Şimdi Ara

Şifre çözerken hangisi önemli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni ekran kartı almayı düşünüyorum
    baya güzel ve alternatif ekran kartları gördüm. bazı üst modeller önceki serilerden ya cpu yada bit olarak daha düşük kalıyor işin içinden çıkamadım.

şimdi ben ekran kartı ile şifre çözümleme işlemi yapmak istiyorum
    elimdeki md5 ve des serisi şifreleri çözümlemem gerekiyor iş sonucu oluşturabilmem için. doğal olarak da ekran kartı satın alırken hangi özelliklerine bakarak almam gerekiyor ?

almayı düşündüğüm modellerde genelde ddr5 serisi ram kullanılmakta
    256 bit bir model ve 4k civarı Memory Clock ve core clock u 700 civarı olan mı
    128 bit olup 5k civarı memory clock - core clock u 800-900 civarı olan bir model mi daha uygun ?

tabiki bu arada 512mb/1-2gb gibi değerler ne kadar etken yapmak istediğim işte ?

teşekkürler

• şifre çözmek ekran kartına degilde işlemciye bakar
  • bilgini tazelemende fayda var...
    birçok şifre çözen yazılımlar ekran kartını kullanmakta. anakart üzerindeki cpu 2. hatta 3. seviyede kalıyor...
  • sanırım bu konuda sizi birisi çok fazla etkilemiş.

şifre kırma işinin ekran kartı ile hiç bir alakası yok desem size eminim inanmayacaksınız.
    şifre kırma demeyelim doğru şifreyi bulma diyelim biz buna ve kısaca örneklendireyim.

Brute Force yani zor kullanma yöntemi en sık kullanılan yöntemdir. şifre denemesi yapar elinizde bulunan bir şifre dosyasındaki bütün şifreleri dener (wordlist)
    bunun için iyi bir işlemci ve ram e ihtiyacınız var. msdos işletim sistemleri ve linux işletim sistemleri brute force attack için müsaitlerdir. işletim sistemi fazla bellek harcamadığı için daha hızlı deneme yapar.

biraz araştırın kriptoloji
  • 7950 al en karlısı o şuanda bit coin yana lite coin için.

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9547
  • dedıgın olayı yapan dogru duzgun tek program elcomsoft wireless security auditor buda brutal force ıle kırmaya calısıyor bu program cogunlukla shader sayısı fazla ve core hızı fazla olan ekran kartlarında daha verımlı calısıyor
    ama sana onerım bununla ugrasmak yerıne ıslemcısı hızlı bıre makınede xopan gıbı bır programla wps acıgı kırmaya calısmandır daha cabuk sonuc alırsın i5 lı sıstemde max 10-15 saatte kıramadıgı ag yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 3 Ocak 2014; 14:48:19 >
  • emreuyguc E kullanıcısına yanıt
    sende elcomsoft wireless security auditor proframını bır arastır bakalım ne ıse yarar nasıl kırar suankı ekran kartlarının ıslem gucu ıslemcılerden kat kat fazladır temelı buna dayanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güzel bir Limit sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burda başlığı açan şahıs cripto mining ten kastıysa bu işi en iyi ekran kartı yapar.Fakat şifre çözme denen apayrı bi olay var kasıt oysa onuda işlemci yapar
  • emreuyguc E kullanıcısına yanıt
    forumlardan okudugun teorık bılgılerınle yanlıs yorumlar yazarsan ser uyarmak zorunda kalırız hala teorık bılgı ıle yazoyorsun worldlıst ıle sıfre kırma bıttı tarıh oldu sen hala wolrdlıst dıyorsun bende sana program ısmı verdım bır ıncele bakalım nasıl kırıyor wolrdlıst olmadanda program kendısı brutal force ıle kırabılıyor kaldıkı buda artık eskı sıstem suan xopan ve turevlerı ıle wps acıgından faydalanıp wpa kırılıyor bunu bı arastır ıstersen
  • cuda hızlandırma ile eğer uygun brute force programı yazılmışsa cpu sadece nal toplar gpu'nın deneme yanılma hızında.

O yüzden cpu "ezer,geçer , gpu şifre kırma yalan dolan " demek bu alanda uygulanan programları bilmemek demektir.

Gpu alırken eğer hedeflenen şifre kırma ise veriyolundan çok paralel işlem birimine bakılır.Ne kadar fazla paralel işlem birimi var ise efektif kullanılıyorsa brute-force programlarında o gpu o kadar faydalı olacaktır.Elbette çekirdek hızı ve ve veriyolu da paralel işlem biriminden sonra en önemli etmenlerdir.

Not : programın birden fazla veriyi aynı anda sınaması düşünülerek öneri yapılmıştır, eğer tek bir işlem birimi ile işlem yapılıyorsa cpu birimi daha efektif olacaktır çalışma frekansı nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 3 Ocak 2014; 16:39:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.