Şimdi Ara

'Sigaraya kredi kartına 50krş komisyon alıyoruz abi' Nasıl ya ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
14.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şifalı Bitki

quote:

Orijinalden alıntı: Polipeptit

quote:

Orijinalden alıntı: ca3sar

* Evet sigara sirketleri pesin calısıyor. Ama bu hep boyleydi.

* Kredi kartıyla odeme yaptıgında para isyerinin hesabına 35-40 gun sonra duser.

* Eger isyeri paranın hemen hesabına gecmesini talep ederse banka %5-8 oranında bir kesinti yapar.

* Bizim şark kurnazı kucuk esnafımız ise bu durumu lehine kullanmaya calısıyor bu sekilde.

* Ben Carrefour'dan alıyorum mesela bir karton k.k ile oduyorum komisyon felan almıyorlar.

Bu bilgi yanlış.Para iş yerinin hesabına banka komisyonu kesilmiş bir biçimde ertesi gün geçer.Bu taksitli bile olsa ertesi gün geçer çünkü taksit olayı tamamen bankayla ilgilidir

* O bilgi yanlış değil hocam hemen altındaki satırı okumaya zahmet ederseniz orada yazdım zaten.

* Hemen almak isterse banka kesinti yapar diye.

* Eğer tam almak isterse 35-40 gün beklemek durumunda.

Parayı kullanıp komisyonu çıakrdıktan sonra 40 gün sonr ayatırıyorlar parayı olay bu. Banka ne yapar ne eder o paradan kazanması gerekeni kazanır.

• Pos makineleri hatlı calısıyor ve islem basına 25-50 kr para alıyor. Sigaradan 25 kurus kar eden etmeyen birinin sizden 50 kurus fazla istemesi neden bu kadar anormal?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Syntas

Pos makineleri hatlı calısıyor ve islem basına 25-50 kr para alıyor. Sigaradan 25 kurus kar eden etmeyen birinin sizden 50 kurus fazla istemesi neden bu kadar anormal?

Yasal olarak anormal oldugu icin. Ya kartla sigara satmiyorum demek bu kadar mi zor ?

Orijinalden alıntı: take a minute

quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

Pos makineleri hatlı calısıyor ve islem basına 25-50 kr para alıyor. Sigaradan 25 kurus kar eden etmeyen birinin sizden 50 kurus fazla istemesi neden bu kadar anormal?

Yasal olarak anormal oldugu icin. Ya kartla sigara satmiyorum demek bu kadar mi zor ?

Sonra binbir surat ve lafla dükkandan ayrılıyorsunuz. Bunun yerine sigaranın yanında 1 cikolata falan alırsan daha iyi olur.

Orda sana söyler sadece. Oradaki kişilere söylemez. Sessiz sakin, geçirir. Millet bu tür şeyleri alırken fiyatına bakmadan alıyor(zenginler). Starbucks'ta 2 kişi 100 küsür ödeyenleri gördükten sonra Ortaköy-Beşiktaş civarında bu tür şeyleri normal karşılıyorum.

SAMSUNG GALAXY S6 ve S6 EDGE KULLANICILAR KULÜBÜ
    <<<Samsung Galaxy S3 i9300 Yazılım-Kamera Ana Konu>>>
    Samsung Galaxy S6 G920F Android MM 6.0.1- Galaxy S5 G900F Android MM 6.0.1 Stok, Galaxy S4 i9500 MM, Galaxy S3 i9300(Stock +Viper Sound Mod)
    i7 2600K @4.5GHz@1.340V
    + Asus P8P67 Pro+ MSI Gaming X GTX 1070Pascal
    +Corsair Vengeane 16GB 1600 CL10+Samsung 840 Evo 120GB SSD+Crucial MX300 750GB SSD+3xHD103SJ(2xraid0+1xDepo)+Corsair HX850i Digital PSU + HAF X+Asus VE247H
    + Logitec G430 + G502
    “We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.” -Stephen William Hawking
  • Bir ara bunu telefona kontör yüklerken alıyorlardı 1 tl ve ya 50 kuruş komisyon.

Orijinalden alıntı: erdemtas

Sigaradan 10-15 kuruş falan kazanıyorlar.Kârlarını artırmanın yollarından biri de bu.İnanma,böyle diyen yerlerden alma.

