Şimdi Ara

ŞİFRELİ KİLİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sayısal elektronik projesi olarak şifreli kilit konusunu aldık.Elinde şifreli kilidin devre şeması yada çalışma prensibi hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?Devrede pic kullanmayacağız.Ayrıca böyle bir devreyi yapmak ne kadara mal olur?

• PIC kullanmazsanız çok masraflı olur
  • Hocamız çok gerekli pic kullanmamızı istemiyor.Masraflı derken ne kadara mal olur.Bilgi verebilirseniz teşekkür ederim
  • Proje tam olarak nasıl. Şifre sabit mi olacak yoksa değiştirelebilimi olacak v.s gibi. Bunları yazarsan iyi olur.
  • sayısal elektronik ödevi olduğuna göre kapılarla yapmanzı istiyo sanırım

benim bir fikrim var eğer hocan çok kaarışık birşey istemiyosa 4 bitlik bir girişle bir kilidi açabilirsin yane girişe 4 kapı koyarsın ve istediğin girişlere +5v verince kilit açılır mesela 4 girişli bir ve kapısının çıkışına kilidi bağlarsın bütün girişler mantık 1 olunca çıkışda 1 olur :) bu sadece basit bir örnekti ama kapılarla şifre koyarsan şifre değişikliği için kapıların yerini değiştirmen gerekir... bence bu fikir istediklerini tam olarak karşılayamaz ama acizane bir fikir işte...
  • sayısal elektronik dersini bu dönem almaya başladık.O yüzden pic olmadan neler yapılabileceğini net olarak bilmiyoruz.
    Projede 4 haneli bir şifre düşünüyoruz,bu dört haneli şifreli 3 kez yanlış girildiği zaman bir alarmın çalmasını istiyoruz.Düşündüğümüz şifrenin değiştirilebilir olması ama bu özelliklerde değişiklik yapılabilir
  • Bu arada ilginiz için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    2 hafta önce açıldı
    Kilit şifresini unuttum :/
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 girişi veya kapısıyla birbirine bağla şifre girdiğinde en azından bir girişe 1 vereceğin için çıkış bir olur bu çıkışı bir sayıcıya bağla, sayıcı 3 saydığında alarma giriş ver eğer anlatamadıysam msnde anlatabilirm salagil55@hotmail.com
  • liVEWİRE diğe bir program vardı o programı bulursanuız örneklerinde bu tip devreler vardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: salagil

4 girişi veya kapısıyla birbirine bağla şifre girdiğinde en azından bir girişe 1 vereceğin için çıkış bir olur bu çıkışı bir sayıcıya bağla, sayıcı 3 saydığında alarma giriş ver eğer anlatamadıysam msnde anlatabilirm salagil55@hotmail.com

Eğer böyle yaparsan şifre sıralı girilmesede açılır.Örneğin şifre 1907 olsun adam 1079 girse bile kilit açılır.Bunun yerine 4 tane D tipi FF kullan.1.nin çıkışını 2 ye,2.nin 3 e ...
    Bitane basit osc.Devresi yap.İlk FF un CLK girişine bu osc yi bağla.Ve ilk şifrenin butonunu 1.FF un D girişine ver.Yani ilk şifre girildiğinde 1.FF nin çıkışı 1 olur.Diğer hanelerin butonlarınıda sırayla diğer FF ların CLK girişlerine ver.Böylece şifre sıralı olarak girdiğinde aktif olur.Keypath deki diğer butonlarıda FF ların reset uçlarına bağlarsan dğier butonlara basıldığında Devre reset alır.

Ya galiba biraz karşışık anlattım.Biraz acelem varda o yüzden tam toplıyamadım.Ama eğer anlamadıysan şemayı çizip sana gönderebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cbecer2003

sayısal elektronik dersini bu dönem almaya başladık.O yüzden pic olmadan neler yapılabileceğini net olarak bilmiyoruz.
    Projede 4 haneli bir şifre düşünüyoruz,bu dört haneli şifreli 3 kez yanlış girildiği zaman bir alarmın çalmasını istiyoruz.Düşündüğümüz şifrenin değiştirilebilir olması ama bu özelliklerde değişiklik yapılabilir

Allah sabır versin, PIC siz yapılacak bu devrenin boyutlarını düşünemiyorum
    4 hane, 3 kez yanlış girme, en önemlisi şifre değiştirme akılara zarar
    PIC siz

• evet sonradan bende anladım zaten hataları ama arkadaş ilk aşamada sadece kapılarla yapacağını söyledi yane en basit şifre bu olurdu arkadaş sayısal elektroniği yeni görüyo filp floptan felan anlamıyo ama ilerki haftalarda işine yarıyacak bilgiler verdim üstte yzdıklarım sadece basit ve acil düşünülmüş bir fikirdi sadece hatta alarm kısmıda olmuyo çünkü her kodu girdiğinde alarm çıkışı bir alıyo, istenilen her şifrenin girildiğinde 1 alınmasıydı
  • Dediğim gibi ben konularda yeniyim.Devre şemasını atabilirsen çok sevinirim

• arkadaslar aynı odevden bende aldım.pic kullanmadan sıfrelı kılıt tasarımı.yanlıs gırıldıgınde uyarı verecek ve sıfreyı ıstedıgımızde degıstırmemızı saglayacak bır tasarım. Yardımcı olabılırsenız cok sevınırım...
  • pıc kullanarak güneş enerjisiyle çalışan şifreli led ışıklandırma yapmıştık maliyeti 150 tl tutmuştu pıc olmadan biraz zor gibi geliyor bana hem zor hem tuzlu
  • 320volt da var araştırısan bulabilirsin
  • Kilidin ne zaman açıldığını belirlemek için sayısal elektronik işlemleri yapın.
    Q=A.B gibi.

Eğer A=1 olduğu durumda ( 5V gelirse ) Q=1 olur.Kilit açılır.Bu mantıktan yola çıkılarak işlemi karmaşık hale getirebilirsiniz.
    Q=(A.B)+(A+B) gibi
    Q=1 olduğu durumda kilit açılsın.
    Q=0 olursada şaseye göre bir led bağlarsınız şifrenin yanlış olduğunu anlarsınız.
    Akış diyagramı oluşturun öncelikle çok faydasını görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 18 Mart 2013; 20:38:36 >
  • Aslında hiç elektronik devreyle uğraşmadan bir yöntem var. Komütatör anahtarları (tercihen 16lı) birbirine seri bağlayıp şifreli anahtar düzeni oluşturabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.