Şimdi Ara

Sigaraya Komisyon Kesen Büfe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 8 TL değerinde olan MURATTI marka sigara aldım tekel bayi gitti 8.50 TL kesti 50 KR. neden fazla kestin dedim banka komisyon alıyor dedi. Banko komisyon alıyorsa sen o komisyonu bana niye fatura olarak yansıtıyorsun ki ben senden 8 TL değerinde sigara aldım dedim. Bana 8 TL tekel fişi kesmeni istiyorum dedim. Kesemem dedi. Bende haksız ücret alıyorsun dedim. Bunu almaya hakkın yok. Sen 8 TL olan fişi kes ben gelir dairesine seni şikayet edeceğim dedim. Adam tuttu 50 KR. geri attı neden kesmiyorsun fişi dedim seninle mi uğraşacam falan dedi. Marketler de alıyor bunu zararına sigara mı satarlar falan dedi. Hayır almıyorlar ben bir çok defa aldım dedim. Bir sürü sözlü tartışmanın ardından parayı geri verdi. Banka bunlardan komisyon alıyor diye o komisyonu bizden kesiyorlar. Bu yaptığı yasal bir durum değildir. Hakkınızı yedirtmeyin. 10 KR bile olsa. Durum böyle olunca kendimi aptal yerine konulmuş hissediyorum. Bazıları adama bak 50 KR için neler yapmış diyecek. Olay para değil aptal yerine konmaktır.Aldığınız ürünün tam bedeli olan fişi ve komisyon alınan adisyonu gelir dairesini başkanlığına bildirdiğiniz an inanılmaz miktar da para cezası yiyorlar.
    444 0 189 Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezinin numarası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 3 Ekim 2015; 17:29:03 >

• Hll spr dvm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TownSportif kullanıcısına yanıt
    İki anlama gelecek şekil de söylemişsin gibi. 1. yedirmeyin hakkınızı süpersiniz diye 2. olarakta 50 KR için dalga geçme manasında. Hangisini düşünelim?
  • esnaflar büfeler adam sevmeyi iyibilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışsın bu senin hakkın sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

İki anlama gelecek şekil de söylemişsin gibi. 1. yedirmeyin hakkınızı süpersiniz diye 2. olarakta 50 KR için dalga geçme manasında. Hangisini düşünelim?
    böyle birşey yok..sigaradan komisyon kesemezler,ayak üstü ütmeye çalışmış uyanık,akıllıca davranmışsınız.
  • abi bizim iradaji bufe de 25 kirus kesiyor bugune kadar kestiklerinden 2 3 paket bedava sigara alirdim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kredi kartı ve ya debit banka kartıyla alışveriş yaptıysan adamın dediği doğru ancak seni uyarmadan direkt çekmesi de elbet hoş olmamış.
  • Cringer kullanıcısına yanıt
    Adamın dediği doğru ama banka benim tekel ürün aldığımı göremez ki hiç baktın mı kredi adisyonlarında mesela 30 TL karşılıgında mal ve hizmet aldım yazar.Başka bir şey de yazmaz. Uyanıklık yaparak milleti dolandırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 3 Ekim 2015; 17:28:26 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Öyle ortaya karışık. Ama sigaradan değil herhangi birşeyden böyle saçma sapan komisyon alınmasına kesinlikle karşıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: TownSportif

Öyle ortaya karışık. Ama sigaradan değil herhangi birşeyden böyle saçma sapan komisyon alınmasına kesinlikle karşıyım
    Sigara kar marcı çok düşük bi ürün olduğu için kredi kartı ile aldıysan banka komisyon kestiği için
    (daha çok tekellerde ve küçük marketlerde) komisyon alınması normal.
  • KaaN5252 K kullanıcısına yanıt
    Banka tekel ürün aldığını nerden biliyor Adisyon da yazmıyor bile.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    konu banka değil adamın zarar etmesi. Banka her üründe komisyon alır 8 liralık bi murattının o markete bıraktığı kar 1 lira yok.
    E adam da yine senden 8,50 çekse yine zararda olacak.
    Ha genelde marketlerin bu durumlarda önerileri yanında başka bi şey daha alman olur (sakız dışında).
  • büyük marketler dışında kart ile sigara almayın, çakal küçük esnaf.

komisyon muhabbeti şu herhalde:

quote:

ben günde 40 50 tekel dolaşan biriyim.olay sigara alıp almama değil olay bakkalın tekelin karttan çektiği parayı ertesi gün istemesi olayı.Banka diyor ki eğer ertesi gün hesabına istersen komisyon alırım.Adnan abinin dediği olayda var kâr olayı sigarada paket başında 35 40 kuruş bişi kalıyor adam mecbur almak zorunda kalıyor.ayrıca banka nerden mi biliyor tekel aldığını ? şöyle pos kartından tekel satıcısından yani toptancısından alıyor ve faturayı muhasebecisi işliyor yani banka her türlü görüyor işin içinde olan biriyim ben dışardan bakıldığı gibi nerden bilcek ya banka denmiyor işte

http://www.turkishairforce.org/kredi_karti_alisverislerinizde_satici_tarafindan_uygulanan_komisyon_ucreti_hk-t18581.0.html

yani özetle, büfeci yarın tekrar sigara almak için nakite ihtiyacı duyuyor. banka büfeciyi silkeliyor, büfecide bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 3 Ekim 2015; 21:59:01 >

• finansbank benden aylik yaptigim satisin 1.5 unu kesiyor kardesim.ben de 25 kurus sigaraya ekliyorum.zaten kari 30 50 arasi olan bir mal.sana hamalligini mi yapacagiz.kesen de iyi yapmis.

