Şimdi Ara

Sigaraya Komisyon Kesen Büfe (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bence ayıp 0,50 KRS fazla çekeceğini söylemeyen büfeci.
    Zaten bir çok market zinciri açıldı esnaf kan ağlıyor ama bu durumu milletten çıkarmaya gerek yok. diye düşünüyorum. Hal böyle olunca esnaf daha çok ağlar.
    Aslında sorun yerel esnafa sahip çıkmayan ve her köşe başına market açmasına izin veren yetkililer de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 28 Mayıs 2016; 21:03:31 >
  • benden hep kesiyorlar 25 kuruş bazısı denk geliyor tabii şok,kipa gibi yerlerde kesmediklerini biliyorum zaten bana 50 kuruş kesen denk gelmedi konunun üstünede gitmedim şimdiye kadar ama haklısın tabii
  • Arkadaşlar herkes bol keseden sallamış esnafa atıp tutmuş.Şimdi şu konuya biraz açıklık getirelim.
    Sigara firmaları 3 gruba ayrılır.bir iki grup daha var ama az satıldığı için saymıyorum.
    1.philips morris(marlboro-parlıament-muratti-lm-lark vs.)
    2.jti (winston-camel-LD-monte carlo)
    3.american tobacco yani TEKEL

bunlardan philips morris peşin çalışır diğerleri kredi kartıda kabul eder.
    şimdi sigaranın kar marjı yüzde 4.8 dir.
    bankalar parayı ertesi gün verdiği takdirde yüzde 1.8 ile 2.3 arası komisyon alırlar.şimdi en kötü olarak yüzde 2 olarak düşündüğümüz komisyonu düşersek yüzde 2.8 kar kalır.
    yani yüz liralık sigara satan esnaf 2,80 tl kazanır.
    PARAN YOKSA İÇME KARDEŞİM YADA GİT MARKETTEN AL ONLAR VERİYOR ÇÜNKÜ BANKALAR ONLARDAN KOMİSYON ALMIYOR.SİGARAYA 10 LİRA VEREN ADAM 25 KURUŞUN HESABINI YAPIYOR BEN BUNA ÇOK GÜLÜYORUM.EVET BİZDE BU İŞİ YAPIYORUZ AMA ŞU ŞEKİLDE SADECE SİGARA ALIRSAN PAŞA PAŞA VERECEKSİN KARDEŞİM KOMİSYONU AMA YANINDA ALIŞVERİŞ YAPAN ADAMDAN DA ALMAM.SİGARAYI KARTONUNDA ÇIKAR RAFA DİZ ÇÖPÜNÜ DÖK ADAM GELSİN 10 LİRALIK SİGARA ALSIN BİDE KART VERSİN SEN 20 KURUŞ PARA KAZAN BİDE BEKLE PARA HESABA YATSIN DİYE Kİ BANKANIN HESAP ÜCRETİLERİNİ POS ÜCRETİLERİNİ SAYARSAK BU PARA SIFIRA KADAR İNER SONRA GİT PARAYI BANKADAN ÇEK BİRAZ EMPATİ YAPALIM LÜTFEN....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.