UMARIM ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK SORUNUDAN KURTULURUZ...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.