• yapmayın ay sonu adamın maaşından kesiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Fernando!

yapmayın ay sonu adamın maaşından kesiyorlar
    Ya arkadaş büfeciyi savunan arkadaşlar gerçekten anlamıyorlar galiba. Banka benim aldığım ürünü nerden biliyor.
    Esktre de ŞOK Market yada Adidas yazar ben bu mağazalardan her şeyi alabilirim. ŞOK marketten sigara da alırım. Esktre de bunlar yazmaz iken. Tekel üründe banka komisyon alıyor demesi ne kadar saçma konuyu bir tam okuyun ya. Zarar ediyorsa büfe satmıcak kredi kartı ile sigara olay bu kadar basit arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 4 Ekim 2015; 19:58:58 >
  • quote:

Ya arkadaş büfeciyi savunan arkadaşlar gerçekten anlamıyorlar galiba. Banka benim aldığım ürünü nerden biliyor.
    Esktre de ŞOK Market yada Adidas yazar ben bu mağazalardan her şeyi alabilirim. ŞOK marketten sigara da alırım. Esktre de bunlar yazmaz iken. Tekel üründe banka komisyon alıyor demesi ne kadar saçma konuyu bir tam okuyun ya. Zarar ediyorsa büfe satmıcak kredi kartı ile sigara olay bu kadar basit arkadaş.

Hocam kartta ürün ne olduğu gözükür de sıkıntı ürünün hangi türden olduğu değil.

Tüm tekellerin,küçük esnafın en çok sattığı şey sigara. Adam karttan sigara da geçerken , peynirde geçerken aynı şekilde geçiyor. Banka bu ikisine ayrım yapmıyor. Tekel alışverisi ekstrede gözükür ama onun bir önemi yok.

Pos cihazı ile alışverişte banka der ki ya parayı 1 ay işletirim komisyonsuz veririm, ya da hemen veririm ama cukka alırım. Nakit olarak yeterli kazanç sağlamayan esnaflar. Yani sadece sigara vb. kartla sık sık alınan düşük kâr seviyesi ile satılan ürünlerle nakit akışını döndüremiyorlar haliyle. Yani sigaraya özel bir durum olmasınnı nedeni bu.

Bu tarz durumlarla şikayet hakkı var mı?Sonuçta adamın dükkanı değil mi istediği fiyattan satar ? Varsa yapalım bir kıyak şöyle uyanıklara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 28 Mayıs 2016; 3:49:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Hocam kartta ürün ne olduğu gözükür de sıkıntı ürünün hangi türden olduğu değil.

Tüm tekellerin,küçük esnafın en çok sattığı şey sigara. Adam karttan sigara da geçerken , peynirde geçerken aynı şekilde geçiyor. Banka bu ikisine ayrım yapmıyor. Tekel alışverisi ekstrede gözükür ama onun bir önemi yok.

Pos cihazı ile alışverişte banka der ki ya parayı 1 ay işletirim komisyonsuz veririm, ya da hemen veririm ama cukka alırım. Nakit olarak yeterli kazanç sağlamayan esnaflar. Yani sadece sigara vb. kartla sık sık alınan düşük kâr seviyesi ile satılan ürünlerle nakit akışını döndüremiyorlar haliyle. Yani sigaraya özel bir durum olmasınnı nedeni bu.

Bu tarz durumlarla şikayet hakkı var mı?Sonuçta adamın dükkanı değil mi istediği fiyattan satar ? Varsa yapalım bir kıyak şöyle uyanıklara.

Alıntıları Göster
    Bu yaptığınız ayıp beyler. eğer bu durumdan şikayetçi iseniz sigarayı ya nakit alın ya da yanında bi iki ürün daha alın (cips , fıstık vs.)
    bankanın aldığı komisyon sigaranın kârından fazla nerdeyse.
    Adam fazla çekmiş yani en azından bana gelen müşterilere hayır diyemiyorum ama 50 kuruşta çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Bu yaptığınız ayıp beyler. eğer bu durumdan şikayetçi iseniz sigarayı ya nakit alın ya da yanında bi iki ürün daha alın (cips , fıstık vs.)
    bankanın aldığı komisyon sigaranın kârından fazla nerdeyse.
    Adam fazla çekmiş yani en azından bana gelen müşterilere hayır diyemiyorum ama 50 kuruşta çok fazla.

Alıntıları Göster
    marketlerden alın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.