Sigara öyle bir bağımlılık yapıyor ki 100ytl dahi olsa bağımlı olan kişi alır. Onun için 1000ytl olmalı. Kötü kokuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: budden
Ohoh... 100 ytl olsun.. İyidir..Enayi parası.. Kendilerini zehirlemek için yatırım yapsınlar
yuppiiii sigaraya yapılan son zamdan sonra nihayet kurtulacam o pis dumandan... yakında ben de varoşların mayışma amaçlı kokladığı tiner ve baly kullanacam demektir..
Evet eğer sigaradan alınan vergi yerinde kullanılacaksa 100 YTL bile olabilir sonuçta zehir...
Son resmi fiyatların olduğu bir link var mı? Kaça çıktı merak ettim parliament falan 4.85 olacak diyorlardı öyleyse sigara içmekte zengin işi olacak.
Cahillikten mi yoksa Aziz Nesin haklı mı bilmem ama, modern toplumlarda tiryakilerin sayısı azalırken bizde artıyor.
aman beyler öyle diyosunuz da 10ytl olsa yine alır yine içerim. 100ytl olması ise şu an için bir hayal madem devlet insanları o kadar düşünüyor, içmemeleri için zam yapıyor... peki insanlar benzini de mi içiyor? ona niye sürekli zam geliyor?
keşke sağlığımızı düşündükleri için yaptıklarına inanabilsem
İyi olmuş. Sigara fiyatlarını bilmiyorum ama konuyu açanın verdiği örnekten yola çıkalım.
Bir paket sigara 3,5 ytl ise ve tiryaki günde bir paket içiyorsa; 3,5 x 365 = 1277,5 ytl bir senede zehire harcanan para. Yani giriş seviyesi bir bilgisayar, bir gardrop dolusu kıyafet, normal tüketimde bir evin senelik elektrik ve su parası, devlet okuluna giden bir çocuğun harcamaları, Çin üretimi bir motosiklet, kurulabilecek başlangıç seviyesinde bir deniz akvaryumu, 25 kadar küçük altın... Listeyi uzatmak mümkün, belki cimri bir tiryaki görür bırakmasına vesile olur.
Bazı arkadaşlar keşke şu kadar olsa sigara yazmışlar... Ama çok pahalı olması da kaçakçıların işine yarayacaktır.. Bende sigara içiyorum bu arada . Bu zamların caydırıcı olmayacağını düşünüyorum. Sigara içen adam zam gelse bile daha ucuz bir sigara alır ve gene içer.