Şimdi Ara

Sıfır Volkswagen Taigo'da Tavan Boya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese uzun zaman misafir olarak takip ettiğim foruma üye olup yaşadığım sorunu dile getirmek istiyorum.

Mayıs ayında Diyarbakır Dicle bayisinde sıfır taigo aldım,araçta üç yol şeklinde bariz boya problemi mevcut.Bunu bayiye ilettiğimde daha bakmadan kesin bir şekilde değişim talebiniz reddedileceğini söylediler. Bayinin yaklaşımı kurumsal firmaya kesinlikle yakışmayacak hareketlerdi bir daha Volkswagen alır mıyım büyük ihtimalle hayır,yok eğer alırsam da eğer kesinlikle Dicle bayisinden değil bu değişim kararı veren yerlerden alırım.

Benzer sorun yaşayan en az 5 farklı kişinin farklı servislerde değişim talebinin kabul edildiğini bizzat biliyorum (isim -soyadı bayiye kadar)Bize de dalga geçer gibi 1 bakım hediyesi teklif ettiler. Aynı sorun farklı çözümler!! Bu eşitsizlik uygulama tüketici hakları açısından kabul edilemez.

(Nisan-mayıs-haziran gümrük çıkışlı şimdilik gümüş renkli araç sahibi olanlar aracı yıkadıktan sonra güneşte fotoğrafını çeksinler o şekilde belli oluyor.)

Dava yoluna gireceğiz sizlerle paylaşmamın amacı daha çok kişiye ulaşıp arabayı alıp bu sorundan habersiz olan arkadaşları bilgilendirmek...

Kusurlu araba olur önemli olan markanın o soruna nasıl çözüm sağlayacağı.Volkswagen ya da doğuş oto bu konuda kesinlikle sınıfta kaldı.

Elimden geldiği kadar medyaya yayacağım. Ayıplı mal satıp o malına sahip çıkmamaları insanın zoruna gidiyor bir de üstüne bazılarına değişim bazılarına 2 bakım ve bazılarına 1 bakım teklif etmeleri eşitsizlik.

www.sikayetvar.com
    Volkswagen Taigo'da Tavan Boya Sorunu Ve Bayi İlgisizliği
    https://www.sikayetvar.com/volkswagen/volkswagen-taigoda-tavan-boya-sorunu-ve-bayi-ilgisizligi

x (formerly twitter)
    denetle! (@denetlecomtr) on X
    https://x.com/denetlecomtr/status/1960947684249841664?s=48

• Merhaba, Aynı tarihlerde aldığım gri Taigo aracımda da boya sorunu olduğunu gördüm. Sizin aracınız ile ilgili herhangi bir çözüm bulundu mu ? nasıl bir yol Takip ettiniz? bilgilendirirseniz sevinirim

Düşünsenize bir Honda'da ya da PSA aracının tavaninda boya sorunu olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

araç preminyum bi de tok kapı sesi var. ondan muhtemelen..  

• daha önce bu durumu yaşayıp değişim veya tazminat alanlar olduysa aynı haklar sizin içinde emsal teşkil eder. geçmiş olsun biraz sürecin sizi yoracağını düşünüyorum ama sonucunda gülen siz olacaksınız.

• Bu 3 şerit boya hatası neden oluyor? Fabrikalar bu tür defolu araçları daha uyguna bayilere satıyor. Bayiler de defolu olduğunu belirterek müşteriye uyguna satsın diye ama bayiler kusura gizleyip normal fiyattan satıyor.

Aracımın fotoğraflarını kasım ayında çekmişlerdi ve 4 ay sonra tarafıma dönüş yapıldı. Özetle anlatmam gerekirse evet aracınızda ton farkı var ama siz bunu böyle kabul edeceksiniz biz de size ıslak imzalı "araçta boya sorunu yoktur" vs. gibi bir yazı vereceğiz başkada bir çözümüzü yok dediler ve sorunu çözdüler kendilerince. Volkswagen Doğuş' a mesaj attım durumum ile ilgili onlarla telefonda yapılan görüşmemde, boya ton farkının ve boya kalınlıklarının Alman Oto bilmem ne şartlarına göre uygun olduğunu felan söylediler, defalarca benim boya kalınlığı sorunum yok ton farkı var dememe rağmen başka bir çözümümüz yok şeklinde bilgi verdiler. Şunu anlatamadım kendilerine bu arabayı 2 el olarak satsam siz tavanda ton farkı olan arabayı mı alırsınız, yoksa kusursuzunu mu? illaki satış esnasında ciddi bir para kaybı söz konusu olacaktır kendileri de bunu biliyor ama nafile en son artık dedim bu aracı alın 2 el fiyatı ne ise bana sıfır araç verin farkını size vereyim ona da yok dediler.

Gelinen noktada; Başımız ağrımasın diye bayiden sıfır araç aldım fakat kusurlu araba satıp kusurun olmadığını belirterek sattığı ürünün arkasında durmuyorlar. Mahkemeye gitmeyle alakalı kararsızlık içerisindeyim bu durumu yaşayan var ise bilgilendirirse sevinirim.

Volkswagen Doğuş tan araba alacaklar bir kere daha düşünsün artık.

• fabrikadaki astar izi olduğu söyleniyor fakat bu durum sadece reflex gümüşte var, muhtemelen üretim hatası, aracı Malatya Miram dan aldım, araçtaki sorunu ilk farkettiğimde bana aracı satan satış temsilcisiyle görüştüm kendisi de şaşırdı ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirttiler, muhtemelen bayinin de haberi yok yoksa kağıt felan imzalatırlardı bana da. Bu arada aracı Mayıs 2025 yılında 1515 bin TL den yani kusursuz araç fiyatından aldım herhangi bir indirim yapılmadı bana.

Tavanda 3 çizgi şeklinde niye astar izi olsun. Burada başka bir sıkıntı var. 3 çizgi kabak gibi gözüküyor, bu aracın fabrikadan bu şekilde çıkması imkansız. Kalite kontrolün kör olması lazım. Tarcanlara göster derim.

Kaliteli boyası olan Vw'lerin devri biteli yıllar oluyor.

• Aracı alırken aynı hizada olduğumuz için belli olmuyor, yaşadığım yer tozlu bir bölge aracı yıkadıktan sonra güneşin altında 1. Kat hizasından ( yani üstten) bakınca görülüyor, araçta aynı seviyeden görünmesi çok zor, bu sebeple fark etmem 4- 5 ayı buldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hharunn -- 22 Şubat 2026; 0:57:14 >

Kesinlikle katılıyorum 2018 de sıfır passat almıştım Boyası çok kaliteliydi, Doğuşun müşteriye yaklaşımı da iyiydi o zamanlar ama şuanda memleketin haline uymuş gözünü kapatmış umursamıyor alıcıyı artık.

• 2025 yılı 4,5,6,7. Aylarda çıkan gri renkli araçların çoğunda var diye duydum, fabrikasyon hatalı olduğu farkedilmiştir muhakkak, ki zaten şuanda da servis aksini söylemiyor ton farkı yok diyemiyor onlar için çözüm kolay 1 sayfa matbu A4 kağıt. 😞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hharunn -- 22 Şubat 2026; 1:0:59 >

Psa en azından değer kaybı veriyordu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.