Fis keserek satarsa 15 kurus kazaniyordur beyki ama 10 liralik bir sigarayi fis kesmeden satarsa 1.5 lira civari kazanir bir paketten

Orijinalden alıntı: juansebastian

quote:

Orijinalden alıntı: tabula-rasa

kredi kartıyla alışveriş yapıldığında para 35 40 gün sonra hesaba yatar demiş biriisi. yok öyle bi dünya kardeşim. 1 gece geçtikten sonra para yatar hesabına gider kartınla çekersin. hatta müşteri taksit yaptırsa da senin hesaba tam yatar para. nerden uyduruyosunuz bunları bilmemki

parayı hemen çekersen çok fazla kesinti oluyor. zarar ediyorsun.. 40 gün sonra çekersen kesinti minimuma düşüyor

Boyle bir sey yok o post hesabinda belirli bir miktar birikmesi gerekiyor rakam degisiyor atiyorum 3000 5000 oldugunda cekebiliyosun

Orijinalden alıntı: gereksizzz111

quote:

Sigaradan 10-15 kuruş falan kazanıyorlar.Kârlarını artırmanın yollarından biri de bu.İnanma,böyle diyen yerlerden alma.

Fis keserek satarsa 15 kurus kazaniyordur beyki ama 10 liralik bir sigarayi fis kesmeden satarsa 1.5 lira civari kazanir bir paketten

Sigara sektörüne 1.5 yılını vermiş biri olarak konuşuyorum 1.5 lira kar diye birşey hiç bir sigara markasında mümkün değildir. Sigara piyasasında çok büyük rekabet var. Sigara firmaları hiç bir zaman 1.5 lira kar marjı sağlamaz esnafa. En pahalı sigarada bile kar 50 kuruşu geçmez. Sigaranın fiyatı arttıkça kar marjı da artar. 6 liralık sigarayla 10 liralık sigaranın bıraktığı karlar farklıdır. Hiç bir sigara firması bakkala bıraktığı ürünün parasını nakit ve peşin olarak istemez(istisnalar hariç). Sigara bakkala 7 gün vadeyle bırakılır. 7 gün sonra nakit veya kredi kartıyla ödeyebilir bakkallar sigaranın parasını. Hatta bu vadenin 30 günü bulduğu bile olur müşterisine göre değişir vade.

AYRICA BAKKALLAR SİGARA SATARKEN FİŞ KESERSE BUNA KDV ÖDEMEZLER.
    Gidin bir bakkala sigara alın fiş isteyin ve fişteki kdv ye bakın. Sigarada kdv %0 dır. Fişten de görebilirsiniz bunu.
    Biri gelmiş yok ben bakkalım biri gelmiş fiş keserse vergi öder bilmem ne bilip bilmeden konuşmayın. Türk milletinin hastalığıdır bu gerçi bilgimiz olmadan kafadan sallamayı severiz milletçe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Orda sana söyler sadece. Oradaki kişilere söylemez. Sessiz sakin, geçirir. Millet bu tür şeyleri alırken fiyatına bakmadan alıyor(zenginler). Starbucks'ta 2 kişi 100 küsür ödeyenleri gördükten sonra Ortaköy-Beşiktaş civarında bu tür şeyleri normal karşılıyorum.

Dogrudur hocam ama genel anlamda 50 kr cogu kisi icin yuksek bi rakam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçen aylarda telefoncuda aylık akbil yenileyeyim dedim. 81 lira oldu artık dedi. Ses etmedim bende yükle dedim. Bu ay gidip kuruyemişçide yaptırdım 77 aldı. Ya cidden ucuz insanlar. 4 lira fazla aldın da ne oldu, trilyoner mi oldun embesil.

quote:

oyle bişey yok sigaraya vergi ilk üretildiinde kesiliyor. mrketlerde bak sigaranın yanında kdv a isareti olur bu %0 demek
    ayrıca b %1 c%8 d%18

• bende 25krs veriyorum hep KK ile odedigimde. Yeter artık sigaradan somuruldugumuz.yılbaşında gene zam gelecekmis sigaraya.iki karton rothmans alayım bari

Orijinalden alıntı: Axl R

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Dogrudur hocam ama genel anlamda 50 kr cogu kisi icin yuksek bi rakam

50kr iyidir tabi. Ama sigara denen zıkkım ise en nefret ettiğim şeylerin ilk sıralarında geliyor. Herhangi kronik bir hastalığım olmadığı halde artık tıkanıyorum sigara dumanı olan yerlerde. Devlet bu işi zamla çözemez. Kaçak patlama yapar.

SAMSUNG GALAXY S6 ve S6 EDGE KULLANICILAR KULÜBÜ
    <<<Samsung Galaxy S3 i9300 Yazılım-Kamera Ana Konu>>>
    Samsung Galaxy S6 G920F Android MM 6.0.1- Galaxy S5 G900F Android MM 6.0.1 Stok, Galaxy S4 i9500 MM, Galaxy S3 i9300(Stock +Viper Sound Mod)
    i7 2600K @4.5GHz@1.340V
    + Asus P8P67 Pro+ MSI Gaming X GTX 1070Pascal
    +Corsair Vengeane 16GB 1600 CL10+Samsung 840 Evo 120GB SSD+Crucial MX300 750GB SSD+3xHD103SJ(2xraid0+1xDepo)+Corsair HX850i Digital PSU + HAF X+Asus VE247H
    + Logitec G430 + G502
    “We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.” -Stephen William Hawking

