Şimdi Ara

sıfırdan plc öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
24.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam ben 2. sınıfım plc öğrenmek istiyorum elekronik bilgim şu an çok az altyapı oluşturmak için ne yapmalıyım

• bir plc kitabı birde plc bilgisayar simülasyon programları var onları kitabtaki örnekleri simülasyon programında calıstırarak ve bu işin nasıl olduna karsı biraz kafa yoararak bence güzel bir alt yapı saglayabilirsin

veya bir plc satın alarak(ucuz olanlarıda varda) genellikle pahalı cihazlar
    bunun yanında verilen parogramla bilgisayarında programlayabilirsin ama sen ilk önerimi dinle bence
  • belirli dönemlerde EMO-Elektrik Mühendisleri Odası nda kurs açılıyor. öğrenci oalrak indirimli faydalanabilirsin.
  • Eğer PLC öğrenmek istiyorsan,öncelikle iyi bir otomatik kumanda bilgisine,sonra da birazcık dijital mantık bilgisine sahip olmanda fayda var.
    Sanailk etapta yardımcı olabilecek bir kaynak olarak Recep Çetin'in S7-200 PLC'Lerle Otomasyon kitabını öneririm.Eğer Ankara'da isen
    Gazi Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak yürüttüğü BELTEK projesi kapsamında açtığı kurslara katılmanı tavsiye edebilirim
    (Ücreti=10YTL)bu kurs ekipman olarak çok geniş ve uygulama olarak çok kapsamlı çalışmaktadır.
    Eğer olanağım yok dersen şimdilik adını verdiğim kitapla eşzamanlı olarak Siemens in S7-200 Kullanma Klavuzunu kullan.Yol almanda büyük yardımı olur.

http://www.siemens.com/index.jsp?sdc_rh=null&sdc_flags=null&sdc_sectionid=0&sdc_secnavid=0&sdc_3dnvlstid=&sdc_countryid=186&sdc_mpid=0&sdc_unitid=999&sdc_conttype=4&sdc_contentid=257304&sdc_langid=7&sdc_pnid=&

bu linkte S7-200 Türkçe kullanım klavuzu PDF formatında mevcuttur. Kolay gelsin

• Yazdıklarım neden yarım çıktı anlayamadım ama link çalışıyo
  • bu da s7-200 için simulasyon programı

http://rapidshare.de/files/8790056/PLC_SIM.rar.html
  • evet arkadaşın söylediği gibi recep çetin in kitabından başlayabilirsin.içinde hem basit programlar hemde kendini geliştirince sağlam programlar var.hemde konu anlatımlı.ama arkadaşın dediği gibi sağlam bir otomatik kumanda bilgin olması şart.zaten o dediğim kitapta da aynı devreleri değişik komutlarla yapıyosunçzaten o kadar komutu aklında tutamazsın sadece o kitabtan alabilceğin hangi komutu nerde kullanabilceğindir.ayrıca maddi durumun iyiyse iki yüz euruya s7300 yada 200 plc al evde pc nde kullan.bi kaç tanede çıkışa motor hesabına led tak al sana sistem.kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevap yazan herkese teşekküler
  • Bütçen uygunsa ucuzundan bir PLC al. Deneyerek öğrenmek en güzeli. Tabiki bir kaynak kitap da al ama çok detaylı bilgi bulamazsın. Ben ders olarak okudum. Hocamız Telemekanik firmasının Twido serisi bir PLC'sini kullandı ve bize bilgisayar programının help dosyalarından anlattı dersi. Yeterli oluyor. Fakat tabiki deneyebilmek senin için daha iyi olur.
  • Öncelikle plc öğrenecekler için zorlu bir yol var lakin hiçbir şey de imkansız değil.Bu işi kitaplar youtube videosu yada plc bloglarıyla öğrenmek imkansız değil ama zor.Altyapıyı oluşturmak için bir eğitim almanız gerekir bunun için de size tavsiyem sınıf değil kişisel eğitimdir.Bunu yapan Türkiye'de bildiğim iki firma var 1-Siemens Sitrain 2- E-Pronet Plc Eğitimi,[link=www.e-pronet.com][/link] linkini ziyaret edip ordakiyetkililerden bulunduğunuz yere yakın lokasyonla ilgili bilgi almanız olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac_period -- 2 Nisan 2017; 13:39:44 >
  • arkadaş 11 senelik konuyu hortlatmış toplam 4 mesajı var bütün mesajlarında e pronet linki var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.