• işine gelmeyenler yüklenmiş esnafa. kimse sigara firmalarını sorgulamıyor . kimse bankaları sorgulamıyor. işin içinde olmayan saçma saçma yazmış. senin herzaman içtiğin sigaraya zam gelince kızıyosun ya .hadi git kaçağıda kredi kartıyla çektir . seve seve veriyosun ama peşin parayı . cüzdanında nakit paran yok bakkala gelince niye alıyon 50 krş diyosun. "kişi, sigarayı bile kredi kartı ile mecbur olduğu için alıyorsa, esnafı değil kendini düşünmeye başlaması lazımdır." demiş ekşi sözlükten birileri . kimileride kazıkçı benzetmesi yapmış.pehh sen büyük markete 2 parça şey almak için girersin ama onlar seni 5 paketle çıkartırlar marketinden. dışarıya yazarlar 2-3 üründe indirimi. sen indirimdeki ürünlerin yanında bakkalda bile daha ucuza satılan şeyleri daha pahalıya almış olarak bulursun kendini dışarıda ...

Orijinalden alıntı: Şifalı Bitki

* Evet sigara sirketleri pesin calısıyor. Ama bu hep boyleydi.

* Kredi kartıyla odeme yaptıgında para isyerinin hesabına 35-40 gun sonra duser.

* Eger isyeri paranın hemen hesabına gecmesini talep ederse banka %5-8 oranında bir kesinti yapar.

* Bizim şark kurnazı kucuk esnafımız ise bu durumu lehine kullanmaya calısıyor bu sekilde.

* Ben Carrefour'dan alıyorum mesela bir karton k.k ile oduyorum komisyon felan almıyorlar.

Parayi bankadan 24 saat sonra almak isterse, %1-2 oraninda komisyon alir. Dediginiz rakamlar cok fazla. Oyle birsey yok yani.

Yakinim esnaf oradan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 28 Aralık 2015; 20:01:23 >

quote:

Yok oyle bir dunya.

Camel 7 TL satis fiyatı.
    Bayiye gelis fiyatı 6,75 TL.
    25 kurus kar kalir.
    Bir kartonda 2,5 Tl

Sigaranin kdv si %0 dır istedigi kadar fis kessin birsey degismez.

1.Bakkal aldığı sigarayı istediği fiyata satabilir. 6.72 ye aldığı camel sigarasını 7 tl ye satabilir fakat isterse 8-9-10 tl ye satabilir yada 5 tl ye satabilir buna bir şey yapamazsın tamamı ile yasaldır.
    2.kredi kartı ile satışda komisyon alıyorum demez fiyat farklı der tamamı ile yasaldır.Sen nasıl diyorsan beni ilgilendirmez diye Markette sigaradan fark almayan işletmede bakkalı ilgilendirmez.
    3.marketin aldığı fiyattan sigara hariç diğer ürünleri aynı fiyattan alamazlar bu da fiyatlarına yansır....
    Yani senin düşük fiyata ürün almak istemen doğaldır fakat bakkal esnafını çakal diye adlandırman hoş değil.Ben markette ne kadar ucuz olursa olsun 3 tl ye aldığım malı 2,9 tl ye veremem diğer yerlerde fiyatı ne olursa olsun...
    4.Sanada bir gün patronun der ise senin maaşını %50 sini kestim banane derse elektrik su idaresinede sen bananemi diyeceksin.
    sigarada 40 türlü çakallık derken bence çakallığı sen yapıyorsun bir adet parlement gelişi 10,5 tl satış 11 tl ertesi gün hesaba geçmeli kart çekersen 23 kuruş kesiliyor eğer kesinti istemezsen 40 gün sonra ödeniyor yani 40 günlük sigara sermayesi lazım adama komisyonsuz vermesi için buda günlük 1000 liralık sigara satan esnaf için 40000 tl sermaye eder...
    Hee sen diyorsan ki genede bunlardan BANANE bende diyorum ki alırsın almazsın işleyiş bu ama burada 25 kuruş almak çakallık değildir kar marjını korumakdır.Ama bunu koz kullanıp 50 kuruş 1tl alanlar için çakallık olarak görebilirsin...

• 25 kuruş alıyorum fark alıyorum saatığım bir parlementi 10,5 tl ye alıyorum 11 tl ye satıyorum kart çekersem ettiğim 50 kuruş karın 23 kuruşu kesiliyor bende kar marjımı korumaya çalışıyorum...banka ile 40 gün beklemeli çalışırsam kesinti yok ama onada sermayem yok çakkalık yada kurnazlık bunun neresinde devlet dahi bir maaşa zam yaptımı başka bir yerde amortize etmeye kalkıyor siz bakkal olsanız nasıl yapardınız söyleyin bende uygulayayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tommy21 -- 1 Ocak 2016; 20:49:15